Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Övertrött 2 månaders bebis

    En 2-månaders behöver knappt alls stimuleras, de har fullt upp med att ta in omvärlden som den är. Snarare skulle jag säga att hon antagligen är överstimulerad. Självklart ska man umgås med sitt barn, ge små leksaker osv men det är så mycket omkring dem ändå som det är.

    Alla barn är olika och måste få ha sina egna sovmönster, så sluta försöka styra hennes timmar på det sättet, hon är alldeles för liten för det.

    Avinstallera appen och lär känna ert barn. Titta på henne, hur hon reagerar, hur hennes personlighet är, vilka mönster hon har. Låt henne utvecklas i sin egen takt och sluta tillskriva henne en massa konstigheter som "fomo" och övertrötthet.

  • Mortiscia80
    redaf skrev 2021-06-27 15:49:51 följande:
    Okej kanske var otydligt eller något men ingenstans står det att vi överstimulerar henne.. och ingenstans står det att vi kontrollerar hennes sovtimmar? alternativt att du läser om vad jag skrev, Jag skrev tydligt om att när vi märker att hon börjar bli trött så har hon svårt att komma till ro och därmed blir övertrött eftersom det tar en stund för henne att somna och blir då gnällig? och att vi använder appen är mest för att lära oss nya saker kring bebisar och inte att vi på nått sätt använder det för att försöka få oss förstå hur våran bebis funkar för det klarar vi galant utan..  bortsett från sömnen då. och det enda vi i princip gör som då skulle kunna vara "aktivera" är att vi pratar med vår dotter under hennes vakentimmar och gosar med henne, annars sitter / ligger hon vid oss och att barn blir övertrötta läser man överallt men att det finns sätt som man kan minska detta på och som vårt första barn så vet man inte allt.. och därmed försöker läsa av sitt egna barn samt ta in tips och råd från andra, även om dessa råd givetvis inte alltid funkar för andras barn eftersom barn är olika så är det aldrig fel att be om tips, 
    Du skriver att hon "hon behöver aktiveras lite mer än tidigare", så är det verkligen inte. Hon är två månader. Två. Hon är knappt ens medveten om sin omvärld och får redan miljoner intryck dagligen. Det kan bli för mycket för henne bara det.

    Sedan skriver du att hon är övertrött, att ni har problem med att få henne att somna och fortsätta sova, att hon sover för kort och alla möjliga saker. Låt henne fundera ut sitt sovschema på egen hand. Om det då är max 20 minuter åt gången så är det så, inget ni kan påverka ändå.

    Mitt tips är fortfarande att låta henne utvecklas i sin egen takt, om hon behöver vaggas för att somna så kanske ni måste stå ut med det men ni kan försöka vänja henne av med det genom att minska gungandet, antingen inte göra det hela tiden under insomningen eller sluta när ni ser att hon blir trött. Det är viktigt att iaf försöka få henne att somna på egen hand, annars får ni det tufft. Och en del barn funkar inga som helst taktiker på.
Svar på tråden Övertrött 2 månaders bebis