Inlägg från: Anonym (neråt!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (neråt!)

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    velig13 skrev 2021-07-26 06:10:33 följande:

    Vill tillägga att det inte bara är vikten som är bättre. Från I höstas när det bara var promenad som gällde och det var lite tungt till mycket bättre flås, styrka och pigghet. Samt en smärtfri kropp! Det har inte gått fort att återhämta sig från graviditet (fick barn för ett år sedan), men med små steg så!


    Vad kul! Grattis till framgången!
    velig13 skrev 2021-07-26 06:58:07 följande:
    Just överträning är ju vad jag förstått ganska svårt att uppnå däremot skaderisk om man är otränad, gör övningarna fel eller har gamla skador och svaghet. Som motionär är överträning rätt svårt att uppnå (men kanske inte omöjligt).
    Okej, nu vet jag inte vad som är den officiella definitionen av "överträning", men vad jag menade är att man tränar på ett sätt som skadar kroppen - och det kan gå ganska fort om man är otränad och kör på för hårt för fort.

  • Anonym (neråt!)

    Idag visade vågen 81,2kg - minus 0,4kg sedan förra veckan. Jag är faktist väldig besviken (inget nytt med det). Jag kännde mig så mycket smalare de sista dagarna (och bältet sa att jag inte bara inbillar mig) och med tanke på mensen, där jag har säkert blivit av med mycket vätska, har jag förväntat mig minst 1kg, men egentligen ännu mer, rund 1,5kg.
    Om kroppsfettet stämmer p
    å ett ungefär (34,4% idag, 35,3% förra veckan) har jag ändå gått ner nästan ett kilo i fett, så det vore ju bra, om det gick att lita på .... suck

  • Anonym (neråt!)
    velig13 skrev 2021-07-27 07:46:31 följande:
    Ibland tänker jag att vågen inte är primärt utan känslan i kroppen. Din känsla av att du gått ner runt magen är sann och fett väger vad jag hört inte jättemycket. Så att ha tappat nästan ett halvt kilo fett är ju jättebra!
    Ja, jag vet, det är ju bra att jag gick ner. Och jag tränar ju 3 gånger i veckan, så jag bygger ju upp muskler också. Men jag har ungefär 10kg kvar tills jag kommer att känna mig nöjd i min kropp och det går så himla långsamt. Det var mycket enklare att lägga på kilon Flört
  • Anonym (neråt!)
    velig13 skrev 2021-07-27 08:38:43 följande:
    Haha ja det är ju det

    Kruxet är ju att få in en fin balans mellan träning, kost och återhämtning/stresshantering. Sommaren är ju hopplös med potentiella godsaker överallt.

    Jag brukar köra cheetday på tisdagar (glass på kvällen). Lägger dock gärna extra fysisk aktivitet på tisdagar. Sen är fredag och eller lördag inte hälsokost dagar till hundra procent heller. Lite rosévin och god mat! Oerhört viktigt att ge sig själv det tycker jag
    Ja, det stämmer, jag har också mina fasta dagar där jag unnar mig en onyttig måltid. Under sommaren (juli och augusti) tillåter jag mig att äta sötsaker en gång i veckan (ingen fast dag, utan vilken dag som helst under veckan). Fast förra veckan blev det inga sötsaker. Inte för att jag var orolig pga av kalorierna, utan för att jag inte var sugen. Det känns så bra! Jag funderade tom vad jag ska köpa, tänkte på saker jag egentligen älskar (olika sorters choklad, glass, keks, ...) men var inte sugen på någonting. 
    Sötsaker/sockerberoendet är mitt största problem, s
    å det är ett stort steg framåt. Inte bara att jag inte kännde något sug, utan att jag tog konsekvensen att inte äta någonting då. Det borde ju vara normalt, att man inte stoppar i sig sötsaker om man inte "behöver", men för mig är det ett stort framsteg - jag hade lov att äta sötsaker utan dålig samvete men jag avstod för att jag inte var sugen. Jag firade mig själv under helgen pga detta Skrattande Så jag bör fokussera på bra saker som det här, inte på för lite viktnedgång.
  • Anonym (neråt!)
    September1518 skrev 2021-07-27 20:33:15 följande:
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-27 08:51:14 följande:
    Ja, det stämmer, jag har också mina fasta dagar där jag unnar mig en onyttig måltid. Under sommaren (juli och augusti) tillåter jag mig att äta sötsaker en gång i veckan (ingen fast dag, utan vilken dag som helst under veckan). Fast förra veckan blev det inga sötsaker. Inte för att jag var orolig pga av kalorierna, utan för att jag inte var sugen. Det känns så bra! Jag funderade tom vad jag ska köpa, tänkte på saker jag egentligen älskar (olika sorters choklad, glass, keks, ...) men var inte sugen på någonting. 
    Sötsaker/sockerberoendet är mitt största problem, så det är ett stort steg framåt. Inte bara att jag inte kännde något sug, utan att jag tog konsekvensen att inte äta någonting då. Det borde ju vara normalt, att man inte stoppar i sig sötsaker om man inte "behöver", men för mig är det ett stort framsteg - jag hade lov att äta sötsaker utan dålig samvete men jag avstod för att jag inte var sugen. Jag firade mig själv under helgen pga detta Skrattande Så jag bör fokussera på bra saker som det här, inte på för lite viktnedgång.

    Trist att det blev ännu en "dålig" vecka, särskilt som du räknade med mer pga mensen. Inget att göra åt nu, det är bara att fortsätta kämpa, snart droppar det en jäkla massa vikt ska du se! Sen har jag förstått det som att man typ aldrig blir nöjd med kroppen ändå haha, man vill alltid ner mer, bygga mer, forma mer osv osv. Finns alltid något att göra. Antagligen när du når din målvikt kommer nya målbilder :)

    Jätteroligt att du tycks ha minskat i måtten i alla fall! Mäter du dig inte eller kanske du bara gör en gång i månaden?

    Häftigt att du skippade sötsaker!! Jag är som dig, har jag en unnardag och inte är sugen äter jag ofta något bara för att jag får. Helt sjukt egentligen. Men otroligt starkt av dig att avstå från det tvångsbeteendet! Jättebra jobbat verkligen :D
    Tack, jag är faktist ganska stolt att jag klarade det :) Jag mäter mig en gång i månaden, alltså var fjärde eller femte vecka. Nästa gång blir om 3 veckor. Jag känner att det är bättre för mig att göra det så, för att se skillnaden. Om jag mäter mig varje vecka skulle jag oftas inte se någon skillnad alls eller bara så lite att jag inte är säker på om det verklingen miskade eller om jag håller mätbandet lite tätare. En gång i månaden känns lagom för mig.
  • Anonym (neråt!)
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-07-28 07:53:20 följande:
    Nej, jag har inte kollat mig. Funderat på det, men avvaktat p g a Covid och trycket på vården. Men behöver nog ändå träffa en gynekolog nu till hösten, så ska ta upp det då.
    Det är säkert en bra idé att ta upp det med en läkare! Det känns konstig med en så stor mage när du har en normal BMI. Hoppas det löser sig!
    Anonym (rita) skrev 2021-07-28 10:31:15 följande:
    Ja visst är det frustrerande? Och man kan vara hur medveten som helst om att det är normalt, men man blir ändå besviken när man väger mer än man tycker att man förtjänar, haha. 

    Vikten stod stilla på 91-ish i några dagar, har bara vägt mig snabbt varje morgon för att se om det släppt och sedan försökt tänka på annat resten av tiden. Och har försökt dricka ordentligt. Måste säga att jag ändå hållit mig hyfsat lugn. Har känt besvikelse på morgnarna men lyckats skaka av mig det någorlunda någon timme senare.

    Imorse föll det äntligen ner till 89.6. Så nu hamnade jag under BMI 30 (med minimal marginal förvisso men ändå) och jag är så jäkla glad och lättad! 

    Jag äter exakt samma sak varje dag, ja. :)
    Grattis! Ja, det är ett stort steg att kommer under 30. Det spelar ingen roll med hur mycket marginal det är just nu - du har klarat det, och det är utmärkt! Snart kommer du att avlägsna dig mer och mer från den hemska 30. Nästa mål: ett BMI under 27,5 - då är du närmare kategorin "normalvikt" än "fetma" Skrattande
  • Anonym (neråt!)

    Woooohooooooooooo .... vågen visade 79,9kg idag! Under 80kg, äntligen! Jag är såååååå glad, jag kunde spricka Skrattande 
    Aldrig, aldrig, ALDRIG igen kommer jag att ha en jävla 
    åtta där framme igen! Okej, det har jag redan sagt för 6 år sedan, när jag gick ner från 92kg till 72kg, men denna gången kommer jag inte att förstöra allt igen.
    Kroppsfettet kommer jag snart sluta att skriva upp, det är helt enkelt inte rimligt - 36% idag, 34,4% förra veckan. D
    å borde jag har gått upp 0,8kg i fett, det tror jag inte på.


    Nästa vägning blir redan på söndag, istället fär nästa tisdag, för vi kommer att fira en födelsedag och då blir det sockerätandet på söndag, måndag och tisdag. Efter denna frosseri har jag en vecka tills nästa vägning, det räcker förhoppningsvis för att göra mig av med alle extra kalorier som jag stoppar i mig under de tre dagar.

  • Anonym (neråt!)
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-08-03 13:00:16 följande:
    Grattis! Så bra gjort!!
    Tack Skrattande
    September1518 skrev 2021-08-03 14:00:23 följande:
    Sjukt jäkla roligt att höra!!! Du är fantastisk! Bra gjort! Vilket arbete! Nu jäklar är du nära målet!! Vet du, du borde gå till något gym som har en riktig sån våg och mäta. Sen behöver du inte mäta igen på några månader, ett halvår eller så men kul att se i framtiden vad träningen ger för resultat på fett och muskler :D Du vet mycket väl att vikten kan röra sig lite upp och ner, särskilt om man har några inplanerade fuskdagar. Men försök äta med måtta och bara just det du verkligen vill smaka av. Så kommer du säkert ligga kvar under 80 efter dessa dagar!

    Tack Skrattande Bra idé att mäta någon annanstans, men just nu känns det inte så viktig. Jag vet ju att jag gå ner i fett om måtten minskar, jag går ner i vikt och tränar. Det hade bara varit ett extra med kroppsfettet, men inget jag anser nödvändig för mig just nu.


    Att kag går upp över 80kg efter mina fuskdagar är jag inte rädd för. Jag kommer ju förhoppningsvis gå ner ännu mer denna veckan, tills jag väger mig på söndag, sedan blir fuskdagar den 8e, 9e och 10e (fast mest den 9e, då blir det sötsaker hela dagen) och sedan blir det väggdags igen först den 17e. Det ska nog gå bra.

  • Anonym (neråt!)
    Anonym (rita) skrev 2021-08-04 10:00:28 följande:
    Tack för ditt fina pepp!

    Jo det har gått himla bra sedan dess. Imorse vägde jag 86.2. Det rasade ganska plötsligt. Påminns återigen om hur kroppen kan jävlas ett tag för att sedan ge med sig. 

    Jag hade strax under 90 som mål tills på fredag då jag ska börja gå över från strikt LCD till mer vanlig mat, så att ligga på 86.2 nu känns oerhört bra. :)
    Wow, grattis! 
    Hur känns det att snart gå tillbaka till vanlig mat? Är du glad över att få äta igen eller rädd hur det ska bli?
  • Anonym (neråt!)
    Anonym (rita) skrev 2021-08-04 14:44:36 följande:
    Jag har ju nästan ingen aptit och har börjat tycka att det är så skönt att slippa handla och laga mat, så på så sätt ser jag inte jättemycket framemot att börja äta. Men det blir säkert lite kul när jag väl kommit igång. Jag är inte särskilt rädd, faktiskt. Känner mig så vansinnigt övertygad om att det kommer att gå bra. Vet inte varifrån den här övertygelsen om att alls ska lösa sig har kommit, men den var i mig från dag 1 på den här dieten.
    Det låter underbart! Fortsätt med den atityden - mycket handlar ju om tankesättet, när det är rätt, följer resten av kroppen. Lyssna på ditt huvud, den har rätt, det ska ordna sig! Lycka till! Glad
Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)