Inlägg från: Anonym (gold) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gold)

    Lättare smink till tolvåring?

    Anonym (faktiskt ganska mycket) skrev 2021-07-06 15:45:23 följande:

    Min 12-åring sminkar sing ungefär lika mycket som jag nu. Hon fyller förstås 13, men fick börja lite smått strax innan 12. Hon, och jag, har också problem med ringar under ögonen som också beror på genetiken, så hon har en concealer. Vi är också som någon annan skrev väldigt ljushåriga av oss båda två så hon har faktiskt både mascara och ögonbrynspomada annars ser det ut som att hon har varken ögonfransar eller ögonbryn.


    Jag började sminka mig när jag var ca 12 år, gick väl i emman eller sexan. Det var på 80-talet och ingen såg klok ut i sin sminkning så det märktes inte att jag var oerfaren och kladdade på lite vad som. Blå ögonskugga, massor av rouge, vaselin på läpparna. Jag tror att mina föräldrar tyckte att det inte var så snyggt, men lät mig hållas och experimentera och leka med sminkningen. Ju äldre jag blev, desto mindre har jag sminkat mig och modet har ju förändrats så att sminkning generellt är lite mer diskret än på 80-talet. Men jag är ändå glad att jag fick hållas när jag hade intresse och kul med smink.

    Nu är min dotter 12 år och hon vill också hålla på och prova och experimentera med smink, ibland blir det mindre snyggt. Och hon får hållas, träna på att sminka sig, ha kul med smink. Tids nog kanske hon antingen tröttnar på att sminka sig eller blir riktigt bra på det och gör det jättesnyggt. Jag ser iaf inget problem med att hon gör det, ser det inte som att hon är missnöjd med hur hon ser ut, eller har en dålig självbild. Jag ser det som att hon prövar sin stil, hittar vad hon tycker är kul och testar olika sätt att se ut. 
  • Anonym (gold)
    Anonym (Osäker) skrev 2021-07-08 10:07:28 följande:
    Herregud så du överdriver. Hon vill dölja mörka ringar för att hon inte vill se konstant trött ut, det är knappast något konstigt. Hon pratar inte om contouring eller dyl.
    Inte ens om det var mer smink än så behöver det vara något allvarligt eller tecken på dålig självkänsla eller sned självbild. Det kan vara något så enkelt som att det är kul att testa hur man ser ut i olika stilar, lekfullt att använda olika färger och spännande att prova på något som hör vuxenvärlden till. Allt är inte tecken på att nåt är fel. 
Svar på tråden Lättare smink till tolvåring?