Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Läser just nu att jag kan inte få hjälp av landstinget jag tillhör, de gör inga fertilitetsutredningar på par som sedan tidigare har barn.... utan då måste vi söka oss privat.. 
    Men något råd på telefon borde jag kunna få tycker jag... jaja jag har ju en liten guldklimp hemma. Å nästa månad får jag mitt efterlängtade plus! 

  • pandarinen
    pandarinen skrev 2022-02-08 20:13:04 följande:

    Läser just nu att jag kan inte få hjälp av landstinget jag tillhör, de gör inga fertilitetsutredningar på par som sedan tidigare har barn.... utan då måste vi söka oss privat.. 
    Men något råd på telefon borde jag kunna få tycker jag... jaja jag har ju en liten guldklimp hemma. Å nästa månad får jag mitt efterlängtade plus! 


    Vad har ni andra fått för bemötande? Får ni hjälp trots att ni har barn sedan tidigare? 
  • pandarinen

    Oj hur orkar ni ha så mycket sex hahahaha. Har ni barn sen tidigare? Och hur lämge har ni försökt få barn? 
    Här ligger vi när glada gubben dyker upp, de två mest fertila dagarna i månaden och ibland dagen efter. Hinns och orkas inte med mer mellan skiftjobben, och en 2 åring att ta hand om också. 
    Vad menar du med att många fått ägglossning före glad gubbe på clearblue advance?

  • pandarinen

    Ja det är avärt att veta när man ska ha sex. Jag har funderat lite tvärtom att vänta så länge jag kan för att vara så nära äl som möjligt. Så att ha sex på andra mest fertila dagen....
    I början hade vi sex  sex dagar i rad runt äl. Några dagar innan under och efter. Men 14 månader nu efter så har vi blivit lite mer less på det hela tyvärr.


    Kiiwii skrev 2022-02-09 16:28:47 följande:

    Inte orkar vi ligga varje dag hela tiden heller hahaha Jag skulle säga att vi har sex i genomsnitt 2-3 gånger i veckan, men kan vara veckor helt utan sex och veckor då vi har sex varje dag. Det går upp och ner. Vi har rätt stora barn.

    Under ÄL blir det varje eller varannan dag. Den här gången ska vi börja ha sex tidigare, vi har nästan missat ÄL senaste gångerna tror jag. Jag vet att när de andra barnen blev till så använde jag aldrig äl-test utan hade sex direkt när jag kände att ÄL-flyttningarna kom, alltså några dagar före ÄL. Har upptäckt nu i och med att jag använder ÄL-test att stegringen på testet kommer sista dagen jag har ÄL-flytningarna, sen börjar värken i äggstockarna och jag blir typ torr där nere dagen efter. Tänker att det kanske är smartare att vi ligger före stegringen då mitt ägg verkar släppa rätt snabbt efter stegringen och då försvinner också snabbt det fertila sekretet. 


    Men egentligen tror jag mkt handlar om tur, så mkt ska klaffa för att bebis ska bli till. 


  • pandarinen

    Ja det är jättesvårt att veta. Idealet är väl att ha sex ett par dgar innan och någon dag efter. För oss är det svårt att få till tid, det är typ en timme  vid lunch när vår son sover, och vi byter skift så den ena åker till jobbet och efter att den andra slutar jobbet. Om vi inte ska behöva väcka varandra mitt i natten, vilket vi gjort när jag har haft äl någon gång. Väckt den andre mitt i natten när en av oss kommer hem från jobbet. Men det är inget kul. Blivit lite mer åt produktionssex för oss senaste månaderna... 
    Så nu får det bli ett plus här i början på nästa månad 

  • pandarinen
    Anonym (Babymakeing) skrev 2022-02-10 11:10:36 följande:
    I VG-regionen får man vända sig privat för ivf och fertilitetsutredning om man redan har gemensamt barn. Tror det är ganska standard, speciellt om man fått första barnet på naturlig väg så att man inte har något lager av embryon på regionens sjukhus.
    Säkert sä. Men det var billigare än jag trodde, som någon skrev 3800 för en utredning privat. Trodde det skulle kosta mer.
    Men vi försöker ett tag till på egen hand. 
    Haft lite molnande värk i morse, borde inte vara för äl, då jag bara är på dag 7 i cykeln... ska börja testa med älstickor till helgen
  • pandarinen

    Förstår inte bara på dag 8 på cykeln och det känns precis som att ägglossningen är på g. Alldeles för tidigt. Började testa idag hursom med anledning av molnande värken ifall jag skulle få äl lite tidigare. Denna gång ska vi ha massor av sex dag 2 på glad gubbe och 1-2 dagar efter glad gubbe och hoppas att det går vägen!

  • pandarinen

    Cb är ju så osäkert också för första testet man gör är ju alltid negativt men om man tittar på de blå strecken så var iaf det ena svagare än det andra. Jag hoppas inte att jag missar äl nu....
    Och jag har inga älflytningar, precis slutat blöda. 
    Men det krampar och drar och lever rulle i nedfe delen av magen runt äggstockarna

  • pandarinen

    Alltså känns precis som ägglossnings förra månaden men hur är det möjligt på dag 8. Någon som varit med om liknande?

  • pandarinen

    Nu känns det i brösten också, så orolig att jag ska missa ägglossningen. Jag hoppas att det är känning inför en tidig ägglossning som kan få äga rum nästa vecka som planerat. jag jjobbar  långskift också  så kommer inte träffa maken förrän vid llunch  imorgon annars hade jag ju bara kunnat förföra honom? 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida