Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jag brukar testa med cb digital och där står det att man ska testa med morgonurin. Men nu läste jag på RFSU:s stickor som säger att man inte ska testa äl med morgonurin utan med urin mellan 10- 20.00 och att man inte får dricka på 2 timmar innan. Detta för att LH utsöndras inte på morgonen? 
    Men jag har fått positivt på morgonen och även på em med CB. Vad är det som gäller? 
  • pandarinen

    Jo det har varierat för mig, ibland har jag haft känningar flera dagar innan och ibland direkt glad gubbe. Bara att när jag har känningar tidigt brukar det bara var molnande värk igår var det verkligen kramande stickande. Nu på morgonen fick jag blinkande glad gubbe. 
    Nu blir jag nojjig att jag haft äl och att den blinknde gubben är efter äl.... säkert inte så men hur stor risk tror ni att det är så? 

  • pandarinen

    tror jag hållet på att bli psykiskt knäpp efter 14 månader och inget plus.. ;(
    Testade nu vid 12 igen, fortsatt blinkande gubbe men älkänningarna är typ borta....
    Varför skulle ja ha äl nu, det är ju 8 dagar för tidigt för min cykel.
    Det jag är mest stressad över är om äl är över. För ganska exakt ett år sedan hade jag ett mf och cykeln efter kom äl dag 13. Då var jag förvånad över så tidig äl, och testade även med cb efter äl och fick då blinkande gubbe i en evighet. Därför jag är orolig nu att den blinkande gubben kan vara där också för att jag passerat äl men fortfarande ha hög östrogen i urinet.
    Suck, inget kul det här längre, borde egentligen ta en paus. Hur länge orkar man försöka... samtidigt vill jag inte ta paus för varje månad som går dessto äldre blir jag och min man... och lämgtan efter en till är så enormt stor. 
    Vill bara bli gravid nu så jah kan släppa den här pressen och stressen....

  • pandarinen

    Har lätt molnamde vörk men inte den där krampande känslan som jag tex hade förra månaden och fick fast gubbe på. Den hade jag mer igår. Så jag hoppas inte att det var äl igår. På dag 7 alltaå? Det är ju galet. Jag brukar inte börja tesra mig förrän dag 9.och ha äl på dag 15.  Men började igår, då jag kände lite molnande värk dagen innan men då var det tom ring men som jag förstått är väl det alltid tom ring på förata testet på cb digital. Borde testat på em också men då var jag på jobbet när krampande känslan kom... blir så ledsen om inte fast gubbe dyker upp inom ett par dagar....

  • pandarinen

    Idealet hade varit att få fast gubbe på måndag och framåt eftersom jag i helgen jobbar långapass så jag träffar knappt min man. Jo och jag instämmer med ovan. Jag verkar inte kunna nämna ägglossning eller det här som händer mig nu för han får prestationsångest även om han också gärna vill ha ett barn till så är han inte lika villig att smyga iväg mitt i natten när jag kommer hem efter jobbet för att få till det.
    Det täe på relationen.... första barnet var enklate, dels för att det gick så fort. Andra försöket men vi hade inte några andra barn heller utan kunde ha sez när som. Nu måste vi anpassa till 2 åringens sovtider och eftersom jag jobbar bara kvällar/nätter så går ju kvällstiden bort ocksä  så det är 1 timme vid lunch å på fertila dagar vi har tid.

  • pandarinen

    Hoppas verkligen det, jag brukar ha på dag 15 så var inställd på äl nästa helg. Men så fick jag molnande värk redan på torsdag. Tog cb digital på fredagen, och första testet på ny sticka är ju alltid rund ring oavsett. Så jag är rädd att det kan varit i går det var, jag har heller inga flytningar, och överhuvudtaget fattar jag ingenting, så här tidig äl brukar jag inte ha. 
    Men som jag kände igår, så kändes det förra månaden och då fick jag fast gubbe. Nu känns det mer som att den skulle kunna vara över, å jag är så trött, och ledsen och stressad över det hela. Vill bara gråta. Det tar så mycket energi det här, och speciellt eftersom vi försökt så länge. 14 månader nu....
    Hade det varit andra, tredje, fjärde försöket, så hade det varit ok, men vi har snart försök i 14 månader... så varje försök är värdefullt. 

  • pandarinen
    MariaNathalie skrev 2022-02-12 17:03:51 följande:

    Tror du inte att den kommer om några dagar? 
    förstår din oro och känsla. 
    om du har blinkande gubbe borde det inte vara kört 
    jag tror det är på gång 


    Det som gör min oro är att man kan få blinkande gubbe efter äl... men jag håller tummarna och kommer testa två gånger om dagen nu, helt knäppt men jo. 
    En gång på morgonen och en gång på eftermiddagen för att inte missa stegringen....
  • pandarinen

    Tur att jag jobbar annars hade jag säkert testat fler gånger om dagen... vill nu bara få en glad gubbe men helst inte förrän på måndag... 

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida