Inlägg från: pandarinen |Visa alla inlägg
  • pandarinen

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Kiiwii skrev 2022-02-04 10:01:08 följande:

    Nääää :( Gud så tråkigt? Kan bara föreställa mig hur tungt det känns. Första barnet tog lång tid för oss och det var många tårar emellanåt, men då var jag ändå ung och kände mig någonstans lugn i att vi kommer få ett barn? Nu när man är äldre känns det inte lika lugnt när det aldrig blir bebis. 

    Har ni funderat på att söka hjälp eller är det uteslutet? 

    kram kram <3


    Tack, hur lång tid tog det för er att få första barnet? För oss tog det sig på andra försöket..... så knms så tungt att det ska ta sån tid.
    Jo vi tänkte innan jul höra av oss till bm men blev inte så. Nu ska jag nog ringa nästa vecka och se vad vi kan få för hjälp. Samtidigt känns det väldigt tufft att gå igenom massa utredningar, kanske blir en stämpel på en av oss att det är ditt fel att vi inte kn få barn mm... men jag ska nog ringa och fråga vad det finna för hjälp eller om hon har något tips  hon kan ge oss. Ofta får jag min mens 14-15  dagar efter att glada gubben slocknat. Kanske ska testa och våga ha sex senare den här gången. Vi brukar ha sez 2-3 dagar. Så om vi börjar andra dagen när glad gubben lyser så borde vi vara nämre äl, och sedan 1-2 dag efter
  • pandarinen

    Jag kämmer också tydligt av min ägglossning, det är molnande värk och några gånger riktigt ont i ena sidan, en gång detta år även en liten rosa flytning i samband med ägglossning. Gjordes det någon umdersökning eller fick du ägglossningstabletter utifrån dina beskrivningar?
    Sen börjar jag tveka när jag har ägglossning om det är när jag hat ont eller ett par dagar senare, jag har kört med ältest hela tiden men kanske har jag sen ägglossning ett par dyg  efter att de visar att äl är på g...
    Oktoberbebis hade varit så fint, men nu får vi sikta på november bebis... 
    Hur långt efter ägglossningstabletterna blev du gravid? 

  • pandarinen

    En sak som jag funderat kring dock är mina föytningar, tycker att de ser och är likadana mer eller mindre hela cykeln. Jag har flytningar alla dagar, rätt mycket. Det hade jag inte förr vad jag minns

  • pandarinen
    Kiiwii skrev 2022-02-04 15:58:32 följande:

    Jag får positivt ÄL-test och ont dagen efter vid ÄL, dagen efter är flytningarna borta och jag får ont i bröstvårtorna istället pga progesteronet som stiger efter ÄL. 

    Här där jag bor går man inte till en bm utan man hamnar direkt på fertilitetsklinik som tar prover och gör vul. Det visade sig att jag hade gles ÄL. Fick då utskrivet tabletter och blev gravid direkt :). 

    Hoppas det blir bebis för er snart med eller utan hjälp. Jag hoppas på oktoberbebis, hade varit så himla mysigt. BIM om 3-4 dagar som sagt?


    Är det onormalt att ha flytningar hela tiden och vaf beror det isåfall på... förr behövde jag inte använda trosskydd men numera har ju hela tiden....
  • pandarinen
    nomina skrev 2022-02-04 22:22:34 följande:

    Idag har jag varit på första ultraljudet, allt såg bra ut och jag har nog aldrig känt en så vacker känsla att se detta lilla livet sparka omkring i magen!
    Är så tacksam och det ska bli så spännande att se vem denna lilla person är! Solig


    Vad underbart det låter!
  • pandarinen
    Anonym (Elsa) skrev 2022-02-06 14:35:55 följande:

    Jag kan inte citera men stort tack! Jag är så himla glad. Vi är inne på vårt trettonde försök nu och jag fyllde nyss 38. Jag hade två missfall i v.7 för ett år sedan. Så nu håller jag tummar och tår för att det ska gå vägen denna gång och för att vårt barn ska få ett syskon. Jag har följt alla i den här råden och det ger så mycket hopp. 


    Stort grattis och det ger mig hopp. Vi är inne på 14 månaden, det kommer bli 11:e aktiva försöket här om två veckor. Det ger mig hopp att inte ge upp...
  • pandarinen
    Kiiwii skrev 2022-02-07 12:34:36 följande:

    Näää, skit också. Helt plötsligt var bara mensen här utan förvarning. Exakt på dagen. 


    Det blir att ta nya tag och satsa på en novemberbebis istället Än sålänge känner jag mig positiv och hoppfull. Min man har alltid sagt att det blir en till decemberbebis, nästan så jag börjar tro honom, haha.


     


    Men suck... nu satsar vi allt du och jag på att få ett plus till nästa gång!
    Hir många barn har du sen tidigare?
  • pandarinen

    Myt eller sanning att man ökar chanserna om mannen inte haft utlösning på ett par dagar. Att det är fler å piggare spermier då. Törs jag vänta å inte ha sex på första glada gubben, utan på dag 2 och 3. Får ofta mens 15-16 ibland 17 dagar efter första glada gubben.
    Vill optimer chansen men också rädd att ha otur pch då missa äl.. men kanske att jag ska våga ändra på hur vi haft sex nu i ett års tid...

Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida