Inlägg från: Anonym (Korn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Korn)

    "Allt ser inte helt normalt ut"

    Semlan3 skrev 2021-07-08 09:25:49 följande:

    Var på rutinultraljudet igår. Hade längtat såklart. Var ensam och min man och mina barn är på semester. Efter en stund stänger hon av apparaten och säger att allt inte ser helt normalt ut. Hon kan inte riktigt sätta fingret på det men ville att en läkare skulle titta. Fick en ny tid idag. Jag blev helt apatisk och har bara legat i sängen och gråtit sedan dess. Förväntar mig bara det värsta. Min man kom hem så jag slipper gå ensam idag. Men jag är förkrossad. Tänker bara att nu är det kört. Ligger och tänker på hur en abort går till. Bebisen sparkar och jag vill inte känna. Snälla säg att jag inte är ensam om att vara med om detta. Berätta om hur det var för er.


    Jag var med om liknande förra året. Inväntade RUL för att sedan berätta för mina barn att de skulle få ett lillasyskon, men det blev inte så?

    På ultraljudet upptäcktes missbildning. Fostervattenprov gjordes samma dag och läkare dubbelkollade, ja där var missbildning. Fick samma bekräftat drygt en vecka senare på specialistsjukhus och vi valde då att avbryta. Fick då vänta ytterligare en vecka på socialstyrelsen att godkänna och jag lades in 21+3 att avbryta. Det var det värsta jag gjort i mitt liv och kommer aldrig må bra efter detta?
  • Anonym (Korn)
    Semlan3 skrev 2021-07-09 19:01:38 följande:

    Tack för alla svar. Tyvärr kommer det inte gå vägen. Det finns knappt något fostervatten vilket har lett till att bebisen ligger i samma position och troligtvis har gjort länge. Den ligger liksom ihopvikt, huvudet är för litet och tillplattat pga brist på vatten. Läkaren kunde inte bedöma hjärna, ryggrad eller hjärta då det inte går att se utan vatten. Vi fick valet att gå vidare och göra moderkaksprov och röntgen för att kolla ryggen och eventuella kromosomfel. Oavsett om det är normalt så kvarstår problemet med vattnet. Huvudet är redan påverkat och den kan uppenbarligen inte flytta sig och kommer bli krokig. Den får heller inte träna lungorna. Vi kommer att avbryta och det är fruktansvärt tungt, sorgligt och mörkt. Vi är superledsna och sörjer. Det känns så overkligt. Igår kände jag att jag aldrig ville gå igenom detta igen. Nu känner vi båda att vi är så inställda på tre barn att vi nog kommer vilja försöka igen. Det känns ändå som ett litet ljus i mörkret.


    Beklagar så otroligt mycket, vet precis hur det känns? usch jag lider med er =(
Svar på tråden "Allt ser inte helt normalt ut"