Inlägg från: TotteE |Visa alla inlägg
  • TotteE

    Borde rösträttsåldern höjas?

    Idag går ju de flesta artonåringar fortfarande i skolan.

    På mor och farföräldrarnas tid hade ju de flesta vid arton års ålder hunnit jobba i flera år redan. Då blev man myndig vid 21. Idag bor ungdomar hemma till efter 25 och tar sig ut på arbetsmarknaden långt senare än tidigare generationer. Vad tycker ni?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Borde rösträttsåldern höjas?
  • TotteE
    Embla twopointoh skrev 2021-07-21 01:59:25 följande:

    Jag tycker snarare att vi borde ha en myndighetsålder och hålla oss till den. Idag anses man vara mogen nog vid 15 för att kunna ha sex, samtidigt som man inte får köra bil och rösta förrän vid 18, och köpa alkohol först vid 21. Bland annat. Det är inkonsekvent, och inkonsekventa saker stör mig.


    Lite så..
  • TotteE

    Ska man ha rätt att rösta vid 18 ska man inte heller ha nån straffrabatt fram till 21 års ålder är min bestämda inställning i alla fall! Antingen är man myndig eller inte liksom? Kan jag tycka rent principiellt. Det måste ju komma ansvar med rättigheter? Sen är principer aldrig helt enkla. Förr eller senare måste man frångå dom på nåt vis.

    I övrigt är jag kluven. Kanske är 18 är en lämplig gräns? Finns ju för och nackdelar med allt, jag var mer intresserad av vad alla andra har för idéer. Intressant med input.

    Tycker personligen att åldern för att få sitta i riksdagen borde höjas till 22 och för att bli statsråd 26.

Svar på tråden Borde rösträttsåldern höjas?