• Tue 27 Jul 2021 11:16
    795193 visningar
    8602 svar
    8602
    795193

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Jag följer gärna med här. Vi har börjat försöka på vårt första nu. Är så uppspelt kan verkligen inte tänka på annat än bebis? Hur ska man kunna koncentrera sig på annat? ???? Önskar så att vi skulle lyckas snabbt men försöker förbereda mig på att det kanske inte blir så. Har varit gravid en gång tidigare fick då missfall iom att jag inte visste om graviditeten. Skulle verkligen vilja slippa den emotionella berg- och dalbanan.

  • Thu 29 Jul 2021 07:56
    #51
    Lövsångerska1991 skrev 2021-07-28 12:53:31 följande:

    Vad ser ni mest fram emot när det kommer till att bli gravid och sen att få barn?

    Förresten, jag har börjat med paracetamol nu istället för Ipren, det är väl bra? Finns det något annat man ska tänka på att inte äta/använda när man planerar en graviditet? Jag har slutat med min pollenallergimedicin, men vet inte hur jag ska klara mig utan den sen som gravid? visst finns det några sorter man ändå får ta?


    Just nu ser jag mest framemot själva graviditeten pch att bara få vara i den och njuta och ta in allt. Men det slutar väl med att jag bara blir sjukt illamående eller liknande nu då jag ser framemot den så mycket :D

    Jag har varit tvungen att byta bort nån medicinering som jag äter för sjukdom och sen har jag lagt till folsyra, magnesium och zink. Jag har också försökt vänja bort en del kaffe och slutat med alkoholen. Man skulle tro det finns nån allergimedicin som är trygg att äta under graviditet.
  • Fri 30 Jul 2021 09:09
    #70
    toughshit skrev 2021-07-29 19:03:51 följande:

    Haha, vad bra ;D

    Jag fick hem 10 gravtest idag + 1 clearblue digitalt.

    Vilka tester använder ni er utav? Jag beställde från Graviditetskollen, och sen läste jag i nån annan tråd om hur dåliga de ska vara :/ Men de har funkat för mig förr... kanske har blivit sämre?


    Jag har inte köpt gravtest ännu, tänker att det är lättare att motstå frestelsen att testa före det börjar bli dags då. Men håller som bäst på med ÄL-testen och har inte ännu lyckats fånga ÄL. Enligt appen jag använder borde jag haft ägglossning igår, men testen gav inte utslag. Tänker det vore bra att ha koll på ungefär när under cykeln den brukar komma men man blir ju smått galen av allt testande. Vad har ni för erfarenheter av ÄL-test?
  • Sun 1 Aug 2021 09:34
    #75
    Meemelie skrev 2021-08-01 08:23:34 följande:

    Nu har min app registrerat trolig ägglossning och min temperatur är högre än vanligt och har varit det i ett par dagar nu. Appen säger troligt datum för mens på söndag nästa vecka! Känner dock av lite molvärk/lätt mensvärk redan nu så kanske kommer tidigare. Hur som helst känns det bra att kroppen nu verkar vara igång efter pillerstopp i juni. Så kanske blir ett första försök nu i augusti, spännande! Hur går det för er andra, när ska ni göra ert första försök?


    Vi gör första försöket nu! Har inte riktigt hunnit fånga ägglossningen som starkast, men tycker mig se en stegring från torsdag kväll till fredag kväll som avtog under lördagen. Vilket sämde överens med symtom i kroppen också. Vi kom överens om att köra på minst varannan dag ihopp om att vi kanske prickar rätt :)
  • Mon 2 Aug 2021 21:59
    #91
    toughshit skrev 2021-08-02 19:32:59 följande:

    Hur ofta har ni sex? Gör ni det mest kring förväntad ÄL eller kör ni bara på? Min karl föreslog sex varje dag i en månad, hahaha!

    "Då borde vi ju inte missa något!"


    Vi körde varnnan dag efter mens och varje dag kring ägglossning. Men med varannan dag har jag förstått att man har god tur om allt annat fungerar som det ska. Varje dag kan vara kul till en början, men vet inte om vi orkar flera månader :D Tycker själv det är lätt att tappa gnistan och njutningen om det blir för mycket "projektkänsla" kring det.
  • Tue 3 Aug 2021 11:59

    Ååh vad kul att ni är några som är längre hunna i cykeln. Så spännande att ni kan börja testa! Väntan känns som en eeeevighet här. Inbillar mig massa symtom redan, men att brösten ömmar går inte att ta miste på. Men det kan vara pillerstoppet som känns i kroppen också, vem vet :D

  • Wed 4 Aug 2021 14:38
    Josefinanna skrev 2021-08-04 12:49:37 följande:

    Nej det har jag inte.. Känner att jag vill vänta någon dag eller 2. Så jobbigt egentligen för har fortfarande molvärk i nedre delen av magen efter äl, konstant värk och igår började ena bröstet ömma.. Men det behöver inte betyda det


    Tycker mig ändå ana en svag skugga, men svårt att säga om det är spök. Vi håller tummarna!
  • Thu 5 Aug 2021 10:34
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-05 10:10:54 följande:

    Ja, jag hoppas så att det ska bli plus på första försöket! :) Men vad är egentligen oddsen för det? Läst statistik som inte känns superuppmuntrande. Samtidigt läser och hör jag om många som blir gravida nästan direkt


    Drömmen vore ju verkligen att plussa på första försöket, men vågar knappt hoppas! Jag har BIM 15 augusti och vi försökte vårt bästa den här månaden trots att jag inte lyckades fånga ÄL på stickorna. Har haft lite konstiga symtom, ömma bröst, magont som kommer och går, trötthet. Men jag är ganska säker på att det mest är önsketänkande :D
  • Thu 5 Aug 2021 17:11
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-05 16:32:34 följande:

    Tycker clearblue är enkla och bra, provade förra perioden bara för att se så att jag faktiskt har ägglossning (min vanliga noja). Kissar också ofta, är lite jobbigt att behöva hålla sig när man vaknar typ kl fyra på morgonen (klockan ringer 6.30 och man ska ju helst ha hållit sig i fyra h då) alternativt gå upp och kissa på stickan och vänta, fast man kan faktiskt läsa av resultatet när man vaknar igen sen! XD

    En fråga till er alla i tråden: Är det många i er närhet som vet att ni ska försöka skaffa barn? Jag känner att det känns konstigt att berätta om det, vet inte riktigt varför (för privat kanske, eller ev läskigt att jinxa), men känns samtidigt lite ensamt. Är därför glad att jag har er här :) mina systrar har barn och det känns konstigt på något sätt att umgås med dem och som att de antar att vi inte försöker (kanske t.o.m tror att vi inte kommer försöka) skaffa barn. Eller de tror ju att allt är som vanligt. När (eller om) det väl blir en graviditet kommer jag nog berätta

    ganska tidigt. Ush, känns som att jag blir ledsen av att snart få mens. Har varje mens känt att det känns fel att få mens (fastän vi inte ens börjat försöka än) och att jag mycket hellre vill vara gravid. Besväras så av mensen också, med kraftig värk, nedstämdhet och trötthet. Är det någon som känner igen sig eller säger jag konstiga saker? Behövde få ur mig det här bara?


    Huvudsakliga orsaken till att jag är här är för att jag typ inte vill prata med någon om att vi har börjat försöka. Tror det är mest för att det är första. Mina föräldrar har väl sina aningar, men vänner klarar jag av någon orsak inte av att berätta för. Vet inte varför, men det känns liksom för intimt? Och som att pressen skulle bli för stor om folk visste. Därmemot om vi lyckas bli gravida så tror jag inte att jag kommer vänta med att berätta.
  • Fri 6 Aug 2021 10:37
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-06 07:01:56 följande:

    Vad spännande! Första barnet med en ny person blir ju också speciellt kan jag tänka mig :)

    Min mens började så smått idag, så nästa lördag börjar jag med äl-test varje morgon :)


    Skönt att den börjat på så ni snart får komma igång med försöken :) Men förstår också att den kan kännas tung och laddad att gå genom. Jag är redan nu trött på all väntan och kan inte ens greppa tanken att vi kanske måste gå igenom samma sak i flera månader. Längtan är så stor och väntan så lång. Har haft så svårt att fokusera tankarna på annat. Tänker bara på ägglossning och graviditet och googlar och googlar. Allt snurrar verkligen kring det här.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?