• knyttets

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Beckizen skrev 2021-08-10 07:54:32 följande:

    Följer gärna här också! ????

    Jag och min sambo bestämde att nu i augusti skulle vi börja testa då vi flyttat till den platsen vi vet vi ska bo på efter att ha studerat på annan ort. Så 1 augusti satte vi igång att mysa och gjorde det varje dag under de fertila dagarna (användare maya appen). Vet inte om man ska göra så men tänkte att det var kul så vi körde på :P Hade ÄL 3 augusti och har BIM 17 augusti. Är så rädd för att få min mens nu och är samtidigt för nojig för att ta test innan BIM.

    Kul att följa allas resor och hoppas vi alla blir gravida snart!! :)))


    Spännande! Jag har BIM 15onde och håller på att falla i bitar över hur långsamt de här dagarna släpar sig fram. Kunde inte låta bli att testa idag. Tyckte mig ana ett riktigt riktigt svagt streck, men sambon gissade på spökstreck. Om bara de här dagarna kunde gå snabbare! :D Håller tummarna att det går vägen för er :)
  • knyttets

    Idag började jag blöda några dagar innan bim, men det var väntat då det är första "riktiga" mensen. Känns verkligen surt fast jag vet att det är så otroligt få som lyckas på första försöket. Nåjaa, det är bara att vänta ut och försöka igen. Fördelen med en kort menscykel är ju att man ganska snabbt får prova på igen.

    Angående vaccin så fick jag min andra dos redan i juli då jag jobbar inom vården. Kollade upp angående graviditet och de sa att det inte är något hinder för att börja på. Men naturligt har det gått de där två månaderna ändå. Slutade med mina p-piller i juli och fick den första blödningen som vanligt och nu första riktiga mensen inom ramen för vad som är "normalt", så tror inte det har påverkat min cykel.

    Hade svårt att fånga ägglossningen på stickor senast, men tänkte försöka denna cykel igen. Borde jag kanske ändå tempa parallellt?

  • knyttets
    Summertime skrev 2021-08-12 08:38:04 följande:

    Hej!

    Vilken rolig tråd. Jag och min man planerar att skaffa barn snart, vi kommer nog börja försöker i september. Har inga barn sedan tidigare. När tror ni att ni kommer berätta för folk? Tänkte också på det med alkohol som någon skrev att det blir ganska uppenbart när man tackar nej ifall man inte brukar göra det i vanliga fall :)


    Välkommen med! :) Vi har som sagt varit ganska hemlighetsfulla med att vi har börjat försöka. Sen om vi lyckas få till det tror jag vi är mer bekväma med att berätta åt min familj tidigt, då vi är en sån familj som pratar om allt. Skulle också gärna ha min mamma som stöd om det blir missfall eller komplikationer. Men jag tror vi väntar med att berätta åt sambons familj då det inom familjen finns par som haft det ganska tufft med att lyckas så vill vi inte göra så stort nummer av det, sådär av respekt liksom. Sen blir hans mamma lätt otroligt ivrig och jag vill inte hamna i den sinnesstämmningen allt för tidigt :D
  • knyttets
    BounceBambi skrev 2021-08-13 07:58:27 följande:

    Idag är dagen jag hade satt in en ny p-ring men nu låter bli. Hur har ni som gått av hormonella preventivmedel mått? Är lite orolig för större blödningar och mer mensvärk som jag hade innan jag började. Hoppas såklart att det inte blir så många menscykler innan jag är gravid men man vet ju aldrig. Nervös över hur cykeln kommer vara och när ägglossning kommer igång. Hur snabbt fick ni igång ägglossning? 


    Här spenderas helgen med första riktiga mensen. Har helt glömt bort hur dessa känns efter x-antal år av pillermens. Är totalt däckad! Den kom precis som den ska, så hoppas den fortsätter regelbundet nu. Jag har inte annars upplevt jättestora skillnader. Lite mera humörsvängningar innan mens, mensvärk och matlusten har förändrats (äter mer, mer sötsug etc). Var själv orolig för att min akne skulle komma tillbaka, men än så länge har jag inte upplevt hudförändringar. Jag tror jag fångade nån typ av ägglosning på ÄL-test nu första cykeln, fick liksom en stegring men det blev inte jättestarka sträck. Men hoppas få starkare utslag på stickorna kommande cykel.
  • knyttets

    Lägger till mig själv i listan :)

    BIM-listan

    18/8 Juli1990 (31 år, första försöket med första barnet)

    29/8 Willow89 (32 år, femte försöket med första barnet)

    26/8 bez (31 år 1:a försöket, 1:a barnet)

    26/8 slo92 (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet)

    26/8 Flizz (30 år, 6:e försöket, 3:dje barnet)

    29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet)

    29/8 Värphönan (36 år, 9:e försöket, 1 mf 1 ma, andra barnet)

    3/9 Mangosmoothien (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)

    4/9 Lövsångerskan (30 år, första försöket med första barnet)

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet)

    7/9 knyttets (25 år, andra försöket, första barnet)

    11/9 beckizen (27 år, andra försöket med första barnet)

    14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet)

    ?/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)

    ?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, första barnet)

  • knyttets


    Här är det ÄL på gång! Var så besviken på ÄL-stickorna förra månaden då jag inte lyckades fånga någon, men tog till mig tipset om att testa både morgon och kväll och nu ser det ut som att jag faktiskt fångat en stegring. Så kul! Blir bebisverkstad närmsta dagarna :)
  • knyttets
    Wave Mother skrev 2021-08-24 08:51:32 följande:

    Vad kul! Hur tidigt efter mensen började du testa? Och har du testat tidigt på morgonen eller typ efter 10? (Försöker själv hitta äl och har inte lyckats få tydligt utslag på stickor än.)


    Började testa 4 dagar efter sista mensdagen. Har testat på morgonen ca 10-tiden och på kvällen kring 18-tiden. Jag tror problemet förra månaden var att jag testade bara på em ca 15-tiden och att urinen kanske var för utspädd. Har också alltid fått sträck på testerna, trots att de inte är positiva. Det har alltså aldrig varit helt blankt. Det riktigt sista starka tog jag idag tidigt på morgonen i och med att testet var ganska starkt igår kväll. Tänkte testa igen 17-tiden för att se om det ger lika starkt utslag ännu.
  • knyttets
    Kiwikiwi skrev 2021-08-30 20:45:51 följande:

    Kunde inte hålla mig, äl+11 och tog precis ett rfsu graviditetstest (ej testa tidigt). Ett ganska tydligt streck, om än väldigt ljust. Vad tror ni? Finns de något att hoppas på? Ska ta ett testa tidigt imorgon bitti.


    Ser definitivt också ett streck och tycker mig se att det är rött i nyansen. Testa imorgon igen så är det kanske starkare. Håller tummarna för er!!
  • knyttets

    Jag har inte varit så aktiv här på sistone, mest för att inte tänka lika mycket på en eventuell graviditet som förra cykeln och det har gått bra. Jobb och annat har fått ta tid istället. Vi lyckades pricka in sex kring ägglossningen ganska bra och jag är nu bim-4. Har testat med testlagrers stickor igår och idag, men de har inte visat något. Vet dock inte hur känsliga de är ens? Ligger iofs också bara på äl+8. Jag har inte haft så mycket symtom annat än bröst som ömmat ordentligt sedan ägglossning, känns om att de bara blir större och större. Men så kändes de förra cykeln också. Så är ganska inställd på mens, men svårt att inte hoppas ändå!

  • knyttets

    Hjälp! Vad tror ni om det här? Är nu på BIM-2, ÄL+10 (appen justerade BIM till 6/9 efter positiva ägglossningstest). Syns det faktiskt något här eller håller jag på att tappa förståndet? Första bilden är tagen under testtiden andra en kort stund efteråt. Vanliga RFSU-test taget på eftermiddagsurin. Haft spök på dessa tester tidigare, men då har "strecket" försvunnit då testet torkar.

  • knyttets
    knyttets skrev 2021-09-04 13:30:37 följande:

    Hjälp! Vad tror ni om det här? Är nu på BIM-2, ÄL+10 (appen justerade BIM till 6/9 efter positiva ägglossningstest). Syns det faktiskt något här eller håller jag på att tappa förståndet? Första bilden är tagen under testtiden andra en kort stund efteråt. Vanliga RFSU-test taget på eftermiddagsurin. Haft spök på dessa tester tidigare, men då har "strecket" försvunnit då testet torkar.


    Testade ett till på kvällen som såg starkare ut, men idag på morgonurinen var strecket knappt synligt. Kanske det ändå är fråga om falska positiva. Har BIM i morgon, så får tålmodigt bara vänta och se om mensen kommer. Om inte kanske jag testar med ett annat märke på tisdag.
  • knyttets

    BIM idag, ännu ingen mens i sikte och känns inte som att den är på kommande. Brukar ha ganska ont första dagen men känner inget sånt nu ännu på morgonen. Testen fortsätter visa svaga svaga streck men tycks inte bli starkare. Köpte digitalt CB igår som jag tar i något skede om mensen inte dyker upp. Känner mig i allmänhet krasslig och har dragit på mig en förkylning, kan det vara ett tecken? Borde inte vara corona och jag har hunnit få båda vaccindoserna, men ska på snabbtest idag ändå. Hur mår ni andra idag?

  • knyttets

    Åh vad kul att fler har plussat! Är själv nu på BIM+1 eller +2, lite osäker på BIM-dagen. ÄL + 14. Fortfarande inget tydligt plus som jag vågar lita på, men har beställt hem digitalt test som borde komma imorgon. Mensen syns inte i sikte och känns inte heller som att den är på kommande. Vad som helst vore bättre än den här limbon just nu, man blir ju galen för mindre.

  • knyttets

    Idag kom mensen 4 dagar sen. Fyfan. Känns ärligt talat förjävligt efter att ha fått upp förhoppningarna med svaga positiva test och sen mens. Har massa kul program inplanerat över helgen men nu känns allt bara motbjudande. Skulle helst bara vilja ligga i sängen hela helgen och tycka synd om mig själv. Det är sjukt hur de här känslorna kan ta över en såhär då man hoppats och längtat :(

  • knyttets
    Dalarna91 skrev 2021-09-17 05:49:15 följande:

    Tog ett test nyss, under tiden man väntar så torkade jag mig. Då va de en del blod. Så tror de va spök streck igår. Och inte bara den utan den som jag tog nyss också. Eller väldig tidig missfall. Ångrar nu jag inte tog med Cb men blev så ledsen så hällde ut urinen..


    Åh, känner så igen mig. Jag hann också testa svagt posititvt och sen kom mensen 4 dagar sent. Gissar på tidigt missfall då jag blödde så rikligt. Tänkte att jag kommande månad inte ska testa alls innan BIM för att slippa besvikelsen. För din del kan det ju hända att det är en nidblödning om mensen inte kommer igång ordentligt. Ta hand om dig!
  • knyttets
    hurtänktedunu skrev 2021-09-23 18:24:40 följande:

    Nu börjar jag få värk i bäckenet så ägglossningen är nog på g. Har kört varje dag i 4 dagar nu så tänkte vi kör 4 dagar till för att gardera oss. Äl bör komma i morgon så vi får se.

    Någon mer som har äl i helgen?


    Testade två riktigt starka ÄL-test idag, morgon och kväll. Blir alltid lika chockad då de där strecken faktist blir starka. Så gissar på ÄL imorgon eller lördag!
  • knyttets

    Idag kom ett efterlängtat plus, verkligen då jag minst anade det på BIM-4. På kvällsurin och allt. Jag har försökt vara lugn denna månad och inte förvänta mig så mycket då besvikelsen blev så stor senaste månaden. Svårt ändå att riktigt njuta då det är så otroligt tidigt ännu. Oavsett en lättnad att vet att vi i allafall kan bli gravida. Och vilken chock det är när det sen plötsligt händer trots att man längtat och velat.

  • knyttets

    Det var någon annan i tråden som hade gjort en sammanfattning av tiden innan plus och tyckte det var en kul idé ifall det kan vara till stöd för någon.

    Vi lyckades på tredje försöket. Ca 3 månader efter att jag slutat med p-piller. Lyckades under två cykler fånga stegring på ÄL-test. Har under senaste året förberett genom att motionera mycket, gå ner i vikt, lägga om matvanor. Har också bytt till ett mindre stressigt jobb. Ätit folsyra, magnesium, zink c- och d-vitamin under tiden vi försökt.

    Vi hann inte ligga på själva ägglossningsdagen men två gånger dagen innan och en gång dagen efter. Så hade i princip gett upp hoppet och drack också några glas alkohol under helgen (ÄL på en fredag).

    Tidiga symtom:

    -stunder av illamående från ÄL+6 och framåt

    -akne

    -svullen mage, men framförallt svullet ansikte mest kring ögonen

    -otroligt ömma bröst från ÄL+7 (BIM-7)

    -trötthet som verkligen golvade mig från ÄL+7 och det ser ut att hålla i sig

    -upplever att kroppsbehåring blivit mörkare

    -anfåddhet

    Gravtesten på morgonen BIM-4 (ÄL+10) otroligt svaga, men hade blivit jättemycket starkare till kvällen och då visade också digitala testet positivt.

  • knyttets
    Ollebollen skrev 2021-10-05 12:44:39 följande:

    Åh vad spännande läsning! Testade du någonting tidigare än ÄL+ 10?


    Jo! Testade från ÄL+8. Innan tydligt plus på kvällen ÄL+10 var strecken så svaga så det kunde lika gärna varit spökstreck, blev så chockad när det plötsligt kom ett plus och sedan ännu visade gravid på digitala. Morgonurinet ÄL+10 visade knappt något alls, bara en svag skugga.
  • knyttets
    Willow89 skrev 2021-10-12 20:52:24 följande:

    Hjälp!! Jag har ett mentalt breakdown! Förra månaden på ägglossning var ENDA gången min kille inte ville på hela vårt 7 år långa förhållande! Jag blev ledsen men tänkte, sånt som händer! Han har lite problem med psykisk ohälsa och jag tänker inte pressa såklart.

    Jag väntar en heeeeeeel månad och han mår bra, har lust etc. Så kommer idag... ägglossning och andra gången någonsin han inte vill. Jag är så frustrerad, ledsen... Ja, jag var tvungen gå ut en sväng och få luft. Nu ligger jag och stortjurer i sängen, kan inte sluta, även om jag vill. Allt känns så hopplöst, det kommer ALDRIG bli vår tur.

    Vill inte ens vara i samma rum som honom och jag känner mig som en hemsk människa för det. Han kan ju inte rå för det jag VET, men jag kan inte hantera det, på riktigt alltså. Är så sjukt frustrerad på hela situationen. HUR lyckas han tajma exakt de här två dagarna? Och hur ska jag förklara hur det känns så han förstår, utan att skuldbelägga?

    Snälla säg nåt, vet inte vem jag ska prata med. Jag är nära att ge upp nu på riktigt.


    Hade en liknande situation under förra månaden då vi av olika orsaker inte fick till det och jag blev så otroligt ledsen och frustrerad och tänkte fan nu är det kört. Liksom hur svårt kan det vara att pricka in den där ENA dagen. Kände mig så jävla misslyckad och ville ge upp allt och kunde inte heller ens se på min kille. Men vi pratade igenom saken och konstaterade att pressen blir för stor för oss och lusten liksom försvinner då liggen schemaläggs och bestämde att nästa månad gör vi det mer lättsamt och lyssnar in lusten istället för att se om det kunde hjälpa. Kände också så starkt att jag inte vill att vårt barn blir till av stress. Jag släppte saken och tänkte att vi får väl bara sikta på nästa månad och började invänta mensen. MEN den mensen kom aldrig för jag lyckades bli gravid. Det vill säga genom att ha sex dagen innan ÄL och dagen efter.

    Det är lätt att fastna i de där strecken och gubbarna och stegringen och tempen, men faktum är ju att ibland lyckas det även om man inte lyckas pricka just den där ena dagen. Och jag tror liksom pressen blir för stor för många män, att det liksom hänger på dem att prestera vid just en viss tidpunkt. Och det kanske behöver avdramatiseras. Försök unna er närhet och romantik, åk på date, mys, prata om framtiden, ta in på hotell, gå på massage och försök att inte stressa så mycket. Jag vet det är lättare sagt än gjort, men jag tror alla mår bättre av det.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?