• Chilins

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Fyrklöverns skrev 2022-08-03 22:46:03 följande:

    Jag fick idag veta att min bästa vän är gravid igen, hon som hade utomkveds precis innan mig. Jag blev ändå genuint glad för henne skull för jag kan verkligen förstå oron att gå och vänta på första ultraljudet för att se om det sitter på rätt ställe. Det gav mig hopp att se att de blev gravida snabbt igen och att det satte sig rätt.


    Självklart skriker hela min kropp att jag också vill ha en frisk graviditet, det kommer man inte ifrån. Men jag ska försöka hålla fast vid hoppet att vi också kommer få en frisk graviditet en dag snart <3 Blev jättesugen på att köra igång igen och jag tror vi börjar i slutet av september när det gått exakt 3 månader sedan sprutorna :)


    Åh.. vad härligt att höra att du blev genuint glad. Själv har jag extremt svårt att bli genuint glad när människor runtom mig som jag egentligen unnar bebisar blir gravida. Jag känner inte igen mig själv i just den delen. Så skönt att höra att du Känner så genuint. Så spännande när ni ska försöka igen :) känns det som en evig och lång väntan eller går det ganska bra? :) vi är snart inne på ett nytt försök? blinkande gubbe just nu. Påbörjat liggandet idag på CD 10. Varannan dag är planen apropå det du skrev ovan :) 
  • Chilins
    Fyrklöverns skrev 2022-08-03 23:54:20 följande:
    Det var nog för att de gått igenom ett utomkveds också och har den förlusten bakom dig. När andra bekanta får barn eller visar sig gravida på sociala medier hugger det i hjärtat. Kändes iaf skönt att känna så för en gångs skull :) 

    Jag tyckte det var skönt hittills att ta det lugnt men nu känns det som att jag liksom bearbetat färdigt och känner mig redo, så det kliar i fingrarna haha. Självklart sitter rädslan i, och kommer vara jobbigt den dagen vi får positivt test igen, just i väntan på ultraljudet. Hur känner du där? <3 

    Gud vad spännande! Asså jag lever genom er nu, känner mig nästintill lika förväntansfull som att jag själv försöker! :D När förväntar du dig äl? Bara kör på varannan dag, hoppas det funkar för er också! 

    Jag kan förstå om man haft ett utomkvedshavandeskap bakom sig också att man då kan unna den andra :) så skön känsla hur som helst. 


    åh jag förstår det!! Man vill ju bara vara gravid igen. Jag har ju blivit gravid efter mitt utomkvedshavandeskap men fick missfall så jag har ju behövt gå på de där ultraljuden och i vart fall fått svar att det fäst på rätt ställe även om det sen inte växte som det skulle och man såg aldrig något foster i hinnsäcken så därför känner jag mig inte så orolig för ett nytt utomkvedshavandeskap eller så men däremot orolig för nya missfall.. 

    Äl har varit lite oklar för oss efter missfallet, har blivit något senare än vad jag är van vid men förväntad ägglossning är i början av nästa vecka. Jag provar CB advanced denna gång och har än så länge bara blinkande smiley men hoppas på att få fast gubbe i helgen. Vi började som sagt ha sex igår och planen är att köra på varannan dag tills jag fått en tydlig temphöjning. Upplever att även temphöjningen Varit lite oklar efter missfallet, kanske är kroppen som inte hade hunnit hämta sig hundra procent. :) kul att du hänger här ändå trots att du mest går och väntar på att få börja igen! Hoppas att du plussar direkt!! :) en sommarbebis 2023 vore ju inte dumt :) 

  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2022-08-04 07:21:34 följande:

    Tog grav test med morgon urin, negativt. Så jag hoppade över krämen imorse och hoppas jag inte gör något dumt. 
    Men jag tror krämen kan öka temperaturen. 
    Hoppas jag får test idag. Ska knipa så jag kan ta test när jag kommer hem från jobbet, om det kommit. 


    Åh vad tråkigt med negativt test.. hoppas att du får de tidiga idag så att du verkligen kan känna dig säker och få gå vidare från denna cykel oavsett vad svaret blir :) 
  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2022-08-04 19:05:09 följande:

    En fråga till er alla. Hur tar ni upp det med att ni önskar spermie test på era män? 
    Jag har testat mig för ca 1.5 år sedan då såg allt fint ut. 
    Sen när jag haft missfall har dom sett det ser bra ut i äggledaren osv. 
    Vill ju inte verka dömande att jag tro det är hans fel. 


    Jag sa som sötmummy, att det finns test att ta hemma och att det vore skönt att utesluta alla möjliga saker så att man vet. Han tog det också bra och sa att han Absolut kan tänka sig att göra ett men att vi försöker ett tag till först i och med att jag ändå blivit gravid fastän det inte blivit barn ännu :) 
  • Chilins

     


    vad tråkigt med mens dalarna91 men skönt att det känns okej ändå. nya tag! Hjärta

    Fast gubbe idag på CB, CD13. Började varannan-dag-processen CD10 så bör få till det ganska bra denna gång förutsatt att vi håller ut. Är så glad att kroppen beter sig mer och mer som vanligt nu. 

  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2022-08-06 10:54:44 följande:

    Sophie; ja den heter också myo. Slipper svälja tabletter.

    Chilins; så skönt med fast gubbe :)  
    Jag funderar också på att testa varannan dag sex. 
    Vet inte vad som är bäst för spermier. 
    Sämre kvalité, varannan dag? 


    ja verkligen :) jag har också funderat mycket på vad som är bäst för spermier och har läst både och.. för oss funkar det inte med varje dag så då får det bli varannan dag och förhoppningsvis då också en gång när man passerar äl ifall ägget fortfarande lever. Vi kör stenhårt på den taktiken denna gång.. 
  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2022-08-06 12:17:45 följande:
    Jag har inte läst så mycket. Men när jag tittar tillbaka när jag blivit gravid 1a gången haft sex på ägglossning dagen. Och nr 2 före ägglossning dagen och på. 
    Jag tror vi måste pricka in dagen innan och på själv ägglossning dagen. Men det är svårt då jag inte får tecken innan. 
    Men funderar på att ha det varannan dag nu. Har inte lika mycket energi att ha det varje dag efter ett års försök.
    Fick veta en kollega är gravid i vecka 11. 
    det är inte kul att få höra att andra är gravida? jag kämpar mycket med det. När jag tittar tillbaka när vi blivit gravida har vi en gång haft sex på själva dagen för positivt ägglossningstest, dvs ca 2 dagar innan ägglossningen. Sen har vi också blivit gravida när vi haft sex 3 dagar Innan, 2 dagar innan och en dag efter.. så varannan dag har funkat för oss förut och då behövde vi inte pricka in exakt den dagen. senaste försöket blev det sex alla tre dagar innan ägglossningen men det tog sig ju inte. Så känns som att det är väldigt svårt att ?göra rätt?? 
  • Chilins
    Pinkfloweer skrev 2022-08-06 23:05:05 följande:

    Glädjen över tidigare utslag på äl test blev kortvarig... har ömma svullna bröst, humörssvängningar och gigantiskt sötsug, endast 4 dagar efter ägglossning. Så väldigt tidig Pms denna gång...så nu är det till 99% kört med försök 11 också. Hade verkligen inte behövt ha sex 4 kvällar i rad för det här.... Och jag som skrev att jag skulle strunta i om det blev eller inte denna månad pga glädjen över tidigare ägglossning men så sitter man här och deppar, igen! Man börjar känna sig så patetisk. Och då är det fortfarande endå 10 dagar kvar till mens, men jag känner ju igen min pms alltför väl vid detta laget...


    Så tråkigt att du känner så, men jag loggade PMS i natural cycles typ 5 dagar innan mens den gången jag var gravid. Aldrig känt av det så starkt sådär tidigt innan. Så det är definitivt inte kört För er :) 
  • Chilins
    Pinkfloweer skrev 2022-08-06 23:33:33 följande:
    Tack för peppen<3 
    Hjärta inget är över förrän mensen är här och det är det alldeles för tidigt för. Kämpa på och kräks ut till oss här {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?