• Chilins

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Fyrklöverns skrev 2022-07-27 00:16:47 följande:
    Jag känner igen mig i allt du skriver! Det tog lång tid att bli gravid och man började redan fundera på om något var fel men sen plötsligt sätter man två på raken, fast ingen var bra. Så nu vet man att man kan bli gravid, men man har inte fått behålla och sen nästa gång växer det till sig på fel plats. Jag har också vridit och vänt på det hela och funderar om det finns något jag kan eller bör göra aktivt för att få en frisk graviditet? Det mesta man kan göra när det gäller utredning är bara att kolla allting, det är inget som hjälper direkt. Så jag tror att jag ska ge det några försök efter vår så kallade karenstid. Om det tar lång tid eller skiter sig igen då tar vi hjälp. 
    Ja precis så!! man blir helt desperat. Jag ska också ge det några fler försök. Vilket försök är ni på? 
  • Chilins
    evelinagra1 skrev 2022-07-28 23:04:12 följande:

    Jag hoppas att det är okej att jag skriver här, om ni tycker det är jobbigt får ni säga till!! Men vad tror ni är mest rätt? Om man räknar från ägglossning så är jag i vecka 4+2 men om man räknar från senaste mensen som min barnmorska gjorde idag så säger hon att jag är i vecka 5+0? hon sa att dom kommer gå efter att jag är i vecka 5+0 tills jag varit på ultraljud iallafall men det känns fel?

    och som svar på eran fråga om ömma bröst, jag brukar ha ont från typ 5/4 dagar innan mens och kanske 2 dagar in på mensen 


    absolut helt okej att du skriver tycker jag :) du är ju en stor del av den här gruppen. Jag tror att det är mest rätt att räkna från ägglossning men att det kommer visa sig vid ultraljudet sen :) ägglossningen kan ju diffa så mycket  i varje enskild cykel så säkrast är Att räkna från mensens första dag men jag tror att räkna från ägglossning är mest rätt i slutändan :) men. Som sagt kommer det visa sig :)
  • Chilins
    LJM91 skrev 2022-07-31 21:56:01 följande:

    Gjorde cykelns första ägglossningstest idag, tvärnegativt precis som väntat :P har lagt en beställning på testlagret och verkligen bunkrat upp med stickor så nu ska det testas så det står härliga till xD


    Åh vad kul att du också ska börja testa nu! Det ska jag också göra. Hoppas att du får en kortare cykel denna gång!! :) 
  • Chilins

    Nu behöver jag hjälp att förstå? Förra cykeln blev 30 dagar vilket säger att jag skulle börja ägglossningstesta på dag 10 med de clearblue advanced. Dock skulle man utgå ifrån den kortaste cykeln man haft om man haft lite olika. Jag har haft lite olika men främst är jag osäker då jag hade ett missfall under våren så jag tog ett test igår, på dag 8. Det blev alltså startskottet för denna testperiod. Tom cirkel, inga konstigheter. Till saken hör att jag fick bekräftad ägglossning på dag 18 förra månaden så det bör vara länge kvar om cykeln är lika. Idag, dag 9, blinkar gubben. Så nu känner jag mig jätteförvirrad. Det är första gången jag testar clearblue advanced i en regelrätt cykel som man ska. Sist började jag alldeles för sent med testningen, tror att det var dag 14 eller 15. Det jag undrar nu är hur snabbt östrogen stiger? Jag har förstått att gubben börjar blinka när östrogenet stiger och då undrar jag om jag kan ha börjat testa för tidigt nu så att starten för denna cykel blev en väldigt väldigt låg östrogen-nivå och att stigningen av östrogen går lite upp och ned och kanske främst väldigt lite åt gången. I så fall kan jag ju få glad gubbe väldigt länge tänker jag. Det här gjorde mig lite stressad För jag vet inte riktigt hur jag ska tänka, om vi ska börja ligga varannan dag redan nu trots att det bara är dag 9 och sist fick jag ägglossning dag 18. tacksam för lite hjälp i denna minst sagt förvirrande djungel :) 

  • Chilins

    Dalarna91 och Sophiee92; tack för era svar! Jag var inte förberedd på blinkande gubbe såhär tidigt men tror att jag väljer att sitta lite lugnt i båten och börja om 2 dagar, på dag 11. Min sambo kan ibland känna mycket press och därför ha svårt att prestera på slutet så därför är det nog bäst att vänta fastän jag känner att man borde börja direkt blinkandet börjar?. Håller tummarna att du är gravid Dalarna91, uppdatera oss när du tagit test!! :) 

  • Chilins
    LJM91 skrev 2022-08-02 15:41:57 följande:

    Chilins, jag har haft blinkande gubbe i typ 20 dagar när jag hade som längst, så det ska inte vara något problem att börja testa för tidigt :)

    Dalarna, håller tummarna för plus :)


    Åh herregud? lyckades ni ha sex perioden ut i 20 dagar? Det tror jag inte att vi skulle lyckas med :) 
  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2022-08-02 15:44:29 följande:

    Chilins; nej de är inte lätt när dom får prestation ångest. Det är svårt med att veta när man ska börja på ha sex så det prickar in ägglossningen. 


    Eller hur! Hur ska man lägga upp det liksom? samtidigt vill man ju ha en plan. Läste idag om de som gjort en egen insättning i princip. Låtit mannen göra sin grej och sen inseminerat sig själv, ibland vore ju det inte så himla dumt Tungan ute
  • Chilins
    LJM91 skrev 2022-08-02 17:28:05 följande:

    Vi har haft sex varannan eller var tredje dag i princip varje cykel mellan mens och ägglossning, mest för att jag har så oregelbunden cykel och inte har vågat lita på ägglossningstesten fullt ut. Men sen efter ägglossningen blir det typ inget sex alls förrän efter mensen :P


    Väldigt imponerande :) hoppas vi alla plussar snart och att dom små stannar kvar så vi slipper all denna planering ett tag? 
  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2022-08-02 21:10:29 följande:

    Chilins; göra sån inseminering är nog inte en dum idé. Men vet inte om min sambo skulle bli överlycklig om jag nämnde de. Men å andra sidan kanske ändå. Han föredrar oralt från mig. Så tror han skulle säga ja. Vem vet. Ska googla på det blev lite nyfiken nu xD


    Ja gör det! Var en gammal tråd på familjeliv där man diskuterade saken. Min sambo skulle nog tycka att jag helt fått fnatt men det har jag :) så det är väl på tiden att han märker det haha :) 

    en annan fråga till er. diskussionen hemma ikväll handlade om kvalité på spermier och även om antalet förminskas om man har sex varje dag under en längre tid, tex typ 10 dagar. Är det någon som vet om sex alldeles för ofta minimerar antalet spermier eller försämrar kvalitén på något sätt så att det är svårare att bli gravid? Hittar egentlgien bara information på nätet om att om man som man har problem är det snarare bättre att ha sex varje dag men ni är ju min källa till bra svar nuförtiden så därför vill jag fråga er :) 
  • Chilins
    Dalarna91 skrev 2022-08-03 07:30:06 följande:
    I helgen såg jag på en dokumentär "The great sperm race" från 2009 (finns på Youtube). Där rekommenderar dom att man har sex varannan dag. Just för kvalitén. Mitt minne är inte min styrka. Så måste nog se om den för att minnas. 
    Men jag vet inte hur mycket det stämmer. Sen ska man inte spara på sex innan för då är det sämre kvalité som kommer. 
    Tack!! :) den dokumentären Ska jag kolla upp! Såg att din temp är precis på coverline, visst Har du bim idag Och kommer du ta ett test hur som helst för att kunna sluta med krämen om det behövs? :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?