Inlägg från: Wave Mother |Visa alla inlägg
  • Wave Mother

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Bez skrev 2021-10-12 16:26:46 följande:

    Uppdaterar BIM listan då NC flyttade datum, blir osäker nu på om man myste "rätt" tyckte man prickat så bra den här månaden så flyttar NC på äl :P

    Hur planerar ni inför? hade då Äl på CD 17 fick till de CD 16, 14 och 12 borde väll egentligen räcka men kört samma 3 månader nu så tänker att man kanske borde utvärdera och testa nått nytt?


    Vi har inte planerat så mycket hittills, försöker bara få till det så ofta som möjligt runt äl (fast den här månaden blev det ju inte så mycket, pga jobb). Jag ser till att försöka jobba hemma om jag kan och inte ha en massa stressigt inplanerat de dagarna, om möjligt. Men min känsla hittills är att det blir konstigt att försöka ligga när man inte känner för det, så mer än skapa bra förutsättningar för det har vi inte gjort riktigt. Jag brukar inte säga när jag plussar på stickorna heller, utan försöker mer vara lite extra initiativtagande de fertila dagarna. Kanske sagt någon gång att den här veckan är det stor chans eller så. Tror annars det riskerar att bli stressande för båda i vårt fall, prestationsångest osv.

    Tre månader är ju egentligen inte så mycket, i det här sammanhanget, men förstår ändå hur det känns, eftersom jag själv är på fjärde försöket nu. Samtidigt blir det ju viktigare och viktigare att tillvaron kan vara någorlunda normal desto längre tid "projektet" tar, känner jag.
  • Wave Mother
    palettjunkie skrev 2021-10-16 18:22:28 följande:

    Insåg precis att jag prickat in middag och drinkar med mitt röjigaste kompisgäng helgen efter min nästa BIM.. Tänk om jag plussar, vad sjutton ska jag säga då? ?Jag kan inte dricka för jag är gravid i v2? (jag har inte lärt mig hur man räknar ännu men ni fattar) känns lite för tidigt liksom haha.


    Om du är okej med en vit lögn så kan UVI vara en lämplig åkomma eftersom man får antibiotika mot det och då inte kan dricka den veckan man tar pillren, trots att man ofta känner sig frisk nästan direkt. 
  • Wave Mother
    BounceBambi skrev 2021-10-17 08:01:05 följande:

    Börjar misstänka att jag har östrogenbrist eller problem med sköldkörteln. Har ganska låg temperatur (runt 36.0 innan ägglossning) och har alltid haft problem med låga järnvärden. Både min mamma och mormor tar levaxin så borde inte vara helt orimligt. Har dock inga andra symtom och har inte märkt av låg temperatur förens nu när jag börjat tempa. Tänker att jag får ringa vårdcentralen efter nästa mens. Har varit väldigt stressad de senaste veckorna då det går trögt med min lägenhetsförsäljning, tror inte det har blivit en graviditet av det här försöket och känner mig lite uppgiven idag :/


    Jag har ganska allvarlig hypotyreos (men är välinställd och har inga problem av det alls nu). Att vara kall är ett av de tydligaste tecknen för mig när jag vid något tillfälle fått för lite Levaxin. Jag brukar känna det utan att kolla med termometer, men då har jag också ganska rejäl underfunktion.

    Det är jättebra att kolla upp eftersom det dels kan påverka fertiliteten, men också att det är bra att vara rätt inställd för den tidiga fosterutveckligen. Så om du blir gravid är det bra att veta i förväg så att man direkt kan öka dosen lite i början (så har i alla fall läkare sagt till mig i alla år, och så gjorde vi också när jag plussade i våras --> högre dos från några dagar efter pluss).
  • Wave Mother

    Hoppas alla har haft en bra helg! Hur går det för alla? 

    Här försöker jag ta det lugnt och ladda lite inför veckan, som är ÄL-vecka. Jag tror att den kommer runt onsdag, torsdag men det har varit lite oregelbundet de få cykler jag testat, så det kan bli lite senare i veckan också. Förra gången missade vi  pga av jobb, så den här gången försöker jag förbereda lite så att jag inte ska få för mycket att göra och är pigg efter jobbet.

  • Wave Mother
    LJM91 skrev 2021-10-17 16:48:59 följande:
    Håller tummarna för att ni prickar in ÄL denna månaden! Jag har också ÄL-veckan framför mig, har haft blinkande gubbe på testet i tre dagar så hoppas att det snart blir en fast gubbe. Ska försöka få till det varannan dag under hela nästa vecka så får vi se om oktober är vår månad :)
    Ja, det är bara att hålla tummarna :) 
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-17 17:23:32 följande:
    Tack :) Har haft en mysig helg. Har enligt mina appar ägglossning nu och mina mest fertila dagar denna helg. Lyckats få till det fyra dagar i rad, och imorgon ska vi se om vi orkar (bifogat bild). Fortsätter lite till iom att min ägglossning kom två dagar senare än beräknat förra gången. Orkar vi inte imorgon tar vi det på tisdag.

    Låter som en bra plan att förbereda för att få en lugn vecka. Svårare att känna lust om man är trött eller stressad. Jag har ju också haft mycket stress i samband med jobbet, men har tack och lov lyckats lugna mig rejält, genom att tänka på mig själv och sänka kraven på prestation på jobbet. Tror det är viktigt, att vara snäll mot sig själv. Så jättebra att ni tänker på att bädda för en lugn vecka.

    Vilket försök är ni inne på nu? Detta är vårt tredje.
    Bra jobbat :) Fint att höra att du har kunnat stressa ner lite. Hoppas du kan fortsätta hålla den nivån framöver med! Det är väldigt lätt att trissa upp prestationskraven och försöka klara för mycket, så det är bra om man kan låta bli med det.

    Det är ju också det där med tid och att hinna med saker hemma. Därför är det tvätt och storstädning idag :) 

    Vi är på försök fyra efter MA:t nu. 
  • Wave Mother
    LillaSam skrev 2021-10-17 18:26:31 följande:
    Tack! Hoppas att du har haft en bra helg med.

    Vi har haft gäster sedan har jag behövt jobba lite idag. Tempen har fortfarande inte höjts sedan ägglossningen för 1,5 v sedan så NC hittar den inte? Men bokade in mig hos privat gynekolog för 2 månader sedan och första tiden var på tisdag så jag ska äntligen dit så får vi se vad hon säger. Jag antar och hoppas att jag kommer få progesteron utskrivet och antagligen också provera igen. Så inget hopp om att bli gravid eller få mens denna månaden för mig tyvärr.
    Bra att få komma iväg till gynekolog när det är så där. Hoppas du får klarhet! (Jag har själv aldrig tempat, så jag vet inte riktigt vad det betyder att temperaturen inte höjs, men hoppas i alla fall att det kan lösas enkelt!).
  • Wave Mother
    BounceBambi skrev 2021-10-18 15:30:36 följande:
    Tack för svar! Ringde vårdcentralen idag men kändes inte som att de tog det på särskilt allvar. Fick en tid 30 november och då mest för att följa upp min järnbrist, sköterskan lätt tyvärr rätt skeptisk till sköldkörtelgrejen men sa att läkaren får avgöra. Känns inte vidare upplyftande. 
    Tråkigt att de inte tar det seriöst. Allt med Levaxin tar ju lite tid sen också; man ska äta en dos i 4-6 veckor innan de tar nytt test osv. Men det är ändå bra att få bollen i rullning, även om det är rätt länge att vänta till november.  
  • Wave Mother

    Har ägglossningsvecka och tror att jag har plussat på stickan idag på morgonen (upptäckte att stegringen börjat igår vid lunch). Som vanligt känner jag mig lite förvirrad över när själva ägglossningen faktiskt kommer. Den här gången har jag egentligen mest haft tydliga symptom innan utslaget på stickorna började, dvs. i förrgår och en del igår. Men äl kan ju inte ha kommit innan stegringen, så den är väl idag eller imorgon då. 

  • Wave Mother
    slo92 skrev 2021-10-22 07:55:17 följande:

    Plussade idag BIM+1 med CB digital, första ägglossningen efter mf. Hoppas hoppas att det går hela vägen den här gången, vågar inte riktigt tro på det än då jag började blöda bara några timmar efter att jag plussade förra gången.


    Vad kul! Stort grattis!

    Förstår att det är svårt att glädjas fullt ut när man har mf i bakgrunden, men de flesta graviditeter går ju trots allt hela vägen, så du har statistiken på din sida :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?