Inlägg från: Wave Mother |Visa alla inlägg
  • Wave Mother

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Ollebollen skrev 2021-09-17 11:06:45 följande:

    Någon kanske kan hjälpa mig här! Har kört på CB ÄL-test. Dagen efter min mens och uttag av spiral började jag testa med dessa för att se efter hur det låg till. Testade i tre dagar - tom cirkel. Och sen från ingenstans fast glad gubbe! Vi hade haft sex alla dessa dagar ändå bara för att vara säkra. Men jag fortsatte ta test för jag var inte riktigt säker, och alla appar sa att äl ska ske mycket längre fram. Nu 3 dagar efter den första fasta glada gubben får jag en till???? Någon som varit med om detta? Kollade på strecken också och jovisst är det starkt


    Jag har egentligen ingen aning, men när jag läste en del om ägglossning för ett par veckor sedan så stod det på en del ställen dels att man kan få utslag för att kroppen försöker ägglossa med kanske inte lyckas, och så kommer det igen. Dels att man kan ha två ägglossningar. Vet dock inte om det är vanligt eller om det är vanligt att de kommer med det intervallet.
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-18 17:31:20 följande:
    Haha det lät lite roligt med bitterfittan i huset XD vi har faktiskt kommit fram till att vi nog ska ha sex varannan eller var tredje dag i en tiodagagars period istället. Det är ju inte själva testen som framkallar ägglossningen, antingen kommer eller kommer den inte. Perioden ska liksom sträcka sig över där mensappen föreslår ägglossning, en del dagar före och några efter. Kanske bättre så när man blir så besatt som jag nu blivit? Känns nästan pinsamt hur jag blivit liksom? min sambo är dock van vid att jag är känslig och tycker att det är lite komiskt ibland. Mitt humör kan liksom svänga och det blir lite dramatiskt. Men han blir ledsen när jag gråter och är väldigt nedstämd. Och jag känner hur stressad och trött jag är. Så jag måste vara mer snäll mot mig själv nu och på så sätt kunna vara en bättre flickvän. Är ju bara inne på andra försöket. Förlåt att jag upptagit så mycket i tråden nu med all min dramatik. Hoppas att ni alla har en fin helg <3
    Hallå där, jag tycker inte du ska behöva be om ursäkt för att du skriver i tråden :) Jag tycker i alla fall att det är jättefint att höra hur ni andra mår osv. Så länge det känns bra att skriva förstås <3

    Det kan nog vara klokt att inte testa om det gör att du mår sämre. Det blir ju lika bra med varannan-dags-metoden som du föreslår. När jag blev gravid tidigare i år så var det typ så vi gjorde, fast egentligen ännu mindre fokuserat, för jag hade inte haft en riktig mens, så vi visste inte ens när den rätta perioden var. Vi bara hade sex lite då och då och hoppades på det bästa, liksom.
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-18 20:27:38 följande:
    Okej :) hur lång tid tog det att bli gravid den gången? Är så trött på testerna nu. Jag har dessutom tvångssyndrom så det kanske inte är så bra kombo. Jag hakar lätt upp mig.
    Jag slutade hade första blödningen efter p-pillerstopp i mitten av april och plussade i slutet av maj, så det borde ha tagit sig vid första eller andra ägglossningen (om den kom tillbaka fort KAN jag ju kanske ha hunnit ha två. Men jag har lite dålig koll på exakt när befruktningen var eftersom det blev MA sedan, så vi vet ju bara att jag blev gravid någon gång innan 31 maj, i princip.

    Jag har faktiskt också haft en del problem med tvång så jag känner igen hur det kan vara <3

    En grej som är bra att tänka på är ju vad som fungerar i vardagen. Om det blir jobbigt med toalettbesök och att passa hela tiden att kunna ta testet vid rätt tillfälle så bidrar ju det till stress som man inte behöver, och styr kanske på ett sätt som inte blir så hälsosamt, nödvändigtvis. Jag tror inte jag ska fortsätta med äl-testerna så mycket när jag börjar jobba på kontoret igen. Nu när jag jobbat hemma har det gått utan att det blir så mycket påverkan. Tänker nog mest utgå från äl-sekret och varannan-dag i den relevanta perioden sedan, just för att det inte ska bli så mycket detaljstyrning. Men vi får se :) Hoppas du hittar ett sätt som passar för dig utan att göra att du mår dåligt (för din skull med, inte bara för att vara en bra partner <3).
  • Wave Mother
    Dalarna91 skrev 2021-09-19 08:12:20 följande:

    Jag har så svårt att tro på detta. Men jag är gravid!

    Har alltid haft en magkänsla att jag inte kommer bli det. Satt i badkaret och grät i tisdags kväll när dom bruna flytningarna kom. Men de måste ha varit genombrottsblödning.

    Har försökt sammanlagt att bli gravid i ca 1 år. 9 mån med exet. 3e gången gilt med sambon.

    Denna gången drack jag 2 msk kallpressad Vetegroddsolja. Om de hjälpte eller inte, det kan man aldrig veta.


    Åh vad kul! Stort grattis! 
  • Wave Mother
    slo92 skrev 2021-09-21 07:54:02 följande:

    Håller på att bli knäpp... Mensen är två dagar sen och har haft en molande värk sen i söndags. Har testat med två st testa tidigt och båda var blanka, men kunde typ se antydan till ett streck på rfsu vanliga graviditetstest (eller så inbillar jag mig, spökstreck?). Men visst borde ju testa tidigt vara mer känsliga än vanliga test..? Och om jag vore gravid borde väl det bli ett tydligare streck nu när bim har passerat? Ah klarar inte ovissheten, man vill ju ha ett tydligt plus eller så får mensen komma nu!


    Om du har en antydan till streck så skulle jag säga att det nog ändå finns rätt stor chans att du är gravid. När jag läst har jag förstått det som att det kan variera en del hur tidigt man kan plussa, och hcg vid olika tillfällen i tidig graviditet kan variera ganska mycket från person till person (eller kanske t.o.m. från graviditet till graviditet). 

    En annan grej: Jag provade flera olika graviditetstester för att se när hcg gick ner efter mitt MA, och det är rätt så stor variation i hur känsliga de är. Jag testade alldeles för mycket så jag såg en del systematik. Några plussade jag på hur länge som helst (apotekets vanliga!). Man kan försöka kolla hur känsliga de är, en del är väldigt känsliga fast de inte kallas testa-tidigt.

    Jag hade väntat ett par dagar till och testat igen. Håller tummarna för att du får starkare streck då! 
  • Wave Mother
    slo92 skrev 2021-09-21 08:36:23 följande:
    Åh okej, blev så förvirrad för de står ju på testen att de är 99% tillförlitliga om man testar på bim men jag ska försöka ha lite is i magen och vänta då... Tack snälla för att du tog dig tid att svara! :)
    Ja, det är lite svårt att fatta allt det där, är inte säker på att jag förstår varför det blir som det blir. Jag plussade som sagt på apotekets samtidigt som jag fick negativt på testlagrets vanliga. Det var lite oklart hur känsligt apotekets skulle vara, men jag TROR inte att siffrorna antydde att det skulle vara känsligare, utan lika som testlagrets. 

    Oavsett tänker jag att just det att du fick lite utslag på ett test är ett gott tecken. Falskt positivt är väl väldigt ovanligt, medan det finns de som testar negativt fast de är gravida. Så min gissning, om det verkligen är ett streck och inte spökstreck, är att du kanske hade ett test med hög känslighet då, eller kanske högre koncentration hcg i urinen vid det tillfället pga druckit mindre (om du inte tog alla testen på samma gång så klart).

    Det enda man kan göra är väl att försöka hålla  ut och testa igen, så får vi alla hålla tummarna! Hcg ska väl fördubblas ungefär varannan dag i början, så det borde blir tydligare snart.
  • Wave Mother
    Värphönan skrev 2021-09-21 11:54:12 följande:

    Det finns tyvärr märken som är mer benägna att ge svaga streck trots att det är negativt. RFSU tex ger ofta "spökstreck" på vissa av deras test.. Jag har råkat ut för torkstreck på CB early också. Vissa test räcker att doppa i vatten för att det ska synas ett svagt streck så det behövs inte ens hcg för att de ska ge utslag.


    Själv gillar jag testlagrets stickor just för att de aldrig gett falskt utslag någon gång. 


    Sen kan man självklart få väldigt svagt streck i början så om man väntar i 1-2 dagar så borde det bli mycket tydligare. Om inte så är det förmodligen spök tråkigt nog :( 


     


    Ja, CB early har jag undvikit eftersom jag sett så många få spökstreck. Men visste inte att RFSU var sådana. Apotekets har jag fått negativt på vid andra tillfällen och aldrig något spökstreck, så jag tror inte att de generellt brukar ge spökstreck i alla fall. Men jag använder också framförallt testlagrets stickor och det känns ju som ett bra val nu då :)  Bra att familjeliv finns så man kan få lite koll!
  • Wave Mother
    Dalarna91 skrev 2021-09-21 14:12:31 följande:

    Hej igen allihopa!

    Missfall igår. Så är tillbaka. Någon som haft missfall?

    Om ja, hur länge väntade ni med sex? :P


    Så tråkigt :(

    Jag fick MA och hade gått ganska långt (vecka 11). Angående sex fick vi bara som instruktion av vården att det gick bra så snart man hade haft minst en blödningsfri dag. Den risken som är är infektioner, och det ska inte vara någon fara när man har slutat blöda. Sedan kan man ju känna sig moloken/ledsen och ha ont, men så länge man känner för det så är det inga fysiska hinder.
  • Wave Mother
    Elli123 skrev 2021-09-21 15:47:54 följande:

    Fick positivt äl test igår och idag, fick till det i torsdags & söndags men inte igår.. tänkte försöka hinna idag. Kan det vara försent? Har molvärk nu kan det vara äl att det släppt eller kan man ha ont innan äl med?


    Du har nog äl nu eller inom det närmsta dygnet, gissar jag, så jag tror inte alls att det är försent. Snarare perfekt läge, eftersom ägget kan bli befruktat i 12-24 timmar med :) 
  • Wave Mother
    Dalarna91 skrev 2021-09-21 17:51:38 följande:
    Va tråkigt att höra att det hade gått ganska långt :( jag vill gärna ha sex nu fast jag blöder lite grann. Men få ha lite tålamod antar jag. Då jag inte va så långt gången blir de nog försöka bli gravid när jag inte blöder längre. Tog ett gravtest idag som visade starkt streck. Starkare än dom andra gångerna. Men är det vanligt?
    Ja, det var hemskt, men jag har återhämtat mig rätt så bra nu, och vi är inne på tredje försöket nu. 

    Det kan ju vara så att du fortfarande är gravid, man kan ha en del blödningar utan att det är mf. Men det är ju tyvärr också så att hcg-nivån kan sitta kvar ett tag efter mf/ma. När man kommit längre kan det sitta i i upp till 9 veckor (för mig tog det ca 5-6 veckor efter behandlingen innan jag slutade plussa). Men det ska inte sitta i så länge om man får så tidigt mf som du fått. Om ett par dagar/en vecka borde du nog kunna lita på testen (tror jag, utan att veta helt säkert just HUR länge).

    Detta med att ha sex när man blöder efter tidigt mf skulle ju kunna vara annorlunda än i ett något senare fall som för oss, i och mer att det nog liknar en mens mer rent fysiskt när det är kortare. Tänkte mest att eftersom det är säkert efter bara en blödningsfri dag i vårt fall så borde ni inte behöva vänta längre än så i alla fall. 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?