Inlägg från: Wave Mother |Visa alla inlägg
  • Wave Mother

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-31 16:44:56 följande:
    Jo det handlar om äggledarinflammation i så fall, och vad jag vet har jag inte haft det. Tycker att det står lite olika överallt om huruvida man får tydliga symtom från det eller inte dock. :/
    Ja, jag har sett att det står lite om diffusa symptom i och för sig. Men jag har nog alltid tänkt att det är någon sorts symptom i alla fall, för de flesta. Kan tänka mig att det är rätt ovanligt att det både varit så liten inflammation att det inte märkts och ändå gjort stor skada. Men nu spekulerar jag, så kanske är det bäst att inte lyssna på mig :)  

    Om det är ärr i äggledarna som är problemet så måste det väl ändå fungera bra med IVF, för då placeras ju det befruktade ägget direkt i livmodern, utan att vandra i äggledaren?
  • Wave Mother

    Ser i tråden att jag har skrivit att jag har BIM i morgon, fast nu tror jag att det nog snarare är på tisdag efter att jag hittade ägglossningen.

    Tiden fortsätter att vara som sirap. Har testat negativt en gång (på äl+8), men har bestämt mig för att inte testa mer om inte mensen blir sen. Det känns som slöseri när jag har så kort mellan ÄL och BIM.

  • Wave Mother

    Mensen är på ingång här, så jag uppdaterar BIM-listan. 

    26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet) PLUSSAT

    28/8 Värphönan (5:e försöket efter ängel, 2:a barnet) PLUSSAT

    29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet) PLUSSAT

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet) PLUSSAT

    11/9 hejsan91hejsan (30år, 4e försöket efter ma, första barnet) PLUSSAT

    16/9 Juli1990 (31 år, andra försöket med första barnet) PLUSSAT

    25/9 Sofgal (25 år, andra försöket, 1:a barnet) Plussat

    30/9 Emmy ( 26 år första försöket första barnet)PLUSSAT

    1/10 lidhu (27 år, fjärde försöket, första barnet) PLUSSAT bim-4

    6/10 ChilliChoklad (29 år, femte försöket, första barnet) PLUSSAT BIM-4

    8/10 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet) PLUSSAT

    12/10 Essie0 (30 år, första försöket, första barnet) PLUSSAT

    16/10 EIJ90 (31 år, tredje försöket, andra barnet) PLUSSAT BIM-1

    20/10 slo92 (28 år, tredje försöket,1 mf, 1a barnet) PLUSSAT

    27/10 Willow89 (32 år, sjunde försöket med första barnet)

    27/10 dujagochbebisen (28 år, andra försöket med första barnet) PLUSSAT

    2/11 snøflinga (27 år, andra försöket, andra barnet)

    4/11 Beckizen (27 år, fjärde försöket, första barnet)

    6-7/11 MommyA (33år, tredje försöket efter MF, tredje barnet)

    8/11 LJM91 (30 år, tredje försöket, första barnet)

    8/11 Sötpöl (31 år, första försöker, tredje barnet)

    8/11 Jenek18 (30 år, andra riktiga försöket med 1:a barnet)

    9/11 Sophiee92 (29 år, tredje försöket, första barnet)

    9/11 Palettjunkie (29 år, första försöket med första barnet)

    10/11 AllieP (27 år, tredje försöket med första barnet)

    12/11 Evelinagra1 (22 år, sjunde försöket med första barnet)

    16/11 bez (31 år fjärde försöket, första barnet)

    17/11 Emmissss (30 år, första försöker efter mf, andra barnet)

    18/11 Dagsattskaffabarn (33 år, andra försöket, första barnet)

    20/11 BounceBambi (28 år fjärde försöket, första barnet)

    21/11 toughshit (28 år, tredje försöket, andra barnet)

    21/11 Junii91 (30 år, femte försöket, första barnet)

    25/11 Dalarna 91 (30 år, 2a försöket efter MF med första barnet)

    25/11 Wave mother (37 år, femte försöket efter ma, första barnet)

    29/11 Lövsångerska1991 (30 år, fjärde försöket med första barnet)

    ?/? Chilins (30 år, första försöket efter utomkvedshavandeskap med första barnet)

  • Wave Mother
    Semlan3 skrev 2021-11-02 16:37:19 följande:

    Har fått spottings nu så mensen kommer nog komma punktligt som vanligt. Helt sjukt hur man tror varje månad att det kanske har lyckats för att sen bli så besviken.


    Ja, tusan vad trist det är, varje gång. Så typiskt! 
  • Wave Mother
    Avokado92 skrev 2021-11-04 06:08:58 följande:

    Hejsan allihopa! Jag har varit tyst här nu ett tag, men är inne och läser varje dag hur det går för er och blir alltid jätteglad när jag läser om ett plus. Jag känner jättemycket med er som kämpar på - men er tid kommer också.

    Sist jag skrev så hade jag precis fått blödningar strax efter mitt plus. De har fortsatt lite till och från, så har fått rådet av bm att ta det lugnt och inte röra för mycket på mig - inte lätt då vi precis flyttat och jag brukar löpträna. Jag hade ju ett mf precis innan jag blev gravid så är jättenojig för ma nu - men helt omöjligt att få tid för vul, har ringt runt till alla privata kliniker här i Stockholm. En av klinikerna skrattade bara och sa - ja det finns tid i januari 2022, kul -.- så jag har helt enkelt bara fått acceptera att jag får inget veta fram till vecka 12 då jag ska göra kub, är i vecka 8 nu. Håller tummarna för att den lille lever där i och att mina blödningar jag haft av och till inte innebär det värsta. Jag vet inte om ni vill ha en update från mig, förstår att det kan sticka i ögonen - då håller jag mig till att läsa om er istället :)

    I övrigt är mina symptom helt annorlunda den här graviditeten jämfört med den förra när jag fick mf. Så jag håller fast vid att det är ett positivt tecken.

    Stort lycka till alla därute - jag tänker på er och hoppas hela tiden att det ska gå bra för er <3


    Jag tycker bara att det är roligt att fint att få höra hur det går. Det är så bra gemenskap i gruppen, så jag hoppas nästan att man får fortsätta så att man kan följas åt lite grann även efter eventuellt plus :) 
  • Wave Mother

    Stort grattis! 


    AllieP skrev 2021-11-07 09:22:08 följande:

    Mitt överanalyserande på teststickan visade sig stämma, tog ett digitalt på morgonen där det stod gravid. Känns helt sjuk! Lycka till för er andra, hänger nog kvar och ser hur det går för er <3. 


  • Wave Mother
    Chilins skrev 2021-11-07 10:34:02 följande:

    Nu kanske jag vågar mig tillbaka hit? jag plussade på första försöket i september, en månad senare åkte jag in akut med enorma magsmärtor som visade att ägget fastnat i en äggledare (utomkvedshavandeskap). Det blev operation där ena äggledaren togs bort och efter det tog jag paus från allt här.. längtan efter ett barn är stor och jag kunde inte läsa om alla som försökte då vi inte fick försöka. Jag skulle få en mens innan vi skulle försöka igen så det har mest varit en enda lång väntan. Nu är jag, till min stora lycka, inne på slutet av min första mens efter detta. Så nu får vi snart försöka igen! Jag måste börja om med att ?tracka? min cykel men jag är så glad att kroppen funkar normalt igen. Ville bara skriva av mig och säga att nu kommer jag tillbaka till er. Stor kram på er alla som aldrig ger upp


    Välkommen tillbaka! Jag är också i slutet av mens och ser fram emot denna månads försök. Jobbar på att tänka positivt efter MA och det låter kämpigt att ni inte ens fått försöka, hade blivit galen om vi inte fått. Men kul att ni får börja nu till slut!  Man får försöka hålla lågan brinnande :) 
  • Wave Mother
    Chilins skrev 2021-11-07 12:12:07 följande:
    Åh? beklagar ditt MA! Vi får försöka hålla lågan uppe tillsammans. Det är verkligen inte en enkel process att få barn när man äntligen bestämt sig för att försöka. Det har varit hemskt att vänta på mensen men den kom efter nästan 5 veckor så det var ändå över förväntan även fast man såklart hoppades att få tillbaka mensen typ dag 2 efter operationen
    Ja, man får se framåt istället för bakåt, tänker jag, och inte fastna för mycket i det negativa. Det är ju vanligt med olika typer av missfall, men det är klart det är en ordentlig käftsmäll. 

    Håller tummarna för att vi får mer positiva nyheter snart :) 
  • Wave Mother
    dujagochbebisen skrev 2021-11-07 13:28:26 följande:
    Åh hoppas det tar sig fort för dig efter ert MA! Får jag fråga hur långt gången var du när MA upptäcktes och hur långt hade fostret hunnit bli innan hen dog? <3 Hade du fortsatta symptom? Är du orolig för att gå igenom MA igen? Massa kramar!
    Det är lite osäkert vilken vecka jag var i för jag blev gravid direkt efter p-pillerstopp. Men mellan vecka 10 och 13 bör det ha varit. Fostrutvecklingen hade avstannat i vecka åtta. Symptomen ökade faktiskt hela tiden, det fanns ingen indikation på att något var fel utan det upptäcktes på ultraljud. Om jag blir gravid igen kommer jag nog ha svårt att glädjas på samma sätt. Men å andra sidan vet jag ju hur det är nu, om jag skulle behöva gå igenom det igen.
  • Wave Mother
    dujagochbebisen skrev 2021-11-07 15:47:24 följande:
    Åh förstår, fy så tufft att gå igenom det och inte heller då veta om/förstå det först senare. Kommer du ta privat ultraljud nästa gång för att säkerställa eller hur går dina tankar? Massa styrkekramar <3
    Ja, det var tufft. Men är bättre nu som sagt, tack så jättemycket för omtanken <3

    Jag får se hur jag gör med ultraljud om det kommer till det. Kanske är det bra, men å andra sidan, om jag hade gått på ett tidigt ultraljud hade jag ju eventuellt sett ett levande foster, beroende på vecka. Så jag skulle i så fall behöva gå några gånger för att vara säker, och jag har lite dåliga associationer med ultraljudsstället här just nu, så vet inte om jag pallar det. Dessutom är det inte så lätt att få tider, eller var inte då i alla fall. Först gäller det ju att bli gravid igen. Tänker att jag tar det därifrån, för det kan nog väcka känslor jag inte kan förutsäga nu, om jag plussar. Just nu är jag faktiskt mycket mer orolig över att inte plussa än för vad som kan hända om jag gör det, konstigt nog :) 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?