Inlägg från: Wave Mother |Visa alla inlägg
  • Wave Mother

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2021-09-21 18:50:33 följande:
    Igår kom det ut typ något. Får ta ett grav test nästa vecka. Hoppas ni plussat snart :)
    Ja, hoppas detsamma för er :) 

    Nästa vecka blir ÄL-vecka för oss om min cykel är någorlunda regelbunden, så planerar för att det ska bli så bra förutsättningar som möjligt. Tyvärr är vi bortresta på ÄL-dagen, men hoppas få till det ändå.
  • Wave Mother
    slo92 skrev 2021-09-24 06:52:53 följande:

    Gjorde precis det digitala graviditetstest och det står Gravid 1-2 v!!! Förstår ingenting, är i chock! Hade aldrig trott att det skulle gå så fort! Jag är skitglad men samtidigt dyker mass andra tankar upp, typ är det rätt tillfälle för detta? Åh herre, vilken grej


    Hurra! Grattis!
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-25 20:48:05 följande:
    Tack! :) inte kommit något mer dock. Lite skumt. Var typ en några millimeters fläck av torkat blod. Någon som vet om en nidblödning kan vara så sparsam?
    Det lär den ju kunna vara, rent logiskt, eftersom det också kan vara ingen blödning alls när ägget implanteras :)

    (Tänker att det då borde kunna blöda allt från inget till max, så en droppe borde vara helt möjligt). 
  • Wave Mother
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-25 22:32:47 följande:
    Känner lite hopp iaf :) är besluten att inte testa förrän efter BIM. Blir bara stressad av test och man kan ju inte vara säker på negativt resultat före BIM ändå så då blir jag bara eventuellt ledsen i onödan flera gånger.
    Ja, det tycker jag verkligen du ska göra :) 

    Det blir stressigt att testa mycket, så jag tycker man ska göra det bara om det känns roligt/spännande. Man får ju svar ändå så småningom, efter BIM.

    Just nu försöker jag själv tänka lite mer långsiktigt för att inte stressa för  mycket, att det är sannolikt att plussa under hösten och att det inte spelar så stor roll om det är just den här månaden. Men det är svårt, som alla i tråden nog känner igen :) 
  • Wave Mother
    evelinagra1 skrev 2021-09-28 09:12:14 följande:

    Hur långt innan ägglossning får ni symtom? Jag ska inte ha äl förrän tisdag nästa vecka men började få äl flytningar i lördags (dagen efter avslutad mens) och idag mår jag otroligt illa och har fortfarande mycket flytningar, brukar ha dessa symtom men kan inte minnas att jag fått det över 1 vecka innan?


    Sedan jag började hålla koll har jag haft lite äggviteflytningar någon dag snart efter mens i några cykler, lite sporadiskt. Alltså att det kommer lite en dag, och sedan inte kommer på ett par dagar. Sedan har det blivit betydligt mer från typ CD9-10. Äl har kommit mellan CD12 och CD15 enligt stickor (jag vet faktiskt inte hur man ska veta säkert vilken dag det faktisk tär, kanske omöjligt när man inte tempar).

    Allra mest äggviteflytning kommer en dag innan + den dagen jag får peak på stickorna, och jag brukar också se en stegring på stickorna dagen innan peaken så jag har rätt starka test de två dygnen. Då har jag också haft starkare symptom som spända/ömma bröst + svullen mage/lite lätt värk runt äggstockarna + huvudvärk.

    Jag tänker mig att kroppen börjar producera mer östrogen och LH lite stegvis innan ägglossningen, och att det då kan leda till lite spridda symptom hela veckan innan, men har inte stenkoll på hur det verkligen fungerar. För mig har det i alla fall hittills sammanfallit bra mellan starkast symptom under själva LH-stegringen. 
  • Wave Mother

    Vad kul att det varit flera pluss i tråden nu under dagen! Jag har läst men hittar inte tillbaka till alla, så jag kör ett gemensamt grattis här! 

  • Wave Mother
    Madelen21 skrev 2021-09-28 15:12:33 följande:
    Tycker du mitt test ser ut att vara positivt? Jag själv tycker det å en barnmorska på doktor.se sa likadant
    Ja, det ser väl positivt ut? Jag vågar mig nog på ett grattis :)

    Jag har däremot inte så bra koll just på clearblues tester för jag har bara provat deras digitala. Om jag var du hade jag kanske provat med ett till test av annan märke, bara för att vara på den säkra sidan. Men det kostar ju i och för sig pengar, så det beror ju på om du tycker det är värt det :) 
  • Wave Mother

    Jag ser också en skugga, och är den rosa så är det ju ett gott tecken! Vad kul! 


    LJM91 skrev 2021-09-29 07:48:54 följande:


    Jag vågar knappt tro det, men visst sjutton är det ett streck?? Det ser ljusrosa ut i verkligheten och inte grått som ett spökstreck.. Vad tror ni?
  • Wave Mother
    Jenek18 skrev 2021-09-29 07:33:50 följande:

    Stort grattis till alla plus!! Så roligt och hoppas att det håller i!

    Själv har jag tyvärr missat ÄL. Fattar inte att det hände och känner verkligen att jag har misslyckats. Jag har en väldigt lång cykel och nästan hela det här året har min cykel blivit längre och längre eller varit samma. Nu kom ÄL 5 dagar tidigt!! Men jag började få fertilt sekret samma tidpunkt som vid förra cykeln och ville inte hålla på och testa så mkt utan gick på mönstret från förra cykeln. Men hade bara fertilit sekret i ca 5 dagar istället för 10 den här gången. Tyvärr fick vi inte till det vid ÄL. Känns helt sjukt, hur kunde jag missa?!

    Men det positiva är att min kropp verkar kanske gå tillbaka till mer normala cykler. Dessutom behöver jag inte vänta BIM och känna efter så mkt. Jag ser den här tiden lite som en bonustid där jag kan äta/dricka saker som inte går som gravid. Nu är jag riktigt förrvirad kring min cykel så till nästa cykel får det blir att börja om lite på nytt, vem vet kanske går den tillbaks till mina vanliga 28 dagar.


    Jobbigt med oregelbunden (och lång) cykel, men du har ju en väldigt bra inställning till detta tycker jag; dvs. att det mest centrala är att cykeln kanske håller på att bli mer normal.

    Även jag har lyckats missa ÄL den här månaden (nästan helt). Jag trodde att den skulle komma imorgon eller på fredag, men fick supertydliga känningar för tre dagar sedan och har också fått utslag på stickor. Tyvärr har vi inte heller fått till det närmre än ett par dagar innan symptomen började pga jobb, så jag tror det är kört. Nåja. Det kommer ju en ny cykel.
  • Wave Mother
    Dalarna91 skrev 2021-09-29 15:14:57 följande:

    Bra start på dagen.. börjar med hugg på höger äggstock som blir intensivare under dagen. Efter många samtal får jag komma in. De är i princip omöjligt att få tag i tex kvinnokliniken då dom inte har telefon tider osv. Får kolla komma in på akuttid. Precis kommit hem. Hcg nivå är 170, nya prover på fredag. Gjorde ett vul och allt såg bra ut. Sjukt pinsamt då jag är ny där jag är. Positiva är att allt av missfall är ute och de är bara gammalt blod igen i fiffi. Så har tagit på mig pyjamas och ser på serie och hoppas på en bättre dag imorgon. Har räknat ut att nästa vecka kommer hcg vara kring 20 på tisdag.

    Så frågar är nu; hur låg måste hcg vara för att ägglossningen ska komma igång?


    Jag tror att ägglossning och mens kan komma igång trots rätt högt hcg. Eller i alla fall har jag läst att man kan plussa i upp till 9 veckor efter lite senare missfall, men det normala är att mensen kommer igång efter 4-6 veckor. För mig var det positivt på känsliga stickor efter min första mens, fast allt var ute efter missfallet (hade varit på VUL och fått det konstaterat). Så jag TROR att det inte behöver vara jättelågt hcg innan cykeln kan komma igång i alla fall. 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?