Inlägg från: Pinkfloweer |Visa alla inlägg
  • Pinkfloweer

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Jag ville bara höra tankar hur ni hade gjort i min sits, tagit tabletterna igen för lite stabilare cykel me mindre spotting eller ringt gyn direkt , annars ringer jag i september....

  • Pinkfloweer
    LJM91 skrev 2022-07-17 17:52:38 följande:
    Svårt att säga hur jag hade gjort.. jag tänker att tre kurer primolut nor kanske ändå inte botar grundproblemet om det nu är lågt progesteron du har? Känns lite som att problemet döljs bara, men jag är ingen läkare så vet ju inte om det är så att det faktiskt har en bestående effekt efter de kurerna liksom. Samtidigt är jag av princip för att följa de rekommendationer vården ger, men det är ju faktiskt inte alltid de vet säkert vad som hjälper heller. Det här blev snurrigt kände jag, men hoppas du hänger med i hur jag menar xD

    BIM på onsdag för min del, det ömma jag har känt i brösten i ett par dagar har avtagit lite idag. Kan inte låta bli att få upp hoppet lite, men än finns det tid kvar för dem att börja ömma innan BIM. Den gången jag var gravid för flera år sedan var uteblivna ömma bröst innan mens det absolut första tecknet på att något inte var som det skulle. Därför känner jag såklart efter som en galning inför varje mens nu..
    Tack för ditt svar! Haha jag fattar. Läkaren på gyn som skrev ut det sa att hon trodde det va progesteronbrist å sen gav hon mig detta receptet...kanske ska genomföra 2 kurer på raken endå och se eftersom det blev lite bättre några månader efter första kuren. Jag skulle kontakta igen om det inte hjälpte så kanske bra att genomföra dessa 2 som är kvar innan jag ringer..gud jag blir knäpp på allt sånt här som ska va problem när man väl ska försöka skaffa barn igen ! Kan det inte bara FUNKA liksom...haha....men gud va spännande för dig ljm jag håller alla tummar för att det e nu det händer för dig!
  • Pinkfloweer

    Fyrklöverns jag har bara tagit 1 av 3 kurer som hon skrev ut, anledningen till det var att blödningen som kom efter pillerkuren gjorde mig nästan svimfärdig för den va så kraftig....så jag har 2 kvar jag inte tagit. Hon frågade mig när jag fick dessa när jag var där i vintras om vilket p medel jag hade och då sa jag att vi försöker skaffa barn, så hon vet det och jag fick dessa primolut nor tabletter. Enligt henne försvinner inte ägglossning av den men det gjorde det på mig, fick inget positivt äl test den månaden pga tabletterna. Vad mena du med andra förutsättningar idag? Känns även konstigt det där på fass...att det ges till de me cykler utan ägglossning, vad menas egengligen att det ska va bra för då?

  • Pinkfloweer
    11/7 Sophiee92, 10e försöket, första barnet
    19/8 Pinkfloweer, 11e försöket, andra barnet
    20/7 LJM91, sjunde försöket, första barnet
    23/7 evelinagra1 : 15e försöket första barnet
    1/8 dalarna91, 9e försöket, första barnet. Haft 1 tidigt mf och 1 ma. 

    16/8 Rewner, 13e försöket, första barnet, 1 tidigt mf och 1 utomkveds
  • Pinkfloweer

    Grattis Annemarit! Känns lite hoppfullt att det faktiskt är 2 som plussat här nu denna månad.

    Själv börjar jag bli smått desperat istället så känner jag så vill ge inositol en chans. Ska även ringa och be om utrrdning på måndag. Vet ni är flera som testar inositol, har ni hunnit märka nån skillnad på ägglossning och ägglossningssymtom efter ni börjat? Eller menscykeln överlag.

  • Pinkfloweer

    Tack dalarna för svar, har sett den i pulverform från lamberts på graviditetskollen, är det den du har ? 

    Sen gällande ägglossning flera dagar efter positivt test, kan säga att jag märkte också exakt samma sak denna cykel, att min ägglossning skedde 3 dagar efter test visade positivt när jag räknade på lutealfasen efteråt, så himla märkligt förstår inte heller. Men läste att inositol kan stärka äggens kvalitet så jag hoppas på att det kanske kan hjälpa att ge ägglossningen en skjuts när man provar :p

  • Pinkfloweer

    Sophie angående primoluten så tänker jag strunta i den nu, jag mådde trots allt så himla skit på det, och när jag ringer de om utredning kanske det visar sig sen att man får nåt mer effektivt om det behövs, detta skulle fixa till mensen bara vad jag förstått när jag googlat på det och inget med ägglossning att göra. Hoppas att inositolet ska kunna stärka ägglossningen när jag provar, om kanske det kan höja progesteronet sen då..beställde nu så ska börja ta det med start nästa mens :) 

  • Pinkfloweer

    Vad tråkigt Ljm att du inte märkt av nån skillnad av inositolen! Du har inte märkt nån ökning av ägglossningsflytningar heller då? 

  • Pinkfloweer

    Fick hem inositol idag, så nu är jag redo för nästa menscykel , känns lite läskigt bara överallt när jag sökte på engelska om det, hitta så lite på svenska, står det endast ska användas om man har pcos, men det har man ju aldrig fått som diagnos, hoppas inte man rubbar nåt hormonellt än mer bara , hitta även att man ska konsultera me läkare innan man tar me så det gjorde mig lite nervös haha men ni som redan provar kanske kan lugna mig i detta xD 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?