• Dalarna91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Ni vet säkert om detta. Men vill bara nämna att man ska använda kräm i 2 veckor efter det har blivit bra. Jag gjorde inte det och det kom tillbaka. Har patienter som har svamp i ex ljumskar och vi kör alltid behandling 2 veckor efter det blivit bra, annars får dom det tillbaka

  • Dalarna91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-14 20:15:06 följande:

    Jag vill egentligen också vara rakad runt bikinilinjen när vi har sex. Men min sambo har varit förstående nu att jag inte kan raka. Han tycker jag är världens finaste ändå :) Vi hade sex precis och det gick bra iaf. Det kändes inte precis som vanligt, lite lite skavigt liksom, men gjorde absolut inte ont. Känns inte värre nu efteråt heller. Med lite tur nu så kan få bli något av det här:)


    Så roligt att höra att det gick fint nu när du börjar närma dig ägglossning. Min är precis över. Haft sex varje dag tisdag-lördag.
  • Dalarna91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-17 17:27:08 följande:

    Hej!

    Min svamp har inte gått över än (trodde den var på väg att bli bättre, men det kliar, och medlet gör det så torrt) och jag har fått utskrivet fluconazol hexal, 150 mg, engångsdos. Pratade med en läkare genom en app, hade egentligen velat få tag på en gynekolog och bli undersökt, men det verkar nästan omöjligt där jag bor. Läkaren sa iaf att det går bra att ta denna enda dos även nu när jag försöker bli gravid. Men när jag googlar så får jag en annan bild, iaf när det står om tidig (konstaterad) graviditet. Jag har ägglossning typ nu (alltså ägget har nog släppt och man ska lita på äl-test och mensappar). Har BIM i slutet av månaden. Ägget kan ju ännu inte ha fäst. Finns det då någon risk tror ni?


    Jag tror de ska gå fint. Ägget har som sagt inte fäst sig än. Jag drack en öl igen xD så tror en tablett ska gå fint. Jag minns jag tog lite underlivskräm som kan kan köpa på apoteket så det inte blir torrt.
  • Dalarna91
    Chilins skrev 2021-11-17 20:35:34 följande:

    Jag behöver stöttning nu.. efter utomkvedshavandeskapet känns allt så oändligt tungt. Glädjen över att mensen kom för ett tag sen har förbytts till oro och ångest. Sorg. Det är bara tungt nu. Det stärker mig mycket att läsa alla era stöttande kommentarer till varandra och att ni finns här. Vi hjälps åt <3


    Dum fråga, men på vilket sätt har det byts ut till oro och ångest? Kan inte föreställa mig hur jobbigt de måste vara och mista ena äggstocken <3 skickar massa kramar.
  • Dalarna91
    Chilins skrev 2021-11-17 21:06:35 följande:

    Ingen fråga är dum :) tankar som kommer är ju kan man bli gravid naturligt, kommer vi få ett barn. Kommer vi få svårt att bli gravida nu.. många såna tankar kring kroppen och mycket besvikelse på sin egen kropp om jag ska vara ärlig. En besvikelse över att jag inte klarade det mest naturliga i världen. Jag har dock haft tur att få behålla båda äggstockarna, livmodern osv men en äggledare är borta.


    Tror alla som har genomgått det du har tänker så. Har du fått någon hjälp med alla dom frågorna? Hur lätt är det att bli gravid efteråt osv.
  • Dalarna91

    6 dagar kvar till BIM. Brukar alltid få molande kramper nu ungefär. Men har inte haft det så mycket denna gång. Så hoppet börjar byggas upp nu. Känner mig annars ganska lugn och är inte så test sugen att ta test innan BIM, men det kan ändras när det börjar närmar sig. Ska försöka hålla mig. Hur går det för er andra som börjar närma sig BIM?

  • Dalarna91
    ttcjuliaa skrev 2021-11-19 21:38:58 följande:

    Jag är på Bim -2 idag. Haft bruna flytningar som startade på BIM -4. Brukar alltid få spottings dagen innan mens så jag har gått och väntat på den sen igår. Men idag har det knappt varit nåt alls. Vill också hoppas men testet var negativt imorse :(


    Va tråkigt att höra att testet är negativt. Man får alltid lite hopp när kroppen gör något annat än det man är van vid känner jag.
  • Dalarna91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-20 14:04:10 följande:

    Testade mig bara en gång för könssjukdomar när jag var ung och har insett att klamydia t.ex känner de flesta inga symtom av. Jag var självdestruktiv och hade en del tillfälliga förbindelser och det var ofta vi inte använde skydd. Därför är jag orolig att jag ska ha haft något som lett till en tyst äggledarinflammation som gjort mig infertil.

    Sedan känner jag symtom nu på ont i äggstockar och magen som jag inte känner igen. Blir rädd att ha cystor och cancer. Och rädd att min stress förstört allt, har fått glesare menstruationer sedan jag tog ut spiralen, även glesare än innan spiralen sattes in. Ena ägglossningstestet (clearblue) visade på ägglossning, men inte RFSU, höll mig dock inte fyra timmar. Men det skapar noja. Gjorde också fel när jag använde clearblue, först hade jag t.o.m. cirkel. Sen kissade jag på eftermiddagen (hade hållt mig några timmar) och då fick jag blinkande. Man ska testa på morgonen ju. Blir rädd att den fasta gubben då inte ska vara pålitlig och att jag inte längre har ägglossning.


    Du kanske ska inte testa dig med tester kring ägglossningen om det är sådan stress. Kan ni inte ha sex varannan dag? För då träffar man ägglossningen väldigt bra. Hur blev folk gravida innan det fanns ägglossningstest? Jag blev gravid och då körde vi inte med ägglossningstest. Jag använde det bara nu pga missfallet för att se när ägglossningen är tillbaka. Så får jag mens nästa vecka, så blir det inga fler ägglossningstest för våran del. Har du någon ex kurator att prata med? För de är inte så bra att tänka så mycket tankar. Om du gör utredning så kan nog dom hjälpa till att svara om ni får bekostad IVF och hur det går till väga.
  • Dalarna91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-20 15:42:46 följande:

    Jag tog inte tester förra cykeln men nu har jag ju svampen så vill inte ligga för ofta. Har en kurator, pratade med den igår. Känns lite bättre. Accepterar faktiskt läget mer nu även om det inte låter så. Behövde skriva av mig, men har kunnat fokusera på annat i vardagen. Är så tacksam för att ni här lyssnar och svarar. <3


    Vi alla har våra upp och ned gångar. Och alla har olika erfarenheter med tester osv vilket är skönt att höra att det inte bara finns ett rätt svar.
  • Dalarna91
    ung92 skrev 2021-11-21 12:42:19 följande:

    Ser ni de suuuuper svaga strecket?? Detta är efter tiden.. Glömde fota innan, då såg man de bättre.


    Ser tyvärr inget streck :(
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?