• Dalarna91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-26 18:53:48 följande:

    Det vanliga. Går mellan hopp och förtvivlan. Ena sekunden tolkar jag in graviditetstecken och andra sekunden är jag övertygad om att jag eller min sambo eller båda är sterila. Tredje sekunden tänker jag andra negativa tankar om livet i allmänhet. :,D Avundsjuk på kollega som var på ultraljud idag. Ingen vacker känsla, avundsjuka. Men visar den såklart inte.

    Fast har faktiskt funnits trevliga stunder idag. Var lugnare än vanligt på jobbet och min sambo överraskade mig med rosor. Äter apelsin och dricker julmust nu. Ska snart titta på ett skräpprogram på tv. Absolut bästa sysselsättningen när man är trött. Hur mår du? :)<3


    Är också mellan hopp och förtvivlan. Så himla gulligt han kommer med rosor. Min sambo kom hem med chili frukt växt förut och jag har snart dödat dom xD va förut avundsjuk på min bästa vän fast i andra sammanhang när man va 20 åren och de är verkligen inte fin känsla, nästan så man skäms med dom tankarna. Jag tänker varje morgon på om jag ska ta gravtest men kommer nog kanske ta på torsdag, är ledig och ensammen hemma då.
  • Dalarna91

    Tog gravtest nu på morgon, negativt. Bim imorgon. Så är väl bara att invänta mensen och försöka på nytt.

  • Dalarna91
    Madelen21 skrev 2021-10-28 08:43:58 följande:

    Fått rosa blödningar nu på morgonen ????


    Som jag skrev i andra forumet. Kan vara mens då du hade negativ på gravtestet.
  • Dalarna91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-28 11:50:20 följande:

    Vad tråkigt :( skickar en kram <3


    Tack, får bara köra på nästa månad. Om du får svar hur man får bort meddelande från andra säg till mig. Vill också veta hur kan gör. Har försökt men finner ingen ta bort meddelande..
  • Dalarna91
    toughshit skrev 2021-10-28 21:02:44 följande:

    Känns som jag blir mer och mer oengagerad i tråden. Har haft sämst sexliv senaste tiden och mensen är väl inte regelbunden i appen riktigt ännu så känns svårt att hålla riktig koll på äl och BIM? enligt appen ska äl vara 7/11.. Kände av lite molvärk i morse, så hoppas den blir tidigare.

    Jag har haft problem med spänningar i axlarna som orsakat huvudvärk i 2 veckor nu, så har inte haft sex knappt alls..lite bättre nu.. men ja, trist som sagt och dött i sänghalmen, haha


    Vart dåligt hos oss också denna månad, kan räkna på en hand antal gånger. Mensen kom igår kväll. Så får hoppas de blir bättre nästa.
  • Dalarna91

    Nu kommer det en fråga som jag säkert vet svar på, men vill bara få bekräftelse att jag tänker rätt.

    Jag hade positivt på ägglossningstest 14+15/10. Och fick mens 28/10. Så jag tänker jag hade ägglossning 15/10. Så jag har en lutealfas på 13 dagar.

    Men jag har läst man alltid har ägglossning 14 dagar innan mens. Så kan jag ha haft ägglossning redan 14/10 när ägglossningstestet blev positivt.

  • Dalarna91
    Värphönan skrev 2021-10-29 08:09:40 följande:

    Jag brukar få äl ca 2 dagar efter positivt test och har en lutealfas på 11 dagar. 14 dagar är bara en generell siffra som skrivs för att förenkla, då de flesta med en 28 dagars cykel har äl runt 14 dagar innan mens. 

    Ex får jag positivt ältest den 15/10 sker min äl den 17/10 och sen får jag mens den 28/10. Sen är det ingen exakt vetenskap. Hormoner kan påverka och flytta lite men de flesta cykler stämmer det för mig iaf. 


    Första månaden jag kör med tester. Så får se hur nästa månad blir :) men jag hade negativ ägglossningstest 16/10. Kan man fortsatt ha ägglossning då?
  • Dalarna91
    Wave Mother skrev 2021-10-29 08:37:27 följande:

    Så här har jag också fattat det, dvs. att man har ÄL ett eller två dygn efter LH-peaken.

    Jag hade positivt CD 12 och CD 13 den här månaden, och räknar med att jag hade ÄL CD 14. Men eftersom jag inte tempar utan utgår från sekret och andra symptom för att avgöra när ÄL var så kan jag förstås inte vara helt säker.

    Brukar sedan få mens på ÄL+11 eller ÄL+12 (eller, kanske lite mer objektivt eftersom jag inte vet exakt när ÄL är, alltid 13-14 dagar efter att jag börjar se allra första stegringen på LH-stickorna). 


    Försöker också lära mig om hur sekretet är. Har bara gjort i en månad samt det är svårt tycker jag. Känner inte jag ser någon skillnad alltid :/
  • Dalarna91
    Wave Mother skrev 2021-10-29 17:16:15 följande:

    Det är ju lite att tänka på och lära sig känna igen. Jag hade inte reflekterat över det alls tidigare, men för mig är sekretet extremt tydligt nu när jag har börjat följa det. Men eftersom jag inte tempar är jag ju inte helt säker på när jag får vilket sekret, så att säga :)

    Ursäkta för TMI, men ...

    Om jag utgår från att ÄL kommer ett dygn efter LH-peak så har jag alltid äggvitesekretet två dygn i sträck innan den dagen. Ibland kommer det också lite mindre innan och efter ÄL sporadiskt, men alltid två dagar med mycket precis när LH stegrar och peakar. Sedan är det mer vattnigt och halt dagen efter peak, och LH brukar vara nästan borta igen då. 

    Sedan har jag förstått att det är rätt olika om man har det så att det märks så att man kan ha det som symptom. För vissa verkar det stanna runt livmoderhalsen, och det är ju där det är viktigt att det finns och fungerar egentligen.


    Får tänka på det mer. Har ju märkt det är mer speciellt när jag torkar mig men har aldrig så jag kan göra broar. Ska testa mig fram nästa månad. Tack för hjälpen :)
  • Dalarna91
    Värphönan skrev 2021-10-30 07:06:32 följande:

    Ja äl sker inte på peaken utan i regel efter den gått ner. På många ställen har jag läst att äl sker ca 12-48h efter positivt test. Då kan det hinna va helt blankt igen nästan.


    Okej. Då vet jag. Tack för svaren.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?