Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Avokado92 skrev 2021-09-18 07:29:29 följande:

    Jag kan inte se bilden tyvärr. Gud vad frustrerande för dig, man blir ju helt galen av allt det här - så om det är till någon tröst så är du inte ensam. När jag blev gravid då hade jag väldigt tydligt positivt ägglossningstest. Jag tog inte CB, utan något annat (inte billigaste dock) och då var teststrecket tydligare än kontrollstrecket. Nu innan min mens kom, hade visserligen precis fått missfall, så fick jag aldrig något tydligt positivt streck. Jag kunde se ett streck och en stegring men det var verkligen inte lika tydligt som den gången jag blev gravid. Och sen kom mensen. Så jag funderar på om det kanske var så att jag inte hade ägglossning eftersom jag nu faktiskt vet att jag lätt blir gravid. Så det kanske var något liknande för dig? Jag bara spekulerar här dock, är ingen läkare. Kanske inte största uppmuntran, men förhoppningsvis finns det någon tröst i att det finns fler som varit med om liknande! I vilket fall som helst - det är tufft nu och det suger att vi behöver vara med i den här berg-och-dalbanan av känslor. MEN jag vet att det kommer vara värt det till slut och vår lycka kommer också <3


    Tack för ditt svar <3 Tråkigt att du upplevt liknande. :/ Hoppas att det ska ta sig för dig vid nästa försök!

    För mig blir det som att jag pendlar mellan bottenlös sorg och sen lite mer hopp. Låter nog överdrivet, men är lite skör just nu också.

    Mina två förra cykler var min linje stegring inte riktigt lika stark som kontrollstrecket, men nära, och när jag läser på hemsidan för testlagret är detta normalt, det är stegringen man letar efter. Då jag inte har hundra procent regelbunden mens känner jag en liten gnutta hopp idag ändå, för ett sånt här streck som idag brukar jag inte ha vanligtvis, t.ex när jag testat långt ifrån ägglossningen, då är det blankt.

    Jag funderar på det här med att jag kissar ofta också, igår drack jag en massa läsk. Det spär ju ut. Kanske tempa är bättre, eller ha sex tre gånger i veckan. Något i mig vill ändå inte ge upp. Har dessutom läst om de som blivit gravida fastän de bara fått blinkande.
  • Lövsångerska1991
    Juli1990 skrev 2021-09-18 08:13:55 följande:

    Förstår att det är jobbigt men ge inte upp! <3. Har du testat flera gånger per dag med CB digitala? Kanske du även kan testade senare idag med det? Förra cykeln (när jag blev gravid) behövde jag köpa fler test för att få till det. Jag tempar med NC och kan verkligen rekommendera det, tycker det är bra att veta hur kroppen fungerar och man lär sig hur det funkar med temperaturerna. Tror absolut inte något är fel utan enbart att kroppen spelar dig ett spratt denna gång (skjuter på ägglossningen), alt att du faktiskt haft ägglossning och dessutom kan du blivit gravid, då du kan ha missat stegringen om den varit väldigt kort!


    Jag har testat med clearblue digital 2-3 ggr per dag (dyrt jag vet). Ska testa ikväll igen tänkte jag. Har tagit två billiga stickor idag, ett vid sju och ett vid nio. Strecket har ökat lite i styrka. Försöker att inte dricka så mycket två timmar innan testet, sen hålla mig ca två timmar, och vara supernoga att inte doppa stickan för långt i glaset. Min mens har förändrats sen jag tog ut spiralen, så tror att mina mensappar blir lite förvirrade också. Och har läst att en del kvinnor haft blinkande smiley i fler än fyra dagar. Det har gått sex hela dygn och några timmar för mig. I och med att strecken på de billiga stickorna blir starkare väljer jag ett vara försiktigt positiv till att ägglossningen kommer lite senare bara. Kanske beror det på stress, men nu när jag fått vila lite så gör sig kroppen redo? :)
  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-09-18 14:50:44 följande:

    Mitt längsta jag fått blinkande är 6 dagar och sen på sjunde dagen fick jag fast gubbe på kvällen. En månad fick jag bara blinkande men det va för att jag började testa för sent den cykeln. Ja att hålla sig minst 3 h innan man tar sitt äl-test tror jag är bra. Som du säger kan koncentrationen bli så det inte ger utslag. Om du kollar i testets manual så står det att man kan få upp till 8 dagar med blinkande gubbe. Får man blinkande även dag 9 rekommenderar de att man avvaktar till nästa cykel med att testa igen.

    Förstår att det är lätt att bli uppgiven men förr eller senare kommer det gå vägen och ni får ert lilla knyte. <3


  • Lövsångerska1991
    Värphönan skrev 2021-09-18 14:50:44 följande:

    Mitt längsta jag fått blinkande är 6 dagar och sen på sjunde dagen fick jag fast gubbe på kvällen. En månad fick jag bara blinkande men det va för att jag började testa för sent den cykeln. Ja att hålla sig minst 3 h innan man tar sitt äl-test tror jag är bra. Som du säger kan koncentrationen bli så det inte ger utslag. Om du kollar i testets manual så står det att man kan få upp till 8 dagar med blinkande gubbe. Får man blinkande även dag 9 rekommenderar de att man avvaktar till nästa cykel med att testa igen.

    Förstår att det är lätt att bli uppgiven men förr eller senare kommer det gå vägen och ni får ert lilla knyte. <3


    Jag tror inte jag kan ha börjat testa för sent. Min mens började 2 september och hade ingen blödning den 5:e. Började testa den 11:e. Iofs har jag ju haft lite diff på cykellängden. Men när man börjar testa för sent, varför blir det inte fast då? Jag kan ju inte ha haft ägglossningen bara ett par dagar efter mensen slutat, eller? Fortsatt synliga men ganska svaga test på billiga stickorna. Tror det blev blankt igår för det var sent på kvällen, de stickorna ska tydligen inte användas efter kl 20.00. Ska ta nytt clearblue test kväll. Vi ska ha sex idag för säkerhets skull. Min sambo tror att det blir ägglossning. Jag känner mig dum mot honom som blir ledsen och säger att vi ska strunta i det och att allt är meningslöst. Vill inte vara sån. Rädd att sabba relationen också :/
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-09-18 16:20:48 följande:

    Jag förstår verkligen att man vill ta ÄL tester för att öka chansen att träffa. Men de är många som inte använder sig av det och dom blir gravida. Det jag menar är att försöka att slappna av. Om de inte gick denna månaden, så gick det inte.

    Med mitt ex så blev jag så också, sur och ledsen. För han hade inte lust att ha sex kring ÄL alltid. Och kan väl inte påstå det gjorde vårat förhållande bättre. För vem vill ha sex med bitter fittan i huset? Ja, inte mitt ex iaf :p

    Nu tog det slut av andra skäl.


    Haha det lät lite roligt med bitterfittan i huset XD vi har faktiskt kommit fram till att vi nog ska ha sex varannan eller var tredje dag i en tiodagagars period istället. Det är ju inte själva testen som framkallar ägglossningen, antingen kommer eller kommer den inte. Perioden ska liksom sträcka sig över där mensappen föreslår ägglossning, en del dagar före och några efter. Kanske bättre så när man blir så besatt som jag nu blivit? Känns nästan pinsamt hur jag blivit liksom? min sambo är dock van vid att jag är känslig och tycker att det är lite komiskt ibland. Mitt humör kan liksom svänga och det blir lite dramatiskt. Men han blir ledsen när jag gråter och är väldigt nedstämd. Och jag känner hur stressad och trött jag är. Så jag måste vara mer snäll mot mig själv nu och på så sätt kunna vara en bättre flickvän. Är ju bara inne på andra försöket. Förlåt att jag upptagit så mycket i tråden nu med all min dramatik. Hoppas att ni alla har en fin helg <3
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-09-18 20:18:29 följande:

    Så himla kul å höra!!!


    Ja! :D känns underbart. Nu kan jag liksom känna att det finns hopp. Även om det inte blir ett plus nu, så har jag iaf haft rätt förutsättningar och lär kunna bli gravid i framtiden i så fall. :) Funderar på om ägget ?kände? att det kunde mogna för att jag till slut tog det lugnt. Satt och målade och slappnade av innan jag tog testet.

    Undrar också om mitt humör kan kopplas till ägglossningen också. Blir ni andra känsliga vid ägglossning?

    Kom att tänka på det med sekret med, jag tyckte att det var extra slemmigt (ursäkta ordval) när jag duschade och tvättade mig i underlivet i morse. Men inte mer än så har jag märkt något.
  • Lövsångerska1991
    Wave Mother skrev 2021-09-18 17:46:27 följande:

    Hallå där, jag tycker inte du ska behöva be om ursäkt för att du skriver i tråden :) Jag tycker i alla fall att det är jättefint att höra hur ni andra mår osv. Så länge det känns bra att skriva förstås <3

    Det kan nog vara klokt att inte testa om det gör att du mår sämre. Det blir ju lika bra med varannan-dags-metoden som du föreslår. När jag blev gravid tidigare i år så var det typ så vi gjorde, fast egentligen ännu mindre fokuserat, för jag hade inte haft en riktig mens, så vi visste inte ens när den rätta perioden var. Vi bara hade sex lite då och då och hoppades på det bästa, liksom.


    Okej :) hur lång tid tog det att bli gravid den gången? Är så trött på testerna nu. Jag har dessutom tvångssyndrom så det kanske inte är så bra kombo. Jag hakar lätt upp mig.
  • Lövsångerska1991
    BounceBambi skrev 2021-09-18 09:01:43 följande:

    Hade som mensvärk igår och sedan värk på höger sida. Trodde det var ÄL men har ingen tempökning idag. Är på cd 14 nu så antar att det bara är att fortsätta att ha sex tills tempökningen kommer. Känner igen mig mycket i oron över att det ska vara svårt att bli gravid. Just nu nojar jag över att jag kanske inte ens har någon ägglossning men förstår ju att det bara är att vänta så dyker säkert tempökningen upp snart.

    Skönt att kunna skriva av sig här inne. Fint att känna att vi är många i samma situation <3


    Jag fick positivt ägglossningstest nu på kvällen och är på cykeldag 17. Så du har tid på dig tänker jag :) jag ångrar att jag nojade så mycket, men det är svårt att låta bli. Hoppas du får lugnande besked snart, det blir en sån lättnad när man burit på en sån oro
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-09-18 17:44:42 följande:

    Jag tror dom flesta har varit lite dramatiska. Du skulle ha sett mig ibland. Men tack vara min tidigare bitter fitta så har jag lärt mig och är mycket bättre tycker jag. Har du inte läst mina tidigare inlägg, vem är drama Queen här? Så röriga tankar i huvudet att jag får huvudvärk, suckar hela tiden och säger dagligen "de är något fel på mig, snart läggs jag in". Min sambo skrattar bara när jag säger det. Men flesta gånger jag suckar så stryker han bara mig då han ser hur detta tär på mig. Ovissheten... Tog ett test idag, tror det är positivt. Ska ta ett Cb digital imorgon för att bekräfta dagens liksom.


    Det är så svårt, all väntan, att inte veta! Det kan göra vem som helst galen. Jag förstod inte alls det här innan vi började försöka. När någon sa ?det tog fyra månader innan jag blev gravid? kände jag bara jahaja, så kan det väl vara. Nu känner jag att jag vill att det ska hända nu nu nu! Åh, vad kul om du har plussat! :) hoppas att clearblue ska bekräfta! <3
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?