Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    hurtänktedunu skrev 2021-09-05 19:16:10 följande:

    Ja men exakt så. Det är lite så man får leva.

    Jag försöker uppehålla mig så mycket det går för att inte tänka.

    Jag håller helt med dig man måste vara tacksam för det man har så är det ju bara. Men jag tror att man ibland glömmer bort det. Kan du prata med din bästa vän om det här som är nu?

    Vi har ju ett väldigt stort hus som det alltid finns något att pyssla med så vill man underhålla sig så är det guld. Gräsmattan har behövt klippas i flera veckor men det ignorerar jag. Hahaha. Men jag och min man spelar också mycket padel och det skingrar tankarna bra. Då tänker man bara på poäng och att träffa bollen. Plus att det är sjukt beroendeframkallande. Sen är jag med i en ideell förening med massa grymma tjejer där det handlar om öppenhet och att finnas där för varandra och lyfta varandra så det känns riktigt bra. Man har alltid stöd någonstans.

    Sen barnens alla aktiviteter tar ju tid så jag hoppas man slipper tänka. Nästa vecka känns som den kommer snigla fram men ja vi får se.

    På tal om besatt så funderar jag på att ta ett test till nu. Hahahaha. Har inte kissat på 6 timmar. Kanske kan visa något.


    Så härligt med ett stort hus och en stor familj :) riktigt bra med aktiviteter också. Ska kanske försöka komma igång med att jogga igen. Ska väga mig om ett par dagar för väger mig inte precis innan eller under mensen, för vet att jag samlar på mig så mycket vätska. Försöker ju gå ner så mycket som möjligt innan graviditeten. Det är ju lite av ett projekt.

    Jag kan prata med min bästa vän när det känns svårt och hon förstår ju min känsla. Samtidigt gick det snabbt och bra när hon blev gravid så jag blir förstås lite avundsjuk, fastän hon förtjänar allt fint man kan få!

    Jag tycker du ska ta testet, hade varit så kul att få se ett positivt resultat :) jag kan ju inte testa nu, är i slutet av mensen. Mensen har förresten förändrats sen jag tog ut spiralen, den är inte som den var före spiralen heller. Numera är det en dag som är fruktansvärd, med smärta och normalkraftig blödning. Den kommer igång nästan med en gång. Sen efter en dag går det väldigt snabbt, då minskar blödningen jättemycket och smärtan försvinner. Förut var det mycket mer utdraget. Förstår inte varför det blir så, kopparspiral ska väl inte påverka?
  • Lövsångerska1991
    Wave Mother skrev 2021-09-05 19:52:39 följande:

    Känner samma, blir så svårt att koncentrera sig på annat. Jag får skriva en lista på saker jag ska/borde göra istället för annars blir det bara att jag sitter och läser om olika graviditetsrelaterade saker (det är ju bra att veta lite, men det finns ju någon gräns när man själv känner att det kanske inte är helt nödvändigt, intellektuellt).

    Nu ska jag till exempel förbereda en föreläsning som jag ska ha i morgon, men kommer på mig själv med att sitta och läsa om LH-peak och ägglossning osv. Tror att det var igårkväll/idag, och vi fick till de två gånger igår, så det borde vara ok ... 


    Jag får också liksom tvinga mig själv att fokusera på annat. Vad bra att ni till det två gånger igår :) håller tummarna!

    Jag läste förresten i en artikel här på familjeliv att undersökning visat att menskoppar verkar kunna öka chansen att bli gravid. Man för in en menskopp efter samlaget. Har någon hört talas om detta? Vad tror ni? Jag har själv aldrig använt menskopp, så har ingen hemma. Men kanske är det värt att prova.
  • Lövsångerska1991
    Chilins skrev 2021-09-05 20:06:26 följande:

    Jag ser ju att det är några som plussat - stort grattis till er!! Jag har en fundering för er som är gravida nu eller som varit gravida tidigare, det är mitt första försök med bebis nu så jag har ju ingen koll.. vi prickade ägglossning några dagar före och samma dag som glad gubbe på clearblue förra veckan och beräknad mens är 14/9 så ännu ett tag bort. Ikväll har jag en molande värk i nedre delen av magen. Litegrann. Knappt märkbart men ändå är den där. Jag undrar om man kan märka av en eventuell graviditet såhär snabbt? Vad har ni haft för symptom som tidigast? Jag har inga känningar i brösten eller så, enbart molande värk i nedre delen av magen. Ett plus vore nästan osannolikt för mig känns det som, jag är så beredd på att det inte kommer ta sig på första försöket men man vet ju verkligen aldrig..


    Kan tyvärr inte svara på frågan om graviditetssymtomen då jag inte blivit gravid än, men vad jag förstår är det iaf llika stor chans att bli gravid på första försöket som på andra eller sjätte, det är alltid typ 20-25 % chans om man prickar in ägglossningen. Så visst kan det bli något detta första försök :) vad jag har hört så är det lite olika angående symtom, de kan vara väldigt lika pms symtom och vissa har inga symtom alls. Men det finns andra här med erfarenheter som nog kan dela med sig :)
  • Lövsångerska1991
    Wave Mother skrev 2021-09-05 20:15:25 följande:

    Ja, känns bra att vi lyckades med det igår. Idag har båda haft mycket jobb, och vi var för trötta. Får se om min man går att liva upp senare, men nu har han möten på zoom (han jobbar med folk i USA så det blir konstiga tider ibland).

    Förra gången vi försökte (i april/maj i år), så köpte jag faktiskt en fertilily-kopp (som väl är lite samma som en menskopp, gissar jag, fast specifikt för att bli gravid lättare. Jag använde den ett par gånger och tyckte det fungerade rätt bra rent praktiskt, men sedan visade det sig att jag redan var gravid innan jag köpte den, så det gick ju ändå den gången. Den här gången har jag inte använt den, men ska nog plocka fram den nästa månad (om det inte tog sig den här gången då, men sån tur har vi nog inte). Menskopp har jag inte provat, för jag har inte heller någon.


    Har kollat upp befruktningskoppen nu, men tycker den är lite dyr. Eller 500 kr är ju inte så farligt om den funkar, men det blir som att man köper så mycket för att försöka, och kanske hjälper det inte mer än att bara köra på. Jättesvårt tycker jag.
  • Lövsångerska1991
    Chilins skrev 2021-09-05 21:01:02 följande:

    Åh!! Det låter ju väldigt hoppfullt:) det känns som sagt alldeles för tidigt med mensvärk?


    Jag kan få mensvärk väldigt långt innan ibland, men det är ju så individuellt. Det svåra är att man känner efter så mycket, och kanske upptäcker sådant som alltid funnits där, men som man inte tänkt på innan man började försöka bli gravid. Eller så var det för mig denna första gång. Tyckte jag kände en massa symtom, men jag har nog alltid de symtomen vid den tiden i cykeln. Det behöver inte vara så för dig, jag hoppas att det tagit sig och att du har ett litet frö som gror i dig, men det är ändå svårt att säga så här tidigt skulle jag tro.
  • Lövsångerska1991
    hurtänktedunu skrev 2021-09-05 20:49:05 följande:

    Ja det är skönt men mycket jobb som sagt. Vi köpte det för 2 år sedan och har knappt gjort annat än renovera. Men det blir bra till slut.

    Ja det tycker jag absolut om du tycker det är kul. Är ju skönt att röra lite på kroppen också. I alla fall jag blir väldigt pigg av det. Hade en väldigt lång arbetsdag som krävde mycket energi förra veckan men ändå orkade jag spela 2 timmar efter jobbet.

    Ja jag försöker inte väga mig alls om jag ska vara ärlig. Jag har vart underviktig hela mitt liv och har liksom blivit van med det. Nu är jag normalviktig men det känns ju ändå som mer eftersom jag är van att väga mindre. Men det där med vikt är verkligen ett ämne för sig. Aldrig lätt liksom. Dick Aldrig tänkt på att man samlar på sig vid mens. Man lär sig något nytt varje dag.

    Förstår att det är jobbigt när det gick så lätt för henne. Men du får verkligen tro på att din tid kommer. Det här med graviditet är ju också en sån sak som rör upp mycket känslor. Och man kan ju känna två helt olika saker också. Tänker som du unnar henne men ändå jobbigt liksom. Helt normalt även om det inte känns så kanske.

    Jag ska smita ner och testa när sonen somnat. Haha.

    Jag tror inte att den ska det egentligen men kopparspiralen verkar vara lite lurig. Jobbigt att ha så ont men skönt det bara är en dag i alla fall och sen blir bättre.


    Jobbigt att behöva renovera så mycket! Men kul att det blir så fint :) jo jag mår bra av att motionera. För mig mycket i jobbet och gillar att promenera med. Man måste ju absolut inte väga sig. Jag blir bara nojig när jag läser att även lite övervikt är dåligt vid graviditet. Har några kg som sagt. Väldigt jobbigt med vikt tycker jag. Har haft ätstörningar tidigare och det känns jobbigt fortfarande ibland.

    Ja jag försöker acceptera känslor som avundsjuka t.ex. Och självklart är glad för hennes skull samtidigt. Spännande att du ska testa, du får uppdatera hur det går :)
  • Lövsångerska1991
    Summertime skrev 2021-09-05 22:12:16 följande:

    Har också några kilos övervikt och är också nojig. Har också haft ätstörningar tidigare så det är ett jobbigt ämne för mig, känns också jobbigt om man väl skulle bli gravid att det ska va väldigt mycket fokus på vikten när man går till barnmorskan.


    Ja det känns läskigt just med barnmorskan och kontrollerna där, men som någon sa, skulle barnmorskan vara otrevlig så har man rätt att byta. Hon (eller han) kommer förhoppningsvis hjälpa oss med vad som är bra att äta istället.:)
  • Lövsångerska1991
    Kiwikiwi skrev 2021-09-05 21:13:23 följande:

    Har också läst om det men läste nog att de inte funkar eftersom att de är spermierna som är snabbast och friskaste som tar sig till ägget och inte de som blir kvar och som sen skulle hamna i koppen, jag låg kvar en liten stund efter sex istället, borde funka likadant :) men jag förstår dig man vill ju testa allt!


    Jag tror inte det ger någon större effekt ändå, har googlat lite och tänkt. Spermierna åker ju inte ut förrän minst en kvart (då man känner hur det liksom plötsligt rinner) och på den tiden borde de spermier som är dugliga ha hunnit ta sig till ägget. Kroppen kan nog det där själv. Provar på vanligt sätt en gång till åtminstone :)
  • Lövsångerska1991
    knyttets skrev 2021-09-06 06:40:08 följande:

    BIM idag, ännu ingen mens i sikte och känns inte som att den är på kommande. Brukar ha ganska ont första dagen men känner inget sånt nu ännu på morgonen. Testen fortsätter visa svaga svaga streck men tycks inte bli starkare. Köpte digitalt CB igår som jag tar i något skede om mensen inte dyker upp. Känner mig i allmänhet krasslig och har dragit på mig en förkylning, kan det vara ett tecken? Borde inte vara corona och jag har hunnit få båda vaccindoserna, men ska på snabbtest idag ändå. Hur mår ni andra idag?


    Hoppas att mensen ska hålla sig låååångt borta och att du får allt starkare streck! :) tror inte förkylning är ett symtom för just graviditet, men säker är jag inte. Oavsett låter det som att det ju kan vara något, krya på dig! <3
  • Lövsångerska1991
    hurtänktedunu skrev 2021-09-06 08:45:29 följande:

    Ja man får göra sitt bästa helt enkelt. Mer kan man inte görs.

    Jag testade men visade inget. Men var ju dessutom 7 dagar innan så man ska nog inte ha för höga förhoppningar än. Men jag tänkte testa igen kanske på onsdag eller något. Om jag kan hålla mig. Hahaha. Det var ju det där också. Så svårt. Men har ordentligt med molvärk i ryggen idag så vi får se. Kände lite i brösten i morse också. Så hoppet lever


    Om det känns bara roligt att testa så testa på tycker jag :) jag trodde jag skulle tycka det var roligt men för mig blev det mer jobbigt. Får se hur jag gör nästa månad. Om jag skulle få se ett streck så hade jag ju blivit så glad.

    Hoppas du har en liten inom dig nu! :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?