• Juli1990

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Semlan3 skrev 2021-08-30 18:22:21 följande:

    Så sjukt. Har testat med cb digitala ägglossning test varje morgon i 9 dagar. Imorse negativt och strecket på stickan var ganska svagt. Har under hela dagen känt av ena äggstocken och nu på kvällen fick jag glad gubbe och strecket var superstark! Så roligt. Äntligen!!


    Vad roligt!! :) stort grattis! Vilken CD är du inne på? Jag har testat med CB advanced ÄL-test nu i typ 5 dagar. Igår och idag på morgonen hade jag blinkande glad gubbe, hoppas såklart på fast glad imorgon bitti, men känns inte som det kommer hända tyvärr! :( ska kanske även testa imorgon kväll. Är inne på CD13 idag och enligt NC ska jag ha ÄL på torsdag och högst fertilitet imorgon och onsdag! Så ny på detta.. :)
  • Juli1990

    Hej,

    Jag börjar noja extremt mycket nu.. har haft blinkande gubbe på NC ÄL-test Advanced i fyra dagar och jag är på CD15 idag och enligt min NC hade jag högst fertilitet igår och idag. Borde jag inte få fast glad gubbe på testet igår och idag då? Förväntad ÄL är imorgon enligt NC. Någon som varit med om att enbart ha blinkande gubbe och aldrig få fast, men ändå blivit gravid? Har beställt fler test nu men det blir ju ganska dyrt att testa många gånger. Testat två gånger per dag nu i två dagar dessutom (morgonurin samt på kvällen). 


    Tacksam för svar!! Blir SÅ orolig att något är fel..

  • Juli1990

    Äntligen fick jag glad fast gubbe igår kväll :) blev helt överlycklig efter massa oro! DOCK blev min sambo sjukt stressad verkar det som.. vi har haft sex 5 dagar på rad och nu när det väl ?gäller? kunde han tyvärr inte levererar.. han kom aldrig igår kväll när vi försökte och inte heller nu på morgonen. Förstår att det är stressande för honom och att det ?låser? sig. Jag blir dock otroligt stressad och frustrerad då det känns som detta är vår enda chans denna cykeln. Ska försöka få honom att vilja ikväll på något sätt. Usch vad jobbigt detta är psykiskt :(. Hoppas ändå på att det på något sätt kan överleva då vi låg i tisdags kväll, men jag vet inte!

  • Juli1990
    Kiwikiwi skrev 2021-09-02 07:18:47 följande:
    Åh vad kul med glad gubbe! Exakt så var det för mig med, min sambo som annars har rätt lätt att komma blev jättestressad och "lyckades" inte förrän vi försökt 3 gånger den dagen. Egentligen kanske man ska försöka att undanhålla informationen om att "idag gäller det" för de klart att de blir en stress för båda parter samtidigt som iallafall jag ville vara öppen med att jag fått positivt på testet. Jag var iallafall jättebesviken som du säger när de inte gick direkt utan på tredje försöket, även om de var under samma dag. Vet inte vad man kan göra för att ta ner stressen men kanske försöka få till ordentligt mys innan och inte bara "nu måste vi ligga", om du förstår vad jag menar. Våra ligg runt äl blev tyvärr väldigt mycket fokus på att vi ligger för att vi "måste".

    Håller tummarna för att ni får till det <3
    Tusen tack för svaret! Ja, jag känner exakt samma sak! Blir sån enorm press. Ja men precis, försöka få till ordentligt mys och inte "bara för att", även om det känts som det de senaste dagarna (även när jag haft blinkande gubbe). Men jag hoppas verkligen vi kan få till något ikväll och som slutar med att han kommer. MIn sambo har också lätt för att komma annars så jag blev lite chockad igår när det inte gick.. och imorse blev jag jättledsen när det inte gick för honom igen :(. Kanske ska försöka ta på mig lite fina underkläder när han kommer hem efter jobbet idag, men är rädd att det blir för "på" då. 
    Tror ni att det är kört om vi hade sex i tisdags och får till det imorgon och han då kommer? Enligt NC ska jag ha ägglossning imorgon.

    Tack för alla svar <3
  • Juli1990
    Dalarna91 skrev 2021-09-02 08:09:20 följande:
    Man kan bli gravid tom dagen efter ÄL, mindre chans procent mässigt men det går! Känner någon som har blivit det.

    Du får ta på dig fina underkläder och testa om han känner de bli för på eller inte :)
    Det är så alltså.. :) Tack för svaret! Jag ska göra mitt bästa. Tack för återkoppling.
    Till nästa cykel ska jag INTE vara för på att ligga varje dag innan jag ens fått blinkande gubbe (vi har som sagt legat varje dag sen förra helgen..)
  • Juli1990
    Essie0 skrev 2021-09-02 08:50:22 följande:
    Känner igen detta också trots att det är första försöket för oss. Min man blev också sjukt stressad och hade därför svårt att få till det. Precis som ni blev jag också ledsen och besviken vilket såklart bara gjorde det ännu värre. Han vill väldigt gärna vara involverad och veta när det är dags men vi kom överens om att jag inte säger något för att minska pressen. Värt att testa, även om allt man vill är att prata om detta med sin partner. Vi bestämde oss för detta eftersom det inte är hållbart att ha det så om det skulle ta flera månader eller till och med år innan vi blir gravida. Känns såklart lite tråkigt att inte kunna prata om detta helt öppet med varandra men det känns ändå värt att testa om det betyder att det fungerar bättre.

    Vad ni är fina allihopa! <3. Jag ska prata med min sambo om detta ikväll, om vi också ska göra som ni gjorde. Han har sagt att han vill vara mycket involverad, men om det blir sån här press kanske det inte är värt det.

    Till nästa månad behöver vi ju inte börja i så "god tid" i alla fall. Eftersom det är andra månaden vi försöker på riktigt och första gången jag kör med ÄL-tester på riktigt har jag ju nu lärt mig att det kanske inte riktigt är lönt att börja så pass tidigt, utan fokusera på blinkande dagar och sedan köra all in vid Glad fast gubbe.


    Jag håller tummarna att det räcker med tisdagen för oss samt att vi ska få till det ikväll eller imorgon också! Tack igen för alla fina ord.

  • Juli1990
    Kiwikiwi skrev 2021-09-03 07:50:14 följande:

    Jag berättar gärna hur vi förberedde oss för att bli gravida osv även om jag vet att vi mest hade en otrolig tur. Jag vet innan vi precis plussade att jag ville läsa om andras symtom och hur de gjorde kring äl osv, men kanske bara jag som var överdriven.

    Jag hänger iallafall kvar i gruppen, blir kul att se fler av en plussa snart och jag håller tummarna att turen är med er i nästa försök!!


    STORT grattis!! <3 Lyssnar gärna på det från dig :). 
  • Juli1990
    Summertime skrev 2021-09-03 12:31:02 följande:

    Grattis!!

    Har tagit ÄL test varje dag denna vecka men strecket syns knappt! Fast jag enligt min app ska ha ÄL typ idag eller imorgon. Så irriterande. Hoppas att det kan fungera ändå, har ju väldigt regelbunden mens men fattar bara inte varför testet inte visar något :/


    Vad använder du för ÄL test? 
  • Juli1990
    Summertime skrev 2021-09-03 13:14:22 följande:
    Testlagrets, de kanske inte är bra? Första gången jag använder test så har ingen aning om vilka som är bra eller inte..
    Jag har inte heller så bra koll, jag har bara kört en månad och då NC Advanced Äl-test, tycker dem funkat bra :), lite dyrare men värt tycker jag!
  • Juli1990

    Känner mig så orolig nu igen (sällan..). Men enligt NC hade jag ÄL i torsdags och temperaturen ökade i två-tre dagar och nu har den gått neråt och ligger väldigt lågt (36,20 typ), historiskt sätt ligger jag runt 36,60-36,70 på samma dagar (cd22). Jag förstår ingenting.. vad kan vara fel? Tacksam för svar.

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?