• Juli1990

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Meemelie skrev 2021-09-08 07:36:55 följande:
    Använder också NC och det ser ju ut som den satt ut ägglossning rätt. Temperaturen kan ju variera lite, har inte varit med om riktigt så låg temp efter äl men denna cykel fick jag en ordentlig tempdipp ca en vecka efter ÄL. Var säker på att det innebar att det var kört denna månad, men sedan steg tempen igen och nu testade jag positivt. Att tempen sjunker tillfälligt behöver alltså inte betyda att man inte är gravid :)
    Tack för ditt svar och stort grattis till din graviditet :). 
    Låter ändå hoppfullt, är lite orolig att temperaturen är så himla låg och att den kommer hålla sig så låg.. BIM är inte förrän 17/9 vilket innebär att det är 1,5 vecka dit, förstår inte vad det innebär om temperaturen håller sig så här låg hela vägen fram till BIM? Vill inte oroa mig i onödan.. men kan inte hjälpa det. Vill bara att kroppen ska vara normal och att det inte ska vara något fel. Du hade bara temperaturdipp en dag? Tusen tack för ditt svar!
  • Juli1990
    Jenek18 skrev 2021-09-08 14:02:25 följande:
    Är nog bara några låga temperaturer. Kanske har du sovit dåligt eller tagit tempen annorlunda? Min cykel förändrades drastiskt för några månader sedan, helt plötsligt gick min ÄL dag från CD14 till CD25 fattade verkligen inte vad som hände. Hade dock varit lite förkyld under ÄL-perioden (ej covid) men annars inga livsstilsförändringar. Min poäng är att cykeln kan förändras utan någon rimlig förklaring fattar verkligen din oro men variationer är helt normalt. Jag ser inte resultat av ÄL-testerna fick du flera positiva? Det skulle ju också kunna vara så att du inte har haft ÄL att din kropp försökt men inte lyckats än. Kartlägger du sekret? Eller har du testat om du fått neg ÄL-test?
    Hoppas på det, jag vaknade lite tidigare imorse.. kan ha varit det såklart. Jag förstår, kroppen är allt märklig ibland. 
    Jag fick positivt ÄL-test (Glad fast gubbe) CD15 och bekräftad ÄL via NC CD16. Innan dess hade jag blinkande i 4 dagar, men det behöver kanske inte betyda att ÄL varit? Jag har inte riktigt kommit igång med kartläggning av sekret dessvärre, behöver bli bättre på det nästa månad.
    Håller tummarna att temperaturen är högre imorgon!
  • Juli1990
    Jenek18 skrev 2021-09-08 19:02:08 följande:

    Det mest troliga är att du har haft ÄL och att du bara hade några avvikande tempar. Men det finns en liten möjlighet att din kropp försöker ägglossa och inte lyckas av någon anledning och då skulle du kunna ha många dagar med LH-ökning och positiva ÄL-test. Man kan ha positiva ÄL utan att ÄL faktiskt sker snarare förskjuts. Men i kombination med tempökning är det ett rätt säkert bevis på att ÄL har inträffat. Du kommer säkert få ökning imorgon! Håller tummarna!


    Tack för svaret. Jag ska ta ett äl-test imorgon och se vad det säger! Jag håller tummarna.. usch lär ha svårt att sova inatt och oroa mig för temperaturen imorgon :( då kommer ju inte testet vara bra.. åh! Så om jag inte har högre temp imorgon är det högst troligt att jag inte haft ägglossning?
  • Juli1990
    Juli1990 skrev 2021-09-08 21:05:19 följande:

    Tack för svaret. Jag ska ta ett äl-test imorgon och se vad det säger! Jag håller tummarna.. usch lär ha svårt att sova inatt och oroa mig för temperaturen imorgon :( då kommer ju inte testet vara bra.. åh! Så om jag inte har högre temp imorgon är det högst troligt att jag inte haft ägglossning?


    Uppdatering: tog äl-test ikväll som var negativt. Känns ändå skönt.. nu håller vi tummarna att temperaturen är högre imorgon bitti, annars vet jag inte vad som är fel :(
  • Juli1990
    Jenek18 skrev 2021-09-09 07:37:19 följande:
    Va bra men då är det bara några avvikande tempar! Även om den inte är högre idag blir den säkert det imorgon. Jag tycker att min temp brukar påverkas om jag vaknar en timme tidigare /senare eller sover roligt.
    Kändes som jag vaknade några gånger inatt (orolig), men jag tog tempen vid 7 imorse och då var den på 36,67, blev så glad. Hoppas det stämmer nu bara och fortsätter vara hög! Tack för dina svar <3
  • Juli1990
    Dalarna91 skrev 2021-09-09 20:16:55 följande:

    Nu sitter jag och funderar på att skaffa ägglossning test nästa vecka om mensen kommer.

    Tänka köpa Testlagret ägglossning test.

    Har någon testat dom?

    Om inte, vilken använder ni?


    Jag kommer också köra med ÄL-test om mensen kommer nästa helg (som jag tror att den kommer göra..). Jag kör på Clearblue advanced som börjar med blinkande gubbe när ägglossningen är på väg, sedan fast gubbe när det är 24-48h innan ägglossning. Tycker dem är bra för en slipper analysera alltför mycket. Har även kört med enkla stickor från babyplan! När hade du BIM?
  • Juli1990
    AllieP skrev 2021-09-14 13:15:54 följande:

    Känner samma som du. Har BIM på fredag eller lördag, har blivit lite galen tror jag. Har testat med olika gravtest både igår och idag som alla visar neg. Vet att det är tidigt än, men å andra sidan så finns de de som testar pos tidigare än vad jag är i nu. Så nu vill jag bara att mensen ska komma så man kan "gå vidare" och testa igen snart Gråter


    Vet också att det kommer rätt så destruktiva tankar i det hela och jag vet inte om det egentligen är lättare att veta/tänka att livet är orättvist och sarkastiskt ibland. Håll ut <3 


    Vill också säga grattis till alla er som plussat, så kul!! Jag hoppas att vi alla i denna grupp har plussat innan året är slut, även fast det känns tungt och "omöjligt" ibland. 


    Känner exakt samma, har också BIM fredag eller lördag (Högst troligt fredag). Tror jag ska ta ett test imorgon bitti eller avvakta till mensen.. känns som den kommer att komma, har dessutom fått dålig hy (vilket jag brukar få innan mens). Så himla segt detta.. känns som det aldrig kommer gå :(
  • Juli1990
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-14 20:39:11 följande:

    Får också den känslan ibland (att det aldrig någonsin ska gå) och den är hemsk! Skickar en kram <3 tänker att de flesta som vill få barn lyckas faktiskt på något sätt efter iaf 1,5 år. Det är ju en tröst. Fast vi är bara på försök 2 så borde egentligen inte tänka så än. Hur länge har ni försökt?


    Ja precis, tack för lugnande svar och för din förståelse <3. Ja verkligen en tröst! Vi håller tummarna. Vi är också på andra försöket nu men räknar som sagt med att mensen kommer att komma på fredag.. så det blir tredje försöket efter det, ägglossning beräknad i slutet av november. När har du beräknad BIM? ??
  • Juli1990
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-15 06:48:00 följande:
    Stort Grattis! :) tar nog ett tag innan det sjunger in! Hade du några symtom?
    Nej det är helt galet. Kände inga som helst symtom förutom dålig hy.. men inget annat. Tusen tack <3 Snart är det din tur!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?