Inlägg från: Fyrklöverns |Visa alla inlägg
  • Fyrklöverns

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Tack mina fina tjejer för allt ert stöd och jättebra tips <3 Jag tar till mig allting.


    Sophie jag förstår din oro och rädsla inför sprutor och allt som har med ivf att göra. Samtidigt så kanske det känns lite lättare när experterna guidar en igenom allting, så känns det kanske inte som att kampen bara är ens egen. Det kommer gå jättebra för er, det ger så klart oss andra också hopp. 

    Dalarna vad ledsen jag blir, vi har nog alla känt att vi vill överraska med ett barn till jul, men du var den av oss som faktiskt hade en graviditet att glädjas över och överraska din familj med. Känner med dig så <3

    Snart tjejer så ska det bli vår tur också.

    Glad gubbe på testet igår och idag, så räknar med äl idag. Vi tajmade rätt bra denna gången, sex varannan dag fram till glad gubbe och nu bägge dagar på raken.

  • Fyrklöverns
    lipa3646 skrev 2022-11-28 09:32:30 följande:

    Hej tjejer
    jag tänkte hoppa in i denna tråd igen, jag blev ju gravid i våras men lyckan höll inte i sig hela vägen då sonen föddes stilla i v 30. 
    nu inväntar jag att kroppen ska läka innan det är dags att försöka igen. Ni var så härliga förra försöket så vill gärna haka på er igen 


    Hej! Jag beklagar så :( finns inga ord att säga mer än att du är varmt välkommen till oss <3

    Var är du nånstans i cykeln nu?
  • Fyrklöverns

    Sophie när har du BIM exakt? Så spännande! Hoppas brösten är ett tecken :) 

    Dalarna vad roligt att ni ska iväg till samma ställe som du var på förra året. Får ni till det bra där? Hur är testerna? Kul att du börjat få fertilt sekret :) 

    LJM hoppas det blir fast gubbe snart! Är du på CD 16 nu? När ägglossade du förra månaden?

    Vickan vad roligt att vi ägglossade på samma dag! :D BIM 11/12 för dig med eller? :) 

  • Fyrklöverns
    Sophiee92 skrev 2022-11-30 10:56:36 följande:
    Vet inte alls denna månad, allt från igår till på söndag egentligen :O känns väldigt speciellt att inte ha koll på BIM när man haft stenkoll i 15 månader i sträck haha... Hur går det för dig? Fick ni till det bra under ÄL? :)

    Gud vad skönt att inte ha koll! :D Man behöver en paus lite då och då :) 
    Vi fick till det rätt bra inför och under ägglossningen :) äl +3 nu. Den längsta tiden på hela cykeln har börjat haha. Känner mig dock inte så stressad, man har ju inte direkt några höga förväntningar längre haha!

    Vickan: Superskoj att vi följs åt igen med samma BIM :D

    Dalarna: Aha du åker med jobbet. Då blir det lite svårare, men kan kännas skönt kanske med ett uppehåll nu så du kan få lämna alla prover och livmodern kan hämta sig ordentligt. Så här i efterhand önskar jag att vi väntade en cykel mellan första och andra graviditeten , man tänker att man kanske inte fått ett utomkveds då, men det är så lätt att övertänka. 


     

  • Fyrklöverns
    Sophiee92 skrev 2022-11-30 16:39:16 följande:
    Ja men lite faktiskt XD Vad härligt att ni fick till det så bra! Då är det bara väntan kvar :P är säkert inte negativt heller att du inte känner dig så stressad. Helt säker på att det kommer gå för er snart hur som helst, du blev ju gravid två gånger efter varandra sist så rätt som det är händer det igen :)
    Tack för att du ger mig hopp! <3 :) Så fint skrivet och analyserat av dig, själv har man svårt att vara objektiv.
  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-11-30 19:10:19 följande:

    Håller tummarna stenhårt för alla med både BIM och ÄL den närmsta tiden <3

    Idag kom de fertila flytningarna med besked, får torka typ tre gånger eftet toalettbesök innan det är torrt igen xD testerna har fortfarande nästan obefintligt streck dock så hoppas på stegring snart. Är på CD13 idag så med lite tur kommer ägglossningen i rimlig tid även denna gången.

    lipa3646, hoppas innerligt att du aldrig behöver uppleva något liknande igen <3


    Hahah så roligt med flytningarna! Grymt att ägglossningen verkar komma i perfekt tid :) Mina tester brukar bli positiva andra eller tredje dagen av äggviteflytningar, intressant att se när det slår om för dig. 
  • Fyrklöverns

    Haha känner igen det där att analysera om man haft sex för sällan innan ett ordentligt försök för att ha bra spermier. Min man har därför i uppdrag att hålla dem färska varje månad så han får tömma sig varannan till var tredje dag utanför ägglossningsveckan xD 
    Ja det har ju blivit allt annat än charmigt, tur att lusten är kvar annars vet jag inte vad man hade gjort.

    Hoppas jag räknat rätt nu, svårt att veta hur många försök nuförtiden, så tragiskt haha.

    BIM-lista


    11/12 Fyrklöverns 15:de försöket, 1 mf, 1 utomkveds
    16/12 dalarna91. 11e försöker. 2 tidiga missfall, 1 ma.

    19/12 LJM91, 11:e försöket

  • Fyrklöverns
    Vickan31 skrev 2022-12-05 13:51:38 följande:

    Dalarna: Toppen med positivt ÄL-test och mycket fertilt sekret! Får se vad som händer och hur ni vill göra.

    LJM: Spännande med kommande progesteron-prov för dig LJM, och det låter verkligen som att ni fick till det jättebra den här gången! Håller med om att man får så olika bud om det är bra att vila lite emellan och låta spermierna byggas upp igen, eller om det är bättre att köra varje dag. Har pratat med barnmorskor där någon sa att man absolut inte bör köra varje dag medan den andra barnmorskan sa att det kan man visst göra XD Bra initiativ med ny BIM-lista förresten Glad

    Fyrklöverns: Vi som är på samma cykeldag, hur mår du just nu? Hjärta

    Själv har jag lämnat blodprover idag för andra gången under den här cykeln, ska bli spännande att se vad fertilitetsutredningen visar till slut! Proverna de skulle kolla på idag var progesteron och AMH (äggreserv) och hon sa att min sambo skulle bli kallad i december eller januari för att få lämna sina prover. 

    11/12 Fyrklöverns 15:de försöket, 1 mf, 1 utomkveds
    11/12 Vickan31, 6:e försöket (aldrig plussat, försökte 2 år med f.d. sambo utan något plus)
    16/12 dalarna91. 11e försöker. 2 tidiga missfall, 1 ma.
    19/12 LJM91, 11:e försöket


    Vad bra att du kommit igång med provtagningen! :D 

    Idag fick jag plötsligt väldigt ömma bröst, hoppas det är ett tecken som vanligt hahah.. Annars mår jag rätt så bra i mig själv men blir så påverkad av frågor. Nu frågade en vän hur det går och man känner att man inte frågar sånt när man vet vad den personen varit med om. Jag mår jättebra så länge ingen påminner mig om vårt misslyckande. För jag har det så himla bra med allt annat i livet och känner att jag äntligen är på en bra plats nu. 


    Hur mår du? <3

  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-12-05 21:31:02 följande:

    Spännande med blodproverna Vickan, håll oss uppdaterade :)

    Min temp var rejält hög idag, 36,73. Har också haft ömma bröst under dagen vilket jag absolut inte brukar ha på ÄL+2. Vet att det är orimligt att det skulle vara graviditetssymptom så tidigt, men kan ändå inte låta bli att hoppas lite.


    Vad roligt med så hög temp och att du fick ömma bröst direkt efter ägglossningen:) om inget annat så tyder det i varje fall på bra progesteronproduktion. 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?