• LJM91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    elin1989 skrev 2022-12-13 19:24:32 följande:
    Över 30 nmol/l är vad man väntar sig 7 dagar efter ÄL, så det låter definitivt som att du hade ÄL. Hur många dagar efter ÄL tog du provet? 
    Jag tog det 8 dagar efter ägglossning, så en dag off. Men är inte 31 nmol/L i lägsta laget då? Tänker att eftersom jag inte har ett enda symptom på lågt progesteron så borde mitt värde ha varit bättre..
  • LJM91

    Läste precis hos Vulverine att man i fertilitetssammanhang gärna vill se att progesteronet ligger i de övre delarna av skalan, minst på 50 nmol/L.. Men också att enstaka blodprov inte säger så mycket då nivåerna kan variera rätt så rejält. Vet inte riktigt hur jag ska tänka nu :(

  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-12-13 21:10:22 följande:
    Då du tog blodprov en dag senare så vet jag inte hur mycket skillnad det är. Tänker det är nog lite högre. Men förstår att du är lite besviken och lite orolig att nivåerna är för låga. Men du har inga symtom på lågt progrestron. Så tror inte det ska vara dåligt att ha 31. 
    Jag tänker också att eftersom jag inte har några symptom så borde mina nivåer vara okej.. Men blir nojig när det står så olika. Enligt referensvärdet så var det ju normalt, men har googlat runt lite mer och hittat andra referensvärden och då är mitt värde i lägsta delen, på gränsen till normalt. Ska ringa gyn och be om nytt recept på Letrozol så tänkte passa på att fråga vad de tror.



    Tempen har dippat lite men ser väl ändå helt okej ut fortfarande :)
  • LJM91

    Tack för betryggande ord Fyrklöverns <3 ska försöka att inte oroa mig och så får vi se vad gyn säger när jag frågar :) förstår vad du menar med att det känns ensamt i den här resan, våra partners är ju delaktiga men tror inte de förstår fullt ut hur mycket vi går runt och funderar på allting.

  • LJM91

    Vad hoppfullt det låter Dalarna, allt som skiljer sig från det vanliga känns ju som ett gott tecken! Lova att uppdatera oss om du testar :)

    Jag har BIM måndag eller tisdag, började få lite molvärk idag så tror att hoppet är ute ännu en gång tyvärr. Tempen är fortfarande stadig, ska sluta tempa under helgen tänkte jag. Drömde i natt att jag plussade, kändes så otroligt verkligt och jag minns till och med att jag tänkte i drömmen, vilken tur att det här inte bara är ännu en dröm om att plussa. Kissade på typ 20 stickor och alla var solklart positiva, gick runt med en i fickan och visade alla som kom i min väg haha. Galet.. Hoppas bara att det någon gång blir min tur att plussa på riktigt och inte bara i drömmarna..

  • LJM91

    Hoppas att ni lyckas få till liggandet bra trots gästerna Fyrklöverns! Tänker att ägglossning på julafton borde ge någon sorts förtur till att lyckas :)

    Vad tråkigt att testet var negativt Dalarna, är du mycket besviken eller kan du hålla hoppet uppe fram till BIM?

    Jag har haft en massa lätt molvärk idag, knappt märkbar men nästan ständigt närvarande. Har något svagt minne av att det har varit så vissa cykler innan, men hoppas såklart in i det sista att det kan innebära att vi har lyckats till slut. Än så länge känns inte brösten särskilt ömma, men förra cykeln började de inte ömma förrän dagen innan mensen kom så det finns ju tid kvar för dem att börja liksom.

  • LJM91

    Jag tror fortfarande det finns en chans Dalarna, om jag har förstått rätt så är det långt ifrån alla som plussar på ÄL+11. Goda nyheter att lutealfasen är lite längre, måste ju också var en bra grej. Håller som vanligt tummarna stenhårt!

    Jag tempade i morse också, fortfarande stabilt så varken ökad eller minskad temp. Tror jag tar en imorgon också, sen får jag se på söndag. Känner inte att jag kommer ta något test under helgen, kommer nog vänta in mensen bara.

  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-12-17 08:58:30 följande:
    Temp idag 36.35 precis som senast jag tempade förra fredagen. 
    Men alkohol, vad gör det med tempen? Och hur mycket måste man dricka för att det ska bli skillnad? 
    Jag vet inte riktigt vad alkohol gör, om det sänker eller höjer och hur mycket. Jag dricker så sällan alkohol så har inte funderat över det :P
  • LJM91

    Det kan säkert påverka tempen, var du dessutom uppe 30 min innan så tycker jag du ska bortse helt från dagens temp :)

  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-12-17 12:26:15 följande:
    Ja, speciellt att mensen kom precis :p så kan äntligen ta blodprover på måndag :) 
    Tur i oturen att det blev bra tajming ändå :) men tråkigt att det inte blev något denna cykeln, hoppas du får de svar du vill ha på blodproven och att det är er tur snart <3 vet du vilka prover de ska ta?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?