• Anonym (Velig­)
  Tor 29 jul 2021 14:53
  1129 visningar
  67 svar
  67
  1129

  HJÄLP, inredningstips?? Det ser så stelt och nyinflyttad ut :(

  Jag har ett extremt smalt sovrum 160 säng+35 cm kvar til golvlist. Står o valet och kvalet om man skulle haft något smalt sängbord till salvor, mobilladdare osv. Fast hittar inget under 1000kr. Vägghängt hade varit bra fast det är betongvägg och jag saknar slagborrmaskin plus att det är en hyreslägenhet så är lite restriktiv där.

  Grejen är den att jag har bott här i 3 år och det ser fortfarande ut son att jag är nyinflyttad. Tavlor på väggarna eller kanske spegel i detta smala rum fast är det för porrigt? Har ljusa gardiner syns inte på bild men de har typ lite skimrande medaljonger. Läste att det skulle med va bra till små rum.

  Väggarna är beige så de mörkar inte heller.. sängen blev dock svart, ur den synpunkten är det nog inte den bästa färgen..

  Jag vill alltså ha lite mer mys känsla i rummet, så söker desperat tips.

  Och sedan så är tråden lite felplacerad men ville vara anonym. JAG HAR DOCK MYNDIGHETSKONTAKT SÅ HOPPAS DET HJÄLPER.  Ville lägga till bild hur här ser ut, men verkar ju inte fungera

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-07-29 15:26
  Tänkte lite på någon ljusslinga över sänggaveln, fast är det mer i barn/tonårsrum man gör så?

  Funderade ett tag på att sätta en tavelvägg där inne. Fast kan inte bestämma vilket motiv jag ska köra på.

 • Svar på tråden HJÄLP, inredningstips?? Det ser så stelt och nyinflyttad ut :(
 • Tor 29 jul 2021 14:57
  #1

  Sök på piedestal
  Då hittar du lite högre bord som skulle passa. Fanns flera på ikea, jysk osv. när jag sökte nyss.
  Sen ser det mer ordnat ut om du har överkast och någon filt eller kudde på överkastet. Behöver inte kosta mycket det heller.

 • Anonym (Velig­) Trådstartaren
  Tor 29 jul 2021 15:18
  #2

  Tack för tipsen! Jag har funderat på filt kuddar och överkast. Men eftersom jag är så extremt varm av mig trots tvärdrag i lägenheten och fläkt i sovrummet så vet jag av erfarenhet att överkast m.m bara kommer ligga ihop vikt på golvet och jag har redan jätteont om plats i denna lilla lägenheten på 46kvm. Det kommer ju inte bli så att jag tar av och lägger på överkastet varje dag så därför har jag skippat det, även om det hade gjort massor för myskänslan här.

  Ska absolut kolla upp piedestal

 • Anonym (Milla­)
  Tor 29 jul 2021 15:22
  #3

  Jag hade lagt ett tyg i gladare färg över sänggaveln, skaffat ett mysigt sängöverkast eller ett stort täcke med ett väl valt påslakan, satt upp bilder jag tycker om på väggarna och skaffat ett litet sängbord/hylla

 • Anonym (Velig­) Trådstartaren
  Tor 29 jul 2021 15:35
  #4

  Tack för tipsen! Det är en väldigt varm lägenhet så inte täcke eller filt funkar ens vid fotändan.

  Jag har funderat på överkast med kuddar och har köpt ett fint tidigare, fast det blev avtalet vid sänggående och sedan blev det liggandes.

  Saknar nu förvaring så tänkte spara mig de kostnaderna. Tänkte att det kanske går att lägga krutet på belysning gardiner matta och tavlor ev spegel som jag hört förstorar rum. Och det behövs verkligen

 • Anonym (Milla­)
  Tor 29 jul 2021 15:48
  #5
  Anonym (Velig) skrev 2021-07-29 15:35:55 följande:
  Tack för tipsen! Det är en väldigt varm lägenhet så inte täcke eller filt funkar ens vid fotändan. Jag har funderat på överkast med kuddar och har köpt ett fint tidigare, fast det blev avtalet vid sänggående och sedan blev det liggandes. Saknar nu förvaring så tänkte spara mig de kostnaderna. Tänkte att det kanske går att lägga krutet på belysning gardiner matta och tavlor ev spegel som jag hört förstorar rum. Och det behövs verkligen

  Om du sover med bara påslakan kan du köpa ett king size som täcker hela sängen, och välj ett som du tycker är riktigt snyggt! Men du behöver ju inte ha något täcke i om du ändå inte vill använda något. Om jag ville få rummet att se större ut hade jag tagit bort den stora svarta sänggaveln och eventuellt bytt ut den mot en ljusare och lägre gavel (som inte täcker en del av fönstret) eller bara skippat gavel helt.
 • Anonym (V)
  Tor 29 jul 2021 15:53
  #6

  Själv hade jag köpt en 90 säng. Och slängt ut valen 

 • Anonym (Velig­) Trådstartaren
  Tor 29 jul 2021 16:08
  #7

  Fick hem sängen för några dagar sedan, från att ha haft två enkla resårmadrass utan ben och gavel så tycker jag det livar upp rummet en hel del mot vad det har varit.. en ljusare grå hade ju suttit fint, men nu är denna köpt så inget att göra vid det.

  Det finns kanske hopp om att liva upp rummet ändå.

 • Anonym (nöjd 45 åring.­)
  Tor 29 jul 2021 16:18
  #8

  Speglar kan du absolut ha, små fyrkantiga eller runda. sätt dem på ogenanta  höjder. Tavlor, små hyllor, tavellister för blandat pynt.
  Någon växt som hänger från taket eller på hylla vid väggen mjukar upp .
  Litet sängbord, använd, pall, litet bord eller bygg själv.

 • Tor 29 jul 2021 16:20
  #9
  Anonym (Velig) skrev 2021-07-29 16:08:51 följande:

  Fick hem sängen för några dagar sedan, från att ha haft två enkla resårmadrass utan ben och gavel så tycker jag det livar upp rummet en hel del mot vad det har varit.. en ljusare grå hade ju suttit fint, men nu är denna köpt så inget att göra vid det.

  Det finns kanske hopp om att liva upp rummet ändå.


  Varför måste du ha så bred....? Jag har överlevt i många år med bara en 120:s.
 • Anonym (Hmm..­.)
  Tor 29 jul 2021 16:21
  #10

  Sätt upp en färgglad gardinkappa, skaffa lite krukväxter, några fina tavlor, ett överkast, piedestal var ju ett förslag. Gå på närmaste loppis och handla. Allt måste inte vara nytt. Sängen är egentligen för stor för rummet, men gjort är gjort. Gör det bästa av det. En liten matta framför sängen kanske går in.

Svar på tråden HJÄLP, inredningstips?? Det ser så stelt och nyinflyttad ut :(
Logga in
Bli medlem