• Anonym (HonDe­nRena)
  Lör 31 jul 2021 23:54
  1673 visningar
  87 svar
  87
  1673

  Dejt lever i smuts

  Har lärt känna en trevlig man via internet. Så långt allt bra, men så skickade han bilder på sin lägenhet och jag fick en chock.

  Köket var fullt av saker. Över hela diskbänken var det kaos. Kaklet ovanför spisen var riktigt äckligt. Syntes tydligt att det inte är rengjort på länge eftersom det var alldeles brunprickigt av intorkade matrester. På golvet framför kylen var det som en svart bred smutsrand.

  Vidare in i vardagsrummet var det tyvärr inte mycket bättre. Vid sidan av tv-bänken låg en härva av sladdar med dammråttor runtomkring. Soffbordet var fullt av skräp, alltifrån tomma läskflaskor till reklamblad.

  På tangentbordet till hans dator låg det ett mycket synligt tjockt lager av damm.

  På handfatet i badrummet stod det massa olika flaskor/tvålar, tandborste osv. Duschdraperit var smutsigt nedtill.

  Sovrummet var det enda som var ok även om jag personligen inte gillar den stilen. Väldigt gamla möbler.

  Nu vill han bjuda hem mig på middag, men jag känner mig så äcklad av att ha sett hans hem. Vad kan jag göra utan att såra honom?

 • Svar på tråden Dejt lever i smuts
 • Sön 1 aug 2021 22:26
  #41
  Anonym (A) skrev 2021-08-01 22:07:35 följande:
  Men nån lag måste det väl finnas för hur man beter sig? har de bestämt att knulla så får hon väl hålla avtalet.

  Nu fattar jag att du inte är seriös, men jag frågar ändå. Var står det att de har bestämt det?
 • Anonym (En chans)
  Sön 1 aug 2021 22:56
  #42
  Anonym (B) skrev 2021-08-01 18:19:56 följande:

  Det är ganska pedant att dammsuga samt torka av överallt 2 ggr i veckan. De flesta städar en gång i veckan. 


  Blir illa tvungen med två katter haha, helst hade jag städat en gång i veckan men kattsand under fötterna är fan hemskt. Att jag torkar av överallt är mest att jag passar på medans jag ändå är i städmood (dammtorkar alltså, inte torkar golvet två gånger i veckan)
 • Anonym (noooo­)
  Sön 1 aug 2021 22:57
  #43
  -1

  Du har ej träffat han än? Bra! Gör INTE det!


  Jag var på dejt en gång med en kille. Andra dejten bjöd han hem mig. Hans lägenhet såg typ ut som den du beskriver plus att han hade två katter vars kattlåda han inte kan ha rengjort detta sekel. Badrummet såg ut som ett exploderat tjerobyl, dammigt av skitig kattsand. ( stackars katter)


  Han skulle laga middag till mig och artig som jag var, genomled jag hela skiten efter att ha ställt mig och diskat hans smutsiga ingrodda disk. Det läckte från soporna så det var en brun äcklig pöl nedanför diskbänken som jag stod i också, så strumporna blev helt nerskitade. Det var hemskt. Jag fattar inte hur jag kunde stå ut att ens vara där. Han hade ett rätt bra jobb och var vettig egentligen, vad det verkade men jag kunde inte komma över faktumet att han bodde i en total soptipp! Han hade totalt förstört sin lägenhet.


  Jag skrev ett mail senare på kvällen där jag artigt tackade för dejten och maten ovs men att jag klarade inte av hans smutsiga hem. Och jag är inte pedant!


  Värsta var att jag glömde en jättespeciell ring jag köpt utomlands som jag tagit av mig när jag diskade.

 • Sön 1 aug 2021 23:16
  #44

  Jag förstår dig.

  Du behöver inte dejta honom.

  Ni är olika. Svara att du känner att du vill avsluta er kontakt då ni är lite för olika. Om han frågar varför kan du kanske svara att - Ett hyggligt välvårdat hem är viktigt för dig.

  Ibland vill man egentligen inte för att vara rak då det känns för otrevligt. Dessutom tycker man om personen och vill inte såra. Men livet har lärt mig att det är enklast att hålla sig till sanningen utan krussiduller.

  Det är osmakligt med smutsiga hem. Möblerna behöver inte vara nya, men skit, disk och dammråttor hullerombuller är faktiskt jätteäckligt.

  Nä, han kommer inte bli bättre än så. Tyvärr. En vuxen msn borde ha bättre koll.

 • Anonym (Ini)
  Sön 1 aug 2021 23:16
  #45
  Anonym (A) skrev 2021-08-01 21:00:43 följande:

  Nej, ingen kommunal anställning men kanske blir en anal tillställning?

  Såklart TS ska träffa killen och låt oss säga att det känns hemsk hemma hos honom , ja då kan hon tacka för sig och gå därifrån.


  Det ärden här typen av beslut som avgör livet. Det kan tyckas dömande men du tar inte in någon in i ditt liv som inte åtminstone håller lika hög standard som dig själv. Allt annat är att bygga för misslyckande.
 • Sön 1 aug 2021 23:28
  #46

  TS. Om du känner att du är åt det pedantiska hållet och dejtar med förhoppning om något seriöst. Bör du släppa detta direkt. Är du mer ute efter lite spänning och sex är det väl bara att ge det en chans.

  Jag är mer åt det slarviga hållet och om jag var singel och skulle bjuda hem en dejt skulle jag givetvis städa.

  Min fru är sorterande och lite pedantisk.

  Vi har kompromissat för att hitta en acceptabelt nivå för båda. Men vi är egentligen för olika vilket gör att det är något som ofta skapar irritation.

 • Mån 2 aug 2021 05:47
  #47
  Nutid skrev 2021-08-01 23:28:02 följande:
  TS. Om du känner att du är åt det pedantiska hållet och dejtar med förhoppning om något seriöst. Bör du släppa detta direkt. Är du mer ute efter lite spänning och sex är det väl bara att ge det en chans. Jag är mer åt det slarviga hållet och om jag var singel och skulle bjuda hem en dejt skulle jag givetvis städa. Min fru är sorterande och lite pedantisk. Vi har kompromissat för att hitta en acceptabelt nivå för båda. Men vi är egentligen för olika vilket gör att det är något som ofta skapar irritation.

  Jag är inte heller pedant. Men man behöver inte vara pedant för att inte vilja vara ihop med en lortgris. Om t om bilderna är avskräckande, handlar det om stök och smuts på en helt annan nivå. Och har man inte ens vett att snygga upp innan man skickar bilder eller bjuder hem någon, tyder det på att man inte ser skiten själv samt inte riktigt klarar av att sköta ett hem. Det är inte riktigt samma sak som att ha lite olika nivå på städning och renlighet. Jag var hemma hos en kille en gång (ej dejt), som hade jättesmutsigt kök och så äckligt badrum att jag inte ens ville gå på toa där! Och jag är inte överkänslig på något sätt, kräver inte fläckfria hem. Men detta var bland det värsta jag har sett. Jag får uppfattningen att ts dejt kan vara åt det hållet.
 • Anonym (tvill­ingmam­ma)
  Mån 2 aug 2021 05:58
  #48

  Jag är inte heller pedant, men detta verkar vara bortom gränsen för det acceptabla. Men det är ju ingen stor grej egentligen. Det är ju bara för ts att bestämma sig. Ge det en chans eller strunta i det.

 • Anonym (L)
  Mån 2 aug 2021 12:43
  #49

  Jag har träffat en sån man - mitt barns pappa. När vi träffades såg hans lägenhet verkligen ut som ett bombnedslag - disk överallt, skitigt i köket, smutstvätt, typ aldrig rengjort i badrummet, bananflugor... 
  Jag tog verkligen en allvarlig funderare på om vi skulle ses mer. Vem tar hem en tjej man är intresserad av och inte städar först?!


  Jag frågade honom om det. Sa helt enkelt att vill du träffa mig hemma hos dig får du nog ta och städa. Det gjorde han. Nog för att det fortfarande var stökigt, men inte ens i närheten av det stök och snusk som innan. 
  Flyttade senare ihop och då var han inte alls sådan, utan städade och plockade undan. Eller jo, han är stökig fortfarande (vi är skilda nu) men det är inte äckligt hemma hos honom idag. Kanske för att han nu har 2 barn också, men man kan faktiskt skärpa sig. Så det beror ju lite på hur intresserad DU är av denna kille, hans stök till trots. Man kan ju faktiskt säga att man tycker det är störande att det är stökigt och skitigt och att han borde ta och städa innan han bjuder hem folk. Tar han illa upp så vet han ju att det är sant, eller är inte tillräckligt intresserad. 

  Jag är INTE pedant men jag har aldrig smutsigt och stökigt hemma, så skulle jag inte kunna leva.

 • Anonym (Snäck­an)
  Mån 2 aug 2021 12:45
  #50

  Väl varit singel förlänge..?

Svar på tråden Dejt lever i smuts
Logga in
Bli medlem