• Anonym (Fia)

    Är det fel val?

    Jag skulle fundera lite på hur livet blir när barnen börjar skolan. Har båda ställena bra skolor? Hur långt är det till skolan? Kommer barnen ha aktiviteter? Hur långt är det till dem? Tycker även att ditt jobb är lite av en avgörande faktor. Har du börjat söka jobb på nya orten? Jag för min del hade aldrig kunnat ha ett jobb jag inte älskar då man jobbar mer än man är ledig. Om du bortser från din familj hur kommer ditt liv förändras? Vad gör du idag på ledig tid och går motsvarande att göra där? Hur långt har du idag till affären och hur långt skulle du få? Går det att åka till gården en vecka och testbo? Inte ha semesterhjärna utan försöka tänka hur det skulle vara att bo där?

  • Anonym (Fia)
    Anonym (Rädd) skrev 2022-01-04 10:53:21 följande:

    Hej alla fina som hjälpt mig komma fram till ett beslut.

    Nu är det bara 8 veckor kvar till flyttlasset går. Vi håller på att sälja vårt hus och jag har mer eller mindre panik. Barnen ska byta skola och förskola och det dåliga samvetet äter upp mig. Det är ju för allas skull, för det bästa för vår familj men ändå känner man sig elak när barnen inte alls förstår varför vi ska flytta när vi bor så fint och de trivs i skola och förskola.


    Fast hur kan det här beslutet vara det bästa för familjen? Vad blir vinsten för era barn med flytten? Jag förstår om man rycker upp sina barn för man måste, kanske skiljer sig eller inte har ekonomi till bostad där man bor. Men för att ens man ska bo nära sina föräldrar? Det är inte ett skäl gott nog för mig. Men jag vet att andra prioriterat som ni att flytta för det är roligt/ bäst för de vuxna och på sikt brukar det alltid bli bra för barnen också. Men säga att det här beslutet är det bästa för familjen är att ljuga för er själva om allt funkar där ni bor nu.
  • Anonym (Fia)
    Anonym (Kimchi) skrev 2022-01-05 13:55:20 följande:

    Du väljer att missförstå. Läs hela tråden så får du en uppfattning om hur TS resonerar. Det handlar inte om rättvisa mm. Ingen är tvingad heller.

    TS är skitnervös och vem skulle inte vara det inför en stor flytt. Tror att de kommer få det hur bra som helst. Dessutom är det bara en stenkast till där de bor nu. Timme med bil. Det är ingenting.


    En timme med bil gör att du som vuxen kan både äta kakan och ha den kvar. Dvs du kan behålla hela ditt gamla liv och få det nya. Dina barn måste på 10min ge upp allt. De får förhoppningsvis det bra ändå. Men för dem är 10 mil eller en timme inte ingenting för dem är det oändligt långt. Vilket tre mil också hade varit. Så fort de byter skola, umgänge, fritidsaktiviteter så är det som att flytta till andra sidan landet för barn. Kan bli hur bra som helst men i det här fallet har de det bra där de bor och är de som gör all uppoffring
  • Anonym (Fia)
    Anonym (Rädd) skrev 2022-01-09 12:22:26 följande:

    Jag tror inte du har hela bilden när du skriver ditt inlägg sådär. Mina barn behöver absolut inte ge upp hela sitt liv. En av de saker de gillar allra mest och tjatar mest om är att åka till farmor och farfar, och vi kommer att flytta närmre dom. Barnen har ännu inga fritidsaktiviteter eftersom de är ganska små och vi har lagt mycket tid av helgerna på att åka just till farmor och farfar som har gård med allt vad det innebär. Vi gör mycket saker ihop med våra barn så som att åka skidor, skridskor, gå i skogen, ta en promenad m.m? så den delen av livet (familjen) flyttar ju med. Deras liv är ju vi som familj. Det dom kommer byta ut är ju kompisarna i skolan och förskolan och dessa leker dom inte med på fritiden ännu då det intresset inte funnits eftersom vi gör mycket saker ihop som familj. Det kommer väl senare. Jag förstår inte riktigt vad du menar med att dom förlorar allt. Deras mormor och morfar och kusiner som bor 11 mil bort sen kommer vi åka och hälsa på tillsammans med dom. Och även om du inte tror det så har vi funderat 1 miljon gånger var vi tror blir bäst för ALLA, även barnen och kommit fram till att vi ger dom större möjligheter genom att bo där. Och vi har vägt det mot vad dom har i dagsläget och eftersom vi som mamma och pappa är engagerade i barnen och gör mycket saker med dom på fritiden så har vi gjort bedömningen att dom kommer att ha bättre förutsättningar att må bra om vi mår bra.


    Det låter som det kommer bli hur bra som helst. Men faktum (enligt mig) kvarstår att barn som flyttar 10 mil bryts upp medan föräldrar har kvar. Klart att de har kvar släkt o dyl och får många vinster med gården. Men det är ff ett beslut utifrån vuxenperspektiv, vad jag förstod din mans perspektiv då han är den som initialt vill flytta. Så är det med det mesta i livet, föräldrar fattar beslut som barnen får acceptera och oftast blir det som sagt hur bra som helst. Men det är ändå barnen som gör uppoffringen. Men ju yngre barn desto lättare då de inte är rotade till en plats utan mer till familjen. Att ett skolbarn inte är rotad till platsen låter märkligt enligt min erfarenhet dock. Men jag hade iofs lätt kunnat flytta min 7-åring som hade anpassat sig men han är ff rotad här med skola, vänner, skogen, närområdet, Ica och iofs aktiviteter också (som dina inte hade)
Svar på tråden Är det fel val?