Inlägg från: Törstiga tuppen |Visa alla inlägg
  • Törstiga tuppen

    Hur mycket är rimligt att betala?

    Anonym (Ts) skrev 2021-08-03 23:51:47 följande:
    Varför hoppar du på mig? Det är många i den här tråden som pratat om driftskostnad och sagt olika summor. Klaga på dem istället! Jag citerade en person som sa 500 kronor/vecka och svarade att jag också kollat upp det. Att jag skulle sagt att de gällde för alla har du hittat på själv det har inget med mig att göra. Du verkar mest vilja kritisera för kritiserandets skull.

    Så gör vi inte i min umgängeskrets, vi går på ett ungefär efter inkomst. På samma sätt går vi efter tid när något ska göras. Nu har jag haft ett väldigt flexibelt schema t.ex då har jag hjälpt till med mycket praktiskt när folk behövt hjälp. Jag betalar också gärna för någon (när jag har pengar) så den personen slipper sitta hemma. Det känns självklart för mig, jag är uppfostrad på det sättet med. Men mina föräldrar och mina far-/morföräldrar som är 80+ kanske är unga och naiva som kommer få en chock sen när de blir ännu äldre. (Chocken får skynda på så de hinner med den innan de dör)
    Jag tror att personen retade sig på att du angav deras löner som ett argument att betala lite. Människor som tycker att folk borde betala mer för att de har mer pengar är inte populära. Du kan inte jämföra dina vänner med folk du inte känner heller. Det enda rimliga är att du frågar om en summa och utifrån svaret tackar ja eller nej.
  • Törstiga tuppen
    Miooo skrev 2021-08-04 09:48:41 följande:
    Men det är klart att det är relevant. Det hör till god ton att anpassa priset till bekanta med låg inkomst när man själv är tät. Vill man inte göra det så hyr man inte ut till bekanta, då hyr man ut till allmänheten istället. Om man inte vill bli sedd som pinsamt girig förstås
    Men det här gäller ju inte bekanta. Bara kommunister anser att rika ska betala för andra. Det gör de redan genom skatten.
  • Törstiga tuppen

    Deras inkomst har ingenting med saken att göra. Kan du säga i vilka andra situationer du betalar efter förmåga? Restaurangbesök? Hyran? Ny bil? Det enda är väl dagsböter.

  • Törstiga tuppen
    Anonym (Ts) skrev 2021-08-04 15:34:53 följande:
    Vi delar inte hyra och inköp av bil eftersom lägenheten/bilen är en ägodel. Restaurangbesök, bensin, resor mm delas efter inkomst. Samma om någon ska sälja något mindre (under 1000 kronor) så ges det ofta bort eller sälja billigare om någon har lite pengar.
    Anonym (pi) skrev 2021-08-04 15:23:05 följande:

    Om de säger att du får låna den så räcker det väl att du tar med någon flaska vin och lite choklad eller något. Ska de ha betalt så säger de nog hur mycket så det är nog inget du måste gissa dig fram till. Om det inte är en hyresstuga (så att de förlorar inkomst på att du bor där) så har jag svårt att tro att de skulle kräva betalt.


    Tack för input De har aldrig hyrt ut den.
    Notan på restaurangen blir inte billigare för att du har dålig inkomst. Om någon är bussig och betalar mer för att ni har en relation är inte samma sak. Du får inte köpa dina kläder eller matvaror billigare än någon annan. Är lägenhet en ägodel men inte en sommarstuga?
  • Törstiga tuppen

    Jag tycker att det är fel att blanda in sin egen ekonomi när man ska bestämma ett värde. En ny bil är inte värd 125k bara för att jag inte har 500. Låna ut= gratis, så vill de låna ut är det just gratis. 

  • Törstiga tuppen
    Anonym (Ts) skrev 2021-08-04 19:19:16 följande:
    Så den som inte har ska ge till den som har ett överflöd annars är det girigt av personen som inte har. Bra, då vet jag.
    Hur kan du ha total inblick i främlingars ekonomi?
  • Törstiga tuppen

    Att du vet vad de tjänar betyder väl ingenting. Du har ingen aning om deras utgifter och vad de har, ändå skriver du att de har pengar i överflöd. Inställningen att de borde sponsra dig eftersom du har det sämre känns lite.. forna Sovjetunionen.

  • Törstiga tuppen

    Det är svårt att hitta ett fullutrustat boende på Gotland för under 4000, även i September. Vi har besökt Gotland på hösten många gånger för att njuta av naturen som är väldigt speciell. Nu fick ju TS låna huset gratis så frågan är utredd, men Gotland blir inte gratis efter 31 aug.

Svar på tråden Hur mycket är rimligt att betala?