Inlägg från: Emerencia |Visa alla inlägg
  • Emerencia

    Sjuk djur

    Det finns djurskyddslagar som måste följas. Du kan hänvisa din arbetsgivare om dessa om personen säger emot. Men som sagt, du får inte betalt när du är borta. Såna smällar man får ta.

    Min hund blev akut sjuk när jag jobbade hemma. Ringde min chef och sa att jag kommer flexa ut tidigare än vad som är tillåtet pga hunden. Det var inga problem. Sedan jobbar jag ju inom djur så förståelsen är nog bra mycket högre här.

  • Emerencia
    Drottningen1970 skrev 2021-08-16 15:33:34 följande:

    Arbetsgivaren har såklart ingen skyldighet att ge ledigt för att en arbetstagare ska kunna följa djurskyddslagen. Man har en skyldighet att besikta bilen också, men det innebär inte att arbetsgivaren måste bevilja ledighet.


    Du kan inte jämföra ett levande djur som blir akut sjuk och behöver vård direkt och en bil, fruktansvärd jämförelse. Och jo, enligt djurskyddslagen MÅSTE ägaren söka vård när ett djur lider, annars kan man bli anmäld. Har man något vett i huvudet så ger arbetsgivaren en ledigt, jag hade sagt upp mig på minuten annars. Ingen person jag skulle vilja ha som chef i annat fall heller.
  • Emerencia
    Drottningen1970 skrev 2021-08-16 21:48:59 följande:

    Fast det är helt jämförbart vad det gäller rätten till ledighet. Oavsett vad du eller jag tycker. Du har både en skyldighet att komma till jobbet OCH att se till att ditt djur får vård. Om du av nån anledning mot förmodan inte får ledigt från jobbet så måste du lösa det på annat sätt med djuret, som att anlita någon annan att vårda djuret.


    Som sagt, en sån arbetsplats och chef som inte kan ge en ledigt iaf några timmar vid akut vård att ett djur skulle jag aldrig jobba hos. Säger rätt mycket om arbetsplatsen och chefens karaktär.
  • Emerencia
    Guldnovan skrev 2021-08-17 15:11:43 följande:

    Det funkar om man inte behöver vikarie. Jag kan inte lämna tidigare, börja senare eller gå iväg en stund på dagen för då måste en vikarie in.


    Då får väl din chef fixa en vikarie. Hela organisationen du jobbar på kan ju inte stå eller falla på om du kommer eller inte.
  • Emerencia
    Guldnovan skrev 2021-08-17 16:49:49 följande:

    Det är ju massor av personal som alltid måste ersättas med vikarie. Alla jobbar inte på kontor och kan gå hem tidigare när undulaten är krasslig.


    Om hela organisationen kollapsar pga frånvaro skulle jag aldrig jobba på. Men känner du glädje i denna osäkra anställning är du så välkommen så.
  • Emerencia
    Guldnovan skrev 2021-08-17 20:20:23 följande:

    Jag kan inte avvika från min arbetsplats utan att någon annan kommer hit.

    Jag har ingen osäker anställning. Jag är anställd av kommunen

    Dumförklara inte andra efter storleken på din världsbild.


    Tror min världbild är bra mycket större än din som anser att akuta ärenden med sig själv eller familj (Ja, djuren inkluderas i familj) går före jobbet. Jag anser att jobbet ansvar över den fysiska och mentala hälsan hos sina anställda att det finns trygghet att kunna sjukanmäla sig med kort varsel eller ta ledigt pga akut händelse. Du kan slita ihjäl dig på de jobbet men ingen kommer tacka dig för dina uppoffringar när du inte orkar med tempot längre.

    Jag är också kommunalt anställd men min organisation ser iaf till att personalen mår bra och kunna ta ledigt/sjukanmäla sig vid behov.
Svar på tråden Sjuk djur