Inlägg från: Ik96 |Visa alla inlägg
  • Ik96

    BF maj 2022

    Idag slog tröttheten ner som en bomb.. Jag studerar hemifrån men har knappt kunnat läsa en enda mening idag utan att ögonlocken har ramlat ner. Visserligen klippte jag gräset igår och var helt slut efter det men trodde inte det skulle påverka mig såhär mycket idag. Dags att lyssna på kroppen nu! Har så dålig erfarenhet att extrem trötthet under förra graviditeten pga dåliga värden så jag får nästan ångest av att tänka på att det kanske är påväg att hända igen.

    Så skönt att ändå har ett barn som sover middag fortfarande, win win för båda :D

  • Ik96
    Sheltie skrev 2021-09-02 12:34:59 följande:

    Har också börjat märka av en trötthet, men för min del är den mer smygande och som värst på eftermiddagarna/kvällarna. Vet inte om det är pågrund av graviditeten eller att jag är tillbaka på jobbet efter semester. Kan också vara en kombination haha :) 


    Hehe skönt att man inte är ensam iallafall :) det är säkert som du säger en kombination.
  • Ik96
    RBC skrev 2021-09-02 13:39:13 följande:

    Jag har svårt att somna om nätterna så är ändå förvånad över att jag inte är tröttare om dagarna! Men är på nivån att jag lätt skulle kunna ta en nap mitt på dagen :P


    Att somna kvällarna har jag aldrig haft svårt för och inte som gravid heller, tack och lov. Så jag får många timmars sömn men det känns aldrig tillräckligt, haha!
  • Ik96
    EmmiLinn skrev 2021-09-02 17:20:51 följande:

    Hej

    Här kanske finns någon som har koll. Men kan verkligen kroppen vara gravid redan 9-10 dagar efter ägglossning? Då jag har natural cycles och mäter temperaturen OCH tagit ägglossningstest så ser jag att jag hade ägglossning 9 dagar före jag fick positivt på stickan. Testade på dag 10. Har testat flera gånger och nu visade ägglossningstestet att jag är gravid vecka 2-3. När jag läser på verkar det inte som att man kan upptäcka graviditet förrän vecka 4/sent vecka 3. Eller 14 dagar efter ägglossning/vid mens. Nu brukar min mens komma runt 10 dagar efter ägglossning varje gång så har aldrig haft 14 dagar. Men blir fundersam.. kan det visa fel? Appen säger gravid vecka 3+6 då den utgår från ägglossningsdagen och inte mens. Vad ska jag tro på egentligen?


    Jag fick ett svagt svagt streck på ÄL+10 och på ÄL+11 fick jag det helt bekräftat så det låter inte otänkbart i ditt fall :)
  • Ik96
    Kiwikiwi skrev 2021-09-03 12:22:40 följande:

    I vilken vecka tänker/har ni berättat för nära familj om graviditeten? :) jag funderar på att berätta om 2 veckor, är bara i v. 7 då men vet att min familj kommer att förstå ändå om jag inte dricker osv.


    Jag vet inte riktigt när jag vi kommer berätta. Drar mig lite för det eftersom det inte togs emot så jättebra förra graviditeten även om jag vet att familjen inte skulle bli lika chockade denna gången. Jag ska på inskrivning om 1.5 vecka och är då i v.8 och tror att vi kommer berätta då till de närmsta. Är ganska svullen just nu och har inte mått så jättebra senaste dagarna så på ett sätt hade det varit skönt att berätta nu också men tror vi håller oss till efter inskrivningen. Med dottern berättade vi i v.13-14 typ men då började det inte synas på riktigt förens då.
  • Ik96
    RBC skrev 2021-09-03 13:08:12 följande:

    Gjorde chocken att de fick en annan reaktion än vad som liksom hade blivit om de inte var chockade typ?

    Vet inte hur jag skulle känna vid en sådan reaktion, men måste ha varit jobbigt kanske <3


    Ja men det tror jag och sen var de inte alls beredda på det liksom och jag var ganska ung och precis börjat på ett nytt jobb osv. Så det var väl inte inom ramen för hur de hade tänkt. Det är fortfarande en sorg hos mig att det blev så konstigt då och den riktiga glädjen inte kom förens dottern föddes. Sen som sagt så har de sagt att skulle vi få flera barn så hade ni förmodligen inte blivit lika chockade och det hade varit mer väntat men det finns ändå en liten klump i magen hos mig kring det.
  • Ik96
    RBC skrev 2021-09-03 15:04:25 följande:

    Det är ju knepigt, man vill ju inte bli påverkad av andras reaktioner men man blir det ju, men iom att ni har barn sedan tidigare så får du nog den reaktionen som du tänker dig den här gången!


    Nej precis så är det ju och denna gången är man mer trygg i sig själv och sin mammaroll vilket gör att man kanske inte tar åt sig på samma sätt längre heller :)
  • Ik96
    Kiwikiwi skrev 2021-09-04 18:21:33 följande:

    Vad har ni för gravidsymtom? Jag har ett lätt illamående och mycket molvärk och lite ont i magen, men inte mer än så, men är ju bara i v. 4+2 än så länge :)

    I övrigt har jag så svårt att slappna av eller våga hoppas, är så rädd att börja blöda.


    Jag är i v.5+4 och jag har vissa dagar mer symtom än andra. Men överlag känner jag ganska lite faktiskt. Det som är tydligast är tröttheten, svullen mage och att den krånglar en del. Vissa dagar känner jag mig extremt hungrig och vissa är det helt normalt så det är lite olika också.
  • Ik96
    RBC skrev 2021-09-06 08:47:25 följande:

    Är det någon mer som känner sig helt svullen om magen?

    Jag menar är bara i 5+6, men känner mig väldigt uppsvullen :O


    Känner mig också väääldigt svullen och är också i v.5+6. Har väldigt svårt att hitta sköna och bekväma byxor att ha på mig för tillfället.
Svar på tråden BF maj 2022