Inlägg från: Ik96 |Visa alla inlägg
  • Ik96

    BF maj 2022

    Dalarna91 skrev 2021-09-20 06:40:29 följande:

    Tack, det skulle vara så snällt!!


    Den heter "Grattis, du ska bli pappa! Handbok för nyblivna pappor" :)
  • Ik96
    Dalarna91 skrev 2021-09-20 13:05:49 följande:

    Va nyss på toaletten. Jag har precis fått missfall. Så hoppar av denna grupp.


    Beklagar!! <3
  • Ik96

    Hade mitt hälsosamtal idag (två veckor försent pga sjukdom och vabb) och det kändes så bra. Samma barnmorska som med dottern och det var jag så glad för och barnmorskan blev också superglad och se mig trots att det var 4 år sedan jag väntade dottern. Blev nästan lite rörd hehe. Nästa vecka ska jag ha inskrivning och barnmorskan skickade idag remiss om kub som kommer göras om 3-4 veckor, känns så spännande och läskigt på samma gång då vi inte blev erbjudna det sist. Eftersom jag åt ägglossningsstimulerande läkemedel för att bli gravid denna gången så är det lite oklart när jag har bf sa barnmorskan så eventuellt kommer jag flyttas en vecka och ha bf i slutet på april istället. Men det får jag reda på på KUB :) går imorgon in i vecka 10 (9+0)

  • Ik96
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-27 17:50:55 följande:
    Va spännande/roligt! Nu börjar det liksom "komma igång". Det är ju alltid olika former av oro under hela graviditeten, men just i början tycker jag att det går så långsamt och man vet inte ens om det är något levande där inne.
    Ja efter idag känns det mer verkligt :) Jag tycker tiden fram tills nu har gått ganska snabbt men nu känns det som att den kommer gå lååångsamt tills Kub och man hinner nog tänka många tankar.
  • Ik96
    Anonym (Emma) skrev 2021-09-29 11:44:14 följande:

    Har precis kommit hem från ul för att se hur långt gången jag var då jag inte hade en sista mens dag att gå efter då jag fick missfall i vecka 8 i juli.

    Fick se en liten plutt med tickande hjärta. Är i vecka 10 (9+1) precis som jag misstänkte efter misstänkt ägglossning. Helt underbart och nu kan jag och sambon äntligen börja tro på detta, att vi ska få en trea med bf 2 maj <3

    Stort grattis!!

    VI är i precis samma vecka :D


  • Ik96
    Anonym (Emma) skrev 2021-09-29 13:52:10 följande:

    [quote=81404543][quote-nick]Ik96 skrev 2021-09-29 11:56:51 följande:[/quote-nick]


    Nej vad kul :) Vilka symtom har du? Roligt att höra hur andra har det i samma vecka :)

    Själv är jag så tröt hela tiden, har även fått ett hemskt illamående som tyvärr slutar över toaletten ibland :([/quote]

    Än så länge har jag kommit väldigt lindrigt undan med syntom till skillnad från förra graviditeten då jag var så dålig pga dåliga värden. Det ända jag har nu är att tröttheten har börjat komma tillbaka lite mer efter att ha varit borta i några veckor. Sen har jag en del huvudvärk till och från också. Vissa dagar är den hemsk, andra dagar helt okej så det ska bli skönt och veta hur blodvärde ligger på inskrivningen nästa vecka. Känns inte omöjligt att jag behöva börja med järntabletter denna gången också. Men överlag mår jag väldigt bra :)
  • Ik96
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-10-04 09:14:52 följande:

    Kanske lite "provocerande" fråga och självklart upp till var och en om man vill svara. Men alla ni som så gärna vill göra KUB/NIPT, varför gör ni detta? Vill ni vara förberedda på att barnet eventuellt har kromosomavvikelser eller kommer ni ta bort barnet om det visar sig ha någon avvikelse?


    Vi känner att vi vill göra det för att kunna förbereda oss om det skulle visa något och få råd och stöd av nära och kära och vården.
  • Ik96
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-10-04 10:02:43 följande:
    Ok, tack för svar! Så känner vi också. Förra barnet tackade vi nej till KUB. Vi visste inte riktigt hur vi skulle förhålla oss till svaret och blev tillslut att vi valde att inte göra. Var dock inget som vi gick och tänkte på under graviditeten. Nu är jag ju äldre och risken större. Och nu när vi har ett barn skulle vi nog inte kunna ta bort ett barn efter nästa halva tiden för att den råkar ha en kromosomavvikelse.
    Jag blev inte erbjuden förra gången och det var inget jag heller tänkte på sedan utan var fine med det. På något sätt känns det som ett annat läge nu när man redan har barn och både jag och min sambo kände båda att vi ville göra det nu när vi blev erbjuda denna gången så det känns bra och rätt i magen. 
  • Ik96
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-10-04 11:40:26 följande:

    Ja man är mer medveten om allt denna gång, om du förstår vad jag menar, hehe.


    Ja men precis!
  • Ik96
    Anonym (X) skrev 2021-10-08 20:08:21 följande:

    Hej och hallå!

    Hur går det för er alla, hur mår ni?

    Jag kämpar på... Vi var på privat ultraljud för 2 veckor sedan och allt såg fint ut. Illamåendet har fortfarande inte släppt och det blir bara värre... Men försöker hålla humöret uppe och tänka positivt. Bebisen växer och en liten mage (troligen svullnad haha) börjar titta fram, är i vecka 11 (10+3) idag.

    Snart är det dags för KUB och jag ser så fram emot det. Vi vill enbart göra KUB för att förbereda oss mentalt ifall något avvikande skulle visa. Bebis är välkommen precis som den är och vi längtar såååå mycket!

    BF dagen har flyttats fram 3 dagar, så är beräknad 2/5-22 istället för 5/5-22. :)


    Hej!

    Jag är också i vecka 10+3. Eller eventuellt 11+3 som min barnmorska tror :) är väldigt svullen och har varit sedan många veckor tillbaka och har svårt att hitta kläder så sitter skönt och som kan dölja magen haha. Jag var på inskrivning i veckan och det gick bra. Väldigt lågt blodvärde tyvärr vilket inte kom som en chock eftersom jag hade stora problem med det förra graviditeten så kommer behöva knapra järntabletter. Jag mår fortfarande väldigt bra till största delen som jag gjort hittills också. Extra trötthet och huvudvärk vissa dagar bara.

    Har kub den 18/10 så knappt en vecka till bara och börjar bli så nervös. Hoppas så att där finns ett tickande hjärta och att den mår bra.
  • Ik96
    Kiwikiwi skrev 2021-10-11 08:07:43 följande:

    Är det någon mer som är eller nyligen varit i v.9/10 och känner minskade symtom? Jag har haft rätt starka symtom fram tills nu, känner egentligen inte av något varken i illamående, bröst eller molvärk. Synd att man inte bara kan känna att de är lite lyxigt att må bra ett tag utan direkt känner sig orolig.. vet att vissa upplever spökveckor där symtomen avtar lite för att sedan komma tillvaka.


    Jag var mindre trött i de veckorna jämfört med de första veckorna. Dock är jag mer trött igen nu (v.13 imorgon) men jag har väldigt lågt blodvärde också så det är nog mestadels därför. Annars har jag haft väldigt sparsamt med symtom sen jag plussade och mår i det stora hela väldigt bra :)
  • Ik96

    Jag har KUB på måndag och är sååå nervös! Det är det enda jag kan gå och tänka på nu. Men det ska bli så spännande också och förhoppningsvis är där ett tickande hjärta :D

  • Ik96
    Kiwikiwi skrev 2021-10-12 18:16:41 följande:

    Åh så spännande, jag hoppas och tror att de kommer gå jättebra <3


    Tack för peppen! <3
  • Ik96

    Har gjort KUB idag och allt såg jättebra ut och väldigt bra resultat fick vi :D har nu bf 26 april istället för 2 maj vilket min barnmorska trodde skulle hända. Fick RUL bokat också den 1 december :D nu känns allt lite mer verkligt!

  • Ik96
    Kiwikiwi skrev 2021-10-18 15:47:58 följande:

    Åh grattis vad härligt att allt såg bra ut! :) hoppas vi andra får en lika bra upplevelse på våra KUB/NIPT. Skönt att bebis blir planerad lite tidigare också så att tiden kan gå fortare: D


    Håller tummarna för er alla! :D
  • Ik96
    Anonym (Emma) skrev 2021-10-28 22:03:07 följande:

    Jag har också gjort kub i veckan, fick bra siffror. Vet dock inte vad för det sa hon inte. Men nu kan jag äntligen slappna av efter att ha fått se bebisen igen och att allt såg bra ut och datumet stämde även exakt denna gång, så fortfarande bf den 2 maj :)

    Nu funderar vi på hur vi ska berätta för stora syskonen hemma att det ska komma en liten bebis i vår :)

    Dom är 7 och 5 år men har redan listat ut att det är något med min mage. 5 åringen kramade mig runt magen häromdagen och sa : mamma jag älskar dig och det ser verkligen ut som du har en bebis i magen. Så himla sött, svarade att jag älskade henne med och jaså tycker du det, hade du blivit glad då? Sen svarade hon ja med glittrande ögon och började med annat, haha. Förstår helt att dom tycker det då min mage fortfarande är riktigt svullen ( vecka 14 ) och inte går att dölja.

    Dom har tjatat länge efter en bebis så ska bli så roligt att berätta men hur? Någon som har ett bra tips?


    Vi ska berätta för vår snart 4 åring nästa helg. Är i vecka 16 då och ska iväg tillsammans över helgen och bo en natt på hotell så det känns mysigt att berätta då och ha tid för frågor och tankar :) vi ska ta med ultraljudsbilderna från KUB och så har jag lånat lite böcker om att bli syskon. Ser så mycket fram emot att berätta för henne!
Svar på tråden BF maj 2022