• S23

    Jobba i sjukvård efter v 20, någon där ute som fått byta placering?

    Det är upp till arbetsgivaren att bedöma risken att du smittas av covid.

    Det är alltså absolut ingen garanti att man inte får arbeta (som det låter på ovanstående) men iom att du är inom vården så bör ju arbetsgivaren anse att det är risk att du smittas.

    Om du är fullvaccinerad räknas du inte som riskgrupp och din arbetsgivare kan anse att du kan vara kvar på din ordinarie tjänst.

    På min arbetsplats (industri) stängs alla av som inte kan arbeta hemifrån (spelar alltså ingen roll om man inte har en kollega ens. Företaget anser att faktumet att man befinner sig på arbetsplatsen innebär risk för smitta) oavsett om man är fullvaccinerad eller inte.

  • S23
    nellibell skrev 2021-08-25 09:37:47 följande:

    Jobbar du inom sjukvården? Börjar på ny arbetsplats när jag är i v18, tänker att jag vill berätta då... Kanske är lite sent?

     

    Jag är fullvaccinerad och frisk i övrigt, men är jag inte i riskgrupp oavsett då jag är gravid? Alltså risken för för tidig födsel ökar ju om jag blir smittad.


    Om du är fullvaccinerad som gravid så räknas du enligt folkhälsomyndigheten som att ha lika bra skydd som en ickegravid. Så på vissa arbetsplatser får även fullvaccinerad arbeta
  • S23
    nellibell skrev 2021-08-28 14:06:40 följande:

    Var kan jag läsa denna fakta?


    Ingenstans säger man dock uttryckligen att en person som är fullvaccinerad därför kan fortsätta arbeta trots risk för smitta. Därför blir det helt upp till arbetsgivaren att göra den bedömningen (och därför olika på olika arbetsplatser).

    Försäkringskassan beviljar gravpenninh oavsett (eftersom dom enbart går på arbetsgivarens bedömning om att det finns risk för smitta)

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/gravida/

Svar på tråden Jobba i sjukvård efter v 20, någon där ute som fått byta placering?