• Anonym (M)

    Ny vänster

    Reagerade på detta: Jag är för att den utbildning som erbjuds ska vara av god kvalitet

    Finns inget parti som skulle arhumentera mot det, knappast ens nån idnivid.

    Vad gäller din huvudfråga aå skapas ju inte nya partier ur intet utan det måste nån som startar dem. För att ett parti ska bli så stort att det klarar riskdagsgrönsen krävs väldigt mycket, men du fåe väl undersöka intresset.

    Det flesta individer hittar nog någon sakfråga som de har gemensamt med alla partier, så detta attdu har vissa frågor som du delar med vissa partier och andra frågor med andra är knappast unik. Det lär du dock inte kunna komma ifrån med ett nytt parti.

  • Anonym (M)
    Anonym (Ny vänster) skrev 2021-08-26 13:40:10 följande:

    Man kan säga en sak och göra något annat. Jag anser att svenskt utbildningsväsende har blivit betydligt sämre under ett antal decennier, av olika orsaker, varav flera av de mer betydande är något jag uppfattar som att vänstern (s eller s + v) står bakom.

    "Alla-ska-med"-doktrinen anser jag dragits för långt. Utbildning ska finnas för alla, men inte nödvändigtvis samma utbildning och genomförd på samma sätt. Då riskerar man att försämra kvaliteten för alla.

    Att göra om skolan från statlig till kommunal anser jag bidragit till segregation, i synnerhet i kombination med det senare friskolesystemet och omfattande invandring. Skolor konkurrerar med varandra på ett sätt som inte gynnar eleverna och utbildningen.


    Jo jag förstod att det låg skolpolitiska åsikter bakom, bara väldigt lustig formulering. Vem står inte bakom en utbildning av god kvalitet? Åsiktskillnaden uppstår väl dels i definitionen av vad god kvalitet är vilket man kan ha olika politiska åsikter om och dels vad man anser bör göras för att uppnå kvaliteten, vilket också finns olika lösningar på beeoende på politisk inriktning. Den formulering du valde i ts säger ju inget om din politiska inriktning, den skulle folk från alla politiska partier kunna ställa sig bakom.
Svar på tråden Ny vänster