• Agdaa

    Om du hade överflöd av pengar...

    .. vad skulle du göra då?

    Köpa massa grejer som du egentligen inte behöver el skulle du hjälpa andra behövande när du äntligen har resurser att göra vad du tänkt under hela ditt liv för att förändra världen till det bättre för alla som har det mindra bra än dig själv?

    Vad skulle du i så fall börja med att göra?

  • Svar på tråden Om du hade överflöd av pengar...
  • 100wfs

    Jag trivs på mitt jobb men jag hade nog gått ner till att bara jobba 50-60%, om det hade varit möjligt. Alternativt hittat ett nytt jobb där detta varit möjligt. Nu när jag skriver det hade jag nog faktiskt letat ett nytt jobb med mindre ansvar än jag har nu för det är ansvarsbiten som stressar mig mest i min nuvarande arbetssituation. Hade nog velat ha ett jobb där man är aktiv och gör mycket, men där man slipper ha ansvar för personal, planera framåt, ha koll på budget osv. Ett jobb där man bara gör, gärna lite fysiskt, och socialt. Jag gissar att om man hade överflöd av pengar från annat håll hade man "haft råd" att vara mer kräsen med arbetsplatser överlag, t.ex. att kosta på sig att söka sig därifrån om det är dålig arbetsmiljö både fysiskt och social utan att behöva oroa sig över inkomsten. 

    Tiden jag fått över om jag gick ner i arbetstid hade jag lagt på mina fritidsintressen, som jag inte riktigt alltid har ork för idag. Hade kanske startat enskild firma och haft den som sidoverksamhet.

    Sen hade jag betalat av mitt studielån så fort som möjligt för det är det enda lånet jag har. 

    Men utöver det vet jag inte... hade fortsatt bo kvar i min billiga hyreslägenhet, gillar området, har nära till stan, en stor mataffär typ 200 meter från porten. 
    Hade nog också fortsatt hålla de fasta utgifterna låga för att kunna lägga pengar på min fritid. Är inte intresserad av konsumtion, särskilt inte kläder eller ny teknik. Har inte haft TV på 10 år. Att resa är jag inte heller så förtjust i. 
    Hade försökt spara mycket pengar också. Ekonomisk trygghet och buffert är viktigare för mig, psykiskt, än att ha en massa prylar. 

  • Drottningen1970

    Det första jag skulle göra är att säga upp mig.

    Det första som pengarna kan ge mig är frihet att disponera min egen tid. Resten är sekundärt.

  • Agdaa
    Daisy28 skrev 2021-09-05 09:59:24 följande:

    Hade nog först använt pengarna till att sluta jobba och lagt tid på att hjälpa andra.


    Fint <3
    På vilket sätt skulle du hjälpa andra?
  • Daisy28
    Agdaa skrev 2021-09-05 10:28:45 följande:

    Fint <3

    På vilket sätt skulle du hjälpa andra?


    Tränare idrottslag, volentär i en hjälporganisationer samt aktiv i en förening som driver viktiga frågor. Gör redan det men begränsat. Att donera stora mängder pengar känns rätt meningslöst. Att göra något mer konkret mer värdefullt
  • Forumdeltagaren

    Jag skulle inte köpa så mycket.

    Att gå ner i arbetstid eller sluta jobba är min dröm och att hjälpa andra skulle vara meningsfullt också.

  • Mortiscia80

    Jag skulle bara jobba deltid, och bara med sånt jag skulle vilja själv. Inte för att jag måste.

    Sen beror det väl på vilket slags överflöd vi pratar om. Tänker vi oss Bill Gates-nivå så har man så klart råd att ge till välgörenhet, men inte om man "bara" skulle ha lite mer än normallönsnivå per månad.

    Spara till min son, mer än jag gör i nuläget. Hyra in personer som röjer upp i vår vildvuxna trädgård. Göra små renoveringar i huset som egentligen behövs. Glasa in altanen. Betala av billånet (måste kolla vad vi har för ränta där, kanske inte behövs egentligen). Sätta solceller på taket. Semestra varje år, till alla möjliga ställen om jag inte behöver tänka på kostnaden. 

    Jag tror inte jag skulle behöva köpa in en massa saker som fattas nu, däremot när man väl behöver så skulle man kunna köpa med riktigt bra kvalitet, alltid.

  • Postman

    Skulle omedelbart sluta jobba och sen skulle jag skaffa mig mitt drömboende och ägna mig åt mina barn. Skulle sen bara ta dagarna som de kommer. Så underbart

  • LadyJane

    Definiera överflöd.

    En mycket stor andel människor har mer pengar än vad de behöver, de placeras i olika sparformer. Är det överflöd?
    För i så fall är det allra vanligaste att man sparar överflödet i sin guldkammare och delar inte med sig det minsta.

    Om jag hade en säck outsinlig med pengar skulle jag köpa en liten gård och bli självförsörjande. Men eftersom jag inte vill slita livet ur mig skulle jag leja in folk. Det betyder att gården skulle gå med stora förluster och det är därför jag skulle behöva den där säcken.

  • Anonvm
    LadyJane skrev 2021-09-05 10:54:06 följande:

    Definiera överflöd


    Precis min tanke när jag läste TS

    Jag tjänar i runda slängar dubbelt så mycket från mitt förvärvsarbete mot vad jag egentligen behöver för att bara leva. Det kan absolut anses "överflöd", det beror på hur man väljer att definiera.

    Detta "överflöd" lägger jag dock utan minsta eftertanke på att sätta guldkant på mitt, min familjs och i viss mån mina vänners liv.
    Detta med att "hjälpa de som har det sämre" gör jag så det står mig upp i öronen redan via skatten.
Svar på tråden Om du hade överflöd av pengar...