Inlägg från: Anonym (blingeling) |Visa alla inlägg
  • Anonym (blingeling)

    Varför gillar just du guld i X färg? Rösta!

    Alla har sin användning.

    Min vigselring har ett band av mokume gane, träådrat trefärgat guld, vilket gör att den matchar både matt vitt guld och gult guld. Så att det funkar med en klocklänk i stål/guld t.ex.

    Exempel på mokume gane:

    mokume-gane.com/product-category/shibuichi-collection/

    Mina egna färger gör gult guld mer lämpligt och det är vackert att matcha med då, men ibland vill man bara klä sig i svart och då blir det snarare silver eller vitguld.

    Roséguld tyckte jag bara var en trendgrej för några år sen, men det lever ändå kvar i vissa kollektioner, t.o.m. hos de riktigt traditionella kända firmorna som Fabergé och Tiffany. Verkar som roséguldet är här för att stanna, det trodde jag aldrig från början.

    Jag har lite problem med mellanösternguldet, 21-23 K känns för gult för mig och passar nästan uteslutande till starkt röda, orange eller fuchsiafärgade kläder. En indiska i sari kan se fantastisk ut i det men jag ser bara fel ut, tycker jag.

  • Anonym (blingeling)
    Anonym (Guld som glimmar) skrev 2021-09-14 19:27:44 följande:
    Undrar vad som är "bättre" och "finare" av silver och koppar? Tänker vilket guld som är bäst rent krasst. Jag tycker att det svenska röda guldet liknar roséguld. Åtminstone om man jämför med gult guld. 
    Silver är historiskt både finare och dyrare än koppar.
Svar på tråden Varför gillar just du guld i X färg? Rösta!