• Anonym (Besviken)

    Jag är så förbannat trött på att vara ledsen

    En lång historia kort... jag har barn med en man. Vi har varit tillsammans i 11 år..men däremellan har han varit otrogen när han tyckt det varit jobbigt i vårt förhållande. En gång med en 19 åring( han var 39), en gång med systern till vårt barns pedagog, en gång med en han pluggar med... Jag är dum i huvudet som tagit tillbaka honom så många ggr. Jag vet. Och jag tycker att han pissar på mig och barnen. Vilket jag säger till han med. Bara d att ens förnedra mig så genom personalens syster på dagis.

    Hur som helst har han ju kommit krypandes tillbaka varenda gång och varit den omtänksamma person jag ville leva med. Jag faller ju för honom igen ???? Jag vet att han är ett svin och de perioder han lämnat mig så har han knappt hört av sig till barnen.

    Nu har jag sagt att det var sista gången.. jag har verkligen försökt att det ska vara bra mellan oss och gjort allt som står i min makt att det ska fungera men ändå skyller han alltid på mig.

    Nu har hela sommaren gått och jag vet att han träffar någon. Han hör av sig fåtal ggr, och när jag ställer krav så hotar han med jurist varenda gång. Han har inte betalt för barnen på två år. Jag försöker verkligen vara snäll men jag får bara skit.

    Denna veckan har han hört av sig för att fråga hur det är med mig och han skickar sms skumma tider för att kolla vad jag gör. Jag svarar inte och då blir d ännu mer intensiv av sms.

    Jag brukar ha bra självkänsla, jag vet att jag tar hand om barnen på bästa sätt, och jag har bra jobb. Men han kan trycka ner mig som bara den eller höja mig som bara den. Jag förstår liksom inte.

    Jag har nu dessutom hört på omväga att tjejen han träffar ska flytta in i vårt hus. Så arg så d kokar. Ingen av barnen har träffat henne, vilket jag förbjudit och han har inte frågat mig om d heller. Vet inte vad jag vill. Få tips å råd kanske.

  • Svar på tråden Jag är så förbannat trött på att vara ledsen
  • Anonym (K)

    Tyvärr har du inte så bra självkänsla som du tror för det har att göra med helheten och inte bara delar av ditt liv.

    Du kan inte förbjuda att barnen träffar exets flickvän, vilket blir så gott som omöjligt om de ska bo ihop. Det är bättre att du fokuserar på två saker: barnens bästa och vad du faktiskt har något att säga till om.

    Dessutom ska du kontakta Fk omgående för att få underhåll retroaktivt.

    Låt honom hota. Spara alla bevis. Spela in era samtal. Om det kommer en dag när ni tvistar om vårdnad kommer du att ha bra material som stöder din sida.

    Meddela honom att ni bara ska ha kontakt om saker som rör barnen och att du annars inte vill diskutera ditt privatliv med honom. Skriver han ändå om annat så ignorera det bara, svara aldrig.

    Och samma gäller mot honom, lägg dig inte i hans liv så länge barnen inte far illa (på riktigt, inte bara vad du vill att han inte ska göra) och håll dig ffa lugn mot honom, sluta kalla honom saker och vara aggressiv. Vem vet, han kanske spelar in dig också....

  • Anonym (tufa till dig)

    Det är väl DU som ska hota med jurist snarare än han. 

    Du ska ordna upp det här en gång för alla nu. Ring FK och be om hjälp så att du får underhåll (om ni inte har barnen 50%) och att du i så fall också får hela barnbidrag. Det är enligt lag och inget han kan deala om. Du behöver inte säga det här till honom utan de sköter det. Har han frågor om det hänvisar du bara till FK. 

    Hur är det med huset då - du skriver vår hus? Äger du ff halva eller hur ser det ut? 

  • Anonym (M)

    Sälj huset och separera/skilj er och säg att du inte tolererar att han behandlar dig på det här sättet längre. När han hotar dig så säger du att du också kommer kontakta jurist eller vad det är han hotar med. Stå på dig och genomför husförsäljningen och separationen för dig och dina barns skull, ditt och mannens förhållande låter väldigt destruktivt och osunt.

    Jag tror inte att du hade tolererat hans beteende om du hade haft bra självkänsla. Jag hoppas att du känner dig stärkt av att lämna idioten.

  • Klangen

    Påminner om narcissism på sätt och vis.. Jag tolkar ur ett mörkt rum men dom personerna har en i livet som känslomässig depå.. Jag tror inte det stämmer med din situation men narcissister kan göra en otroligt fel genom att till exempel va otrogen men är duktiga på att manipulera och få dig att ta tillbaka..

    Det verkar va en cykel i alla fall.. Är det så att han utnyttjar dig och endast bryr sig om sina egna känslor?

    Det finns en specialist på området som heter Ramani Durvasula.. Tycker mönstret påminner om utnyttjande!

  • Anonym (Terry)

    Har du barnen boende hos dig heltid?

    Ditt ex har isf skyldighet enligt lagen att betala underhåll. Minst typ 1500kr/månaden.

    Han får sen göra avdrag om han har barnen med 1/40 per dag men då ska han ha haft barnen minst 5 dygn i sträck

Svar på tråden Jag är så förbannat trött på att vara ledsen