Inlägg från: xnfsm |Visa alla inlägg
  • xnfsm

    BF juni 2022

    Plussade i fredags 8/10, är i vecka 5 (4+3), bf typ 14-15/6 enligt beräkningar. Har inga barn sen tidigare men har varit gravid och gjort abort, nu var vi redo och blev gravid på första försöket. Tacksam! Och orolig! Tar inget för givet här.

    Har molvärk/mensvärk, är trött, andfådd och ibland illamående.

    Några tips/att tänka på från er som har gjort detta förut? Hehe

  • xnfsm
    Funderar81 skrev 2021-10-10 11:44:49 följande:

    Tips: träna bäckenbotten, core muskler, vader och fötter så mycket du kan i förstaoch andra trimestern!!


    Tack! Jag är vältränad, har de senaste åren tränat 6-8 gånger i veckan (pga tävlingsträning mm). Bäckenbotten har jag nog inte tränat dock
  • xnfsm

    Onemore2018, 37 år, fjärde barnet, BF 2/6

    Gemmy, 30 år, tredje barnet, BF 4/6

    Kaol81, 39 år, tredje barnet, BF 9/6

    Lita89, 32 år, andra barnet BF 9/6

    Oreokakan11, 25 år, första barnet, BF 12/6

    Vittring89, 32 år, andra barnet, BF 14/6

    xnfsm, 30 år, första barnet, BF 15/6

    My871, 34 år, femte barnet, BF 16/6

    ChilliChoklad, 29 år, första barnet, BF 16/6

    Knyttets, 25 år, första barnet, BF 17/6

    Hurtänktedunu, 32 år, tredje barnet, BF 18/6

  • xnfsm

    God morgon!

    Är i v 5 (4+5). Har varit gravid en rad gånger innan, inga preventivmedel har funkat och har blivit oönskat gravid, gjort abort samtliga gånger. Denna gång, är jag/vi redo, blev gravid på första försöket (tacksam och ödmjuk för hur lätt det var, vet att många därute kämpar och mår dåligt). Grejen är att jag känner väldigt lite illamående än så länge. Tidigare gånger har jag varit riktigt illamående. Har även molvärk i nedre delen av magen, av och till men mest till. Är orolig att det ska bli missfall.

    Några (helst vänliga) tankar om detta?

  • xnfsm

    Kan man boka tid hos typ valfri gyn/barnmorska bara för att göra UL och kolla att det inte är utomkvedshavandeskap? Jag har tid hos BM för inskrivning men det är långt tills dess. Är orolig.

  • xnfsm

    Får lätt panik av att läsa att ni är så många som fått missfall. Jag är gravid i v 6, haft molvärk sen start och kom två ljusa bloddroppar på trosskydd idag. Dock efter samlag och därefter löpträning. Men jag är så orolig?

  • xnfsm
    Vicktoria88 skrev 2021-10-16 08:12:16 följande:

    Vaknade inatt och gick på toa - Panik! Rött blod på pappret, v 5+2 idag, förra graviditeten fick jag MF v 5+1 så antog givetvis det värsta.. gick och la mig igen och inväntade störtblödningen, kunde såklart inte sova många timmar men när jag gick på toa imorse hade det inte kommit nått mer blod. Stoppade in progesterontabletten och inget på fingret heller. Hade väldigt mkt mensvärk igår kväll men tänkte att det var normalt - ända tills jag såg blodet. Så nojig nu, men förra MF kom blödningen väldigt snabbt, den slutade liksom inte. Eller så är det progesteronet som skjuter upp MF, 3,5 vecka till VUL känns länge nu.. Någon mer som fått små blödningar?


    Åh känner din oro! Jag fick också lite lite blod och blev så orolig. Sen kom det inget mer för min del iaf och BM sa att det var normalt.
  • xnfsm
    Vicktoria88 skrev 2021-10-16 16:35:09 följande:

    Ja blir helt förtvivlad, vill inte att det ska bli MF igen.. :( Tack för ditt svar, vad skönt att det inte blev nått mer för dig! Har tok-googlat under dagen idag och det verkar som man kan få små blödningar om ett blodkärl brister, hoppas att det var något sånt.. Har inte haft någon mer mensvärk smärta heller iallafall men å andra sidan hade jag inte ett dugg ont vid förra MF heller. Vilken vecka är du i nu?


    Kan du prata med en barnmorska kanske? Jag blev lite lugnare efter det. Jag googlar också som en galning men det stillar ju inte oron direkt? Har fått veta att man får mer blod i kroppen överlag och därför lätt att det blöder från tex slemhinnor. Typ näsblod också. Jag har fortfarande mensvärk/växtvärk (livmodern) till och från. Oro över att börja blöda förstås men försöker att tänka att jag ej kan påverka. Det ska gå bra det här! Kämpa på!

    Jag är i vecka 6 (5+3-4 cirka). Du då?
  • xnfsm
    Vicktoria88 skrev 2021-10-17 09:29:05 följande:

    Jo jag tänkte göra det, eller jag tog blodprov för tsh i veckan som min ivf klinik tyckte att jag skulle göra men har inte hört nått från dem än så tänkte ringa på måndag och då även säga att det kommit lite blod. Har fått tid för tidigt UL v 8 men kanske kan flytta fram den lite tänkte jag..

    Har du skrivit in dig än? Jag har inte riktigt vågat göra det än.

    Ja men det låter ju också jätterimligt som du säger, och har inte blödit något mer heller. Har fått ömma bröst nu också.

    Ja googla kan både ge hopp och bygga på oron känns det som, så svårt att låta bli fast man vet att man inte borde. Åh då är vi typ på samma dag, jag är också i v 6 (5+3).


    Ja men kanske boka tidigare om du kan så du kan få känna dig lite lugnare iaf? Även om vecka 8 snart är här (för oss båda) så vet jag ju att man typ räknar dagarna just nu Jag ska skriva in mig nu på tisdag och tänkte även boka ett tidigt UL för att få se att hjärtat slår och fastställa datum (om det går).

    Skönt att det inte kommit mer blod. Det är ju oro deluxe liksom av naturliga skäl, även om det är tydligen är normalt med blod också.
  • xnfsm
    Onemore2018 skrev 2021-10-17 11:50:15 följande:

    Mitt liv raserar?. Bruna flytningar som kommer, ont på sidan av magen?

    Hade ont för en vecka sedan men inget då och de vägrade ta in mig för de sa att det är tidig foglossning. Och då hade jag ont inuti underlivet.

    Sitter just nu till kö till 1177 och dom måste ju ta in mig nu.

    Jag bara gråter och gråter


    Men åh <3 stackare. Men bruna flytningar kan väl vara normalt?! Vilken vecka är du i? Lycka till.
Svar på tråden BF juni 2022