Inlägg från: betula |Visa alla inlägg
  • betula
    hurtänktedunu skrev 2021-10-21 16:19:23 följande:

    Håller med dig. Vaknar mer men inte så mitt I natten som du men har desto svårare att somna trots att jag går runt som en zombie hela dagen. Tog frivilligt vabben denna vecka så jag skulle få lite vila. Och ja illamåendet har slagit till men har inga problem att äta som tur är.


    Ja, jag var nästan så jag hoppades att dottern skulle vakna risig idag (hon var väldigt trött o lätystött igår) så att jag skulle få vabba, men så blev det inte.
  • betula
    svansmamman skrev 2021-10-21 21:39:48 följande:

    Hur har ni det med pulsen? Igår var den uppe i 154 flera gånger och den kommer sånär som aldrig ner på under 100. Jag känner i kroppen att jag har hjärtklappning och känner ett obehag konstant. Jag vet liksom inte ens om illamåendet har med graviditeten att göra eller om det är pulsen som gör det. Är det någon fler som haft, eller har, problem med hög puls?

    Kan tilläggas att jag tränar mycket och kroppen är i väldigt bra kondition i övrigt, det är ?bara? pulsen som fått fnatt.


    Har noll koll på min puls mer än att jag vaknat m superpuls/hjärtklappning några gånger. Fruktansvärt obehagligt!
  • betula

    Någon får gärna lägga till mig i listan. Lyckas inte kopiera just nu.

    Betula, 39 år, 3e barnet, bf 25/6

  • betula
    svansmamman skrev 2021-10-22 12:58:56 följande:

    Tack för att du delar med dig! Jag införskaffade min pulsklocka i samband med graviditeten så jag vet tyvärr inte vad min vilopuls normalt ligger på. Jag har två aktiva hundar vilket innebär bland annat mycket långa promenader, löpträning och agilityträning. Jag rör mig ca 15 000 steg per dag och vi vandrar ofta långa sträckor på fjäll och i terräng. Det förvånar mig därför att min puls är så kopiöst hög när jag är, och sånär som alltid varit, så fysiskt aktiv. 

    Jag är gravid i vecka 6 (5+4) så det känns ju inte så lovande att pulsen redan går bananas. 


    Åh vad har du för hundar? Kör oxå en del agility även om jag önskar det fanns tid för mer.
  • betula
    svansmamman skrev 2021-10-22 20:04:07 följande:

    Men så kul! Två tollare på 2,5 år respektive 5 månader. Mycket agility, apportering, NoseWork och spår. Jag och sambon brukar skämta om att vi är så inne på att träna hund att vi förmodligen kommer träna bebis som vilken valp som helst, haha. Vad har du för hundar?


    Haha, har så mkt träningsfilmer o kort på ungarna o hundarna. :D Nu är de dock så stora att de vill träna dem. :) Har en lurcher o en cirneco. Ganska ovanliga i dessa sammanhang.
  • betula
    180611 skrev 2021-10-22 23:23:58 följande:

    Hej!

    Vågar mig nog på att hoppa in här nu. Väntar tredje barnet med beräknat datum 22/6. Fick ett tidigt missfall i augusti så känner mig lite försiktig inför allt. Men börjar ändå hoppas lite nu. Jag fryser något vansinnigt! Någon som känner igen det? Kan inte minnas att jag gjort det vid mina andra graviditeter. Jag går runt med raggsockor och dubbla lager kläder och fryser ändå!


    Grattis och välkommen! Fryser oxå nåt fruktansvärt. Inte gjort vid tidigare graviditeter, men ganska säker på att det hänger ihop m denna.
  • betula
    xnfsm skrev 2021-10-24 08:45:42 följande:

    Alltså illamåendet?. Det är inte mycket som går att äta just nu. Hade sjuka cravings på oliver för två veckor sedan, åt mängder. Nu kan jag inte ens tänka på oliver utan att vilja spy. Mår dåligt bara av att öppna kylen?

    Här kommer mina tips:

    - äta torra saker, typ kex, riskakor, nötter

    - gå i mataffären, välja det som inte äcklar en

    - soppor (har funkat hyfsat)

    - borsta tänderna (känns fräschare för mig iaf)

    - ät lite, inte bli för mätt, och regelbundet (så uppenbart tips)

    Har ni några fler?


    Gurka är typ min räddning! Borsta tänderna är dock ett jätteproblem! Får kväljningar m en gång nästan o kan inte borsta kindtänderna ordentligt. :(
  • betula

    Men man måste väl inte dricka alkohol till maten bara för att man inte är gravid?! ;) Själv dricker jag typ aldrig alkohol och skulle bli ganska så irriterad om folk trodde jag var gravid varje gång pga det! :)

  • betula

    NÄR ringde ni BM första gången? Har ännu inte fått tummen ur och vet ärligt inte när jag ska hitta tiden. :P Vill inte ringa när barnen är hemma och kan råka höra, för vill INTE att de ska veta än! Kan inte ringa från jobbet heller. Men är kanske dumt att vänta för länge? Är i v 5-6 nu beroende på om jag går på sista mensen eller äl.

Svar på tråden BF juni 2022