• Freddie K

    Sverige det mest incel-tätaste landet i världen

    Hej!

    Ja, jag har hört om det här fenomenet. Jag fattar inte bara varför killar blir sura och har ihjäl kvinnor för att de inte får ligga! Jag får inte heller ligga, men jag avskyr inte kvinnor för det. Jag försöker rikta den energin på något jag tycker är roligt istället. Visst, ibland går det väl så där, men mycket av det beror på mig, det vet jag.

    Inga påhopp tack! Detta var bara en fundering från min sida och jag hoppas att vi kan diskutera detta som vuxna och civiliserade människor!


    Man kan inte somna levande och vakna upp död!.
  • Svar på tråden Sverige det mest incel-tätaste landet i världen
  • AndreaBD
    Anonym (jaha) skrev 2021-10-26 18:10:29 följande:
    Om man blåser upp det till enorma proportioner som man gör i denna tråd och säger att det måste göras något åt det så är det väl klart att man tycker att samhällets resurser måste läggas på det, vem skulle annars göra det?

    Japp, det är som sagt viktigt att reda ut hotbilder med då på faktiska grunder och inte på allmänt tyckande eller ideologi. Är det ett faktiskt hot som är så allvarligt att det behöver prioriteras så absolut... dock ska det inte prioriteras över annat för att man blåser upp det till orimliga proportioner som vissa gör här.
    Jag ser inte att något har blåsts upp till enorma proportioner här. Långt ifrån! 
  • Anonym (Ma)
    AndreaBD skrev 2021-10-26 19:17:25 följande:

    Visst, men kanske kan man ju motverka detta fenomen framöver. Kanske måste man utmana dem mer redan som barn, både i skolan och hemma? 

    Tanken är ju uppenbarligen att det här med genus ska kunna göra nytta där också. 


    Genus gör inte nytta utan gör det svårare för killarna. För i den mer könsneutrala rollen som är mer feminint inspirerad finns inte plats för det jag talade om. Resultatet blir att många män blir rädda fån med svag självkänsla och utan initiativförmåga som på sin höjd deras mammor gillar.

    Den här typen av män fanns knappt för 50 år sedan. Numera är de inte särskilt ovanliga.
  • AndreaBD
    Anonym (Ma) skrev 2021-10-26 19:37:15 följande:
    Genus gör inte nytta utan gör det svårare för killarna. För i den mer könsneutrala rollen som är mer feminint inspirerad finns inte plats för det jag talade om. Resultatet blir att många män blir rädda fån med svag självkänsla och utan initiativförmåga som på sin höjd deras mammor gillar.

    Den här typen av män fanns knappt för 50 år sedan. Numera är de inte särskilt ovanliga.
    Varför skulle det vara så? Vad talar för att det skulle bli så?  Forskare säger ju motsatsen. Fredrik Zimmermann som är nog den i Sverige som har forskat mest om könsroller och sånt säger ju att det tvärtom kan göra det bättre för killarna.

    Det finns ju synvinklar här som man kanske inte tänker på. T.ex.

    "? För att utmana könsnormer och bryta antipluggkulturer måste pojkar redan när de är små fostras i att visa mer omsorg, ta ansvar och tilltalas med ett mer komplext språk. Det här kan vara svårare än man tror. Jag såg exempelvis hur lärare direkt agerande när killar på skolan uttalade sig kränkande mot tjejer. Men när det omvända skedde eller när killar var kränkande mot varandra markerade inte lärarna alls lika tydligt. Detta medförde att pojkarna ansåg att det var givet att pojkar ska visa sig tuffa och tåliga, men att flickorna fick visa andra känslor."

    www.skolporten.se/forskning/intervju/antipluggkultur-kan-brytas-med-normkritik-och-studieteknik/

  • AndreaBD

    Min man hade faktiskt en intressant punkt också, när jag pratade lite med honom om ämnet. Han är också lite orolig när det gäller genus, precis som männen här, så jag ska nog ge den oron mera utrymme, även om jag inte är säker att den är befogad.

    Men, det han trodde var en annan aspekt. Nämligen att killar inte klarar av det lika bra som tjejer när livet blir allt mer komplext. Det var en intressant idé. Det är ju ett problem som vi ser i skolorna. Främst hos elever med NPF. Men kanske även hos pojkarna mer än hos flickorna. Man säger ju att män inte har lika mycket simultanförmåga. Biologiskt, eller inte? Det vet man förstås inte säkert. 

  • AndreaBD

    "Fredrik Zimmerman visar i sin studie att när majoriteten av pojkarna utför en handling som ofta anses vara feminin - som exempelvis att visa att man studerar ambitiöst - slutar den att uppfattas som feminin.


    ? Detta är ett exempel Detta är ett exempel på  att förändringar av könsnormer, som gynnar både flickor och gynnar både flickor och pojkar, är möjliga, säger Fredrik."

    www.gu.se/nyheter/pojkars-antipluggkultur-mojlig-att-forandra
    Zimmerman."

  • nihka
    Anonym (jaha) skrev 2021-10-26 11:34:28 följande:
    Ok, så om det är ok att alla kommunicerar på sitt sätt, varför är det då så mycket snack om att män ska skolas om för att kunna kommunicera "bättre"?

    När man pratar om "incelvärlden" så generaliserar man ju ganska brett, det finns många män som lagt relationer på hyllan och fokuserar på andra saker istället precis som många kvinnor gör, men alla är inte nödvändigtvis kvinnohatare. Varför är det ok för kvinnor att skita i relationer med män men inte ok för män att skita i relationer med kvinnor?
    Det får du fråga de personer som anser detta. De finns säkert om du letar.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AndreaBD skrev 2021-10-26 12:11:21 följande:
    Det finns åtminstone en större tråd till. Men det verkar också ha dykt upp en eller två oseriösa trådar. Dvs. såna där man verkar vilja håna dessa, med det är så överdrivet att jag faktiskt inte tror att det är nån kvinna som har startat dessa. Jag menar, det ser mer ut som att en tonårskille kan ha gjort det för att kunna påstå att tjejer är taskiga. 
    OK. Jag har inte sett dem. Låter som om de kunde vara startade av nån kränkt man från den här tråden. Tydligen extremt känsligt att ta upp ämnet i TS över huvud taget.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AndreaBD skrev 2021-10-26 12:26:23 följande:
    Det är synt om det uppfattas som att man skriker. Jag skriver ibland ord med stora bokstäver för att betona dem, för att framhäva att det här är det viktiga i sammanhanget. Och jag såg just i något inlägg av dig där du också gjorde så. 

    Klargörande för alla som tror att man skriker: Det betyder oftast bara att man vill betona det. 
    Det är inte det som gör att personen "uppfattar" att någon skriker utan det handlar om att det man inte gillar att läsa - som allt om att våldsbejakande incels öht existerar upplevs som provokativt och att det då skrivs för mycket och för högljutt om det. Att ingen nämner ämnet skulle väl uppfattas som en mer lagom volym.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AndreaBD skrev 2021-10-26 12:30:07 följande:
    Men hallå! I så fall har jag många idoler. Dessutom tyckte jag att det var lite väl många som var på hen där - över antagligen ingenting. Jag brukar försvara folk som blir påhoppade av lite väl många och utan allvarlig orsak. 
    Min inbox är full med meddelanden om granskade inlägg om en och samma stalkande person under ett tjugotal nick.

    Jag skulle tippa på att det i verkligheten handlar om 2-3 personer.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    AndreaBD skrev 2021-10-26 12:47:07 följande:
    DET låter bra.

    Jag tror ett problem är att kvinnor har alltid setts som "sämre", så därför vill killarna inte bredda sig och bli bättre på något som ansetts vara kvinnornas område. 

    Samtidigt så har ju många killar ändå så pass mycket självförtroende att de bara gör det, om de nu vill göra något som anses "kvinnligt". Min man är bra på att sy och är även intresserad av mode - so what!  Iom att Sverige har kommit ganska långt när det gäller jämställdhet så följer en del av detta med genus nästan automatiskt med. 

    Men nu börjar en del män bli paranoida, för att de är mer uppenbar om pojkar ska leka med dockor (fast de gör i regel inte det) eller om killarna ska gråta och prata om känslor. Trots att det inte är mycket jämfört med det som redan har förändrats. I en del andra europeiska länder är det tvärtom. De har genomfört såna saker - det syns och då kan de säga att de har det jämställd - fast det är det ju inte.  
    Det finns många stora designers som är män.

    Skulle god kommunikationsförmåga och att vara i kontakt med sitt känsloliv vara speciellt kvinnligt? Nä, det tror jag inte. Jag tror det handlar om sådant som utbildningsnivå och självkänsla. Inte för att man kan utbilda sig i det som så, men jag tror att det finns en högre acceptens för att exempelvis gå ifrån föreställningar om könsroller och föreställningar om könsbundet beteende hos personer som är vana vid att utmana sig själva intellektuellt och som känner sig trygga i sig själva. Då minskar behovet av ett stelt ramverk att luta sig mot i tillvaron.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Sverige det mest incel-tätaste landet i världen