• Anonym (Tung)

    Går alla förstföderskor över tiden?

    Första barnet och idag är det v 38 (37+0) dvs fullgången graviditet vad jag förstått.

    Men alla verkar säga att alla förstföderskor går över tiden... det kan väl omöjligen stämma? Någon där ute som fick första bebis tidigare än BF och kan motbevisa detta?

    Har gillat att vara gravid men är rätt less nu med att vara så otymplig, svårt att ta på sig kläder och allmänt mer orörlig än vad som är behagligt. Plus halsbränna var och varannan dag, sammandragningar och tryck ned på kissblåsan. Så bebis kan gärna få komma om den känner sig färdig...

  • Svar på tråden Går alla förstföderskor över tiden?
  • Anonym (ingen)

    Jag känner inte en enda förstföderska som gått över tiden, i alla fall inte med mer än 1 dag. De allra flesta har fött ett par dagar före eller på beräknad dag. Två har fött en dag efter beräknad.

  • Anonym (A)

    Såklart alla inte går över tiden som föstföderskor. Vet bara en förstföderska som gått över tiden, övriga jag känner har fött mellan v 38-40.

    Känner flera som fött FÖR tidigt som förstföderskor. Den enda jag vet som gått över tiden är min sambos mamma. Min mamma födde tidigare. Även jag, vecka 38. Mina två andra barn kom v38 och v39.

  • nernu

    Nej inte alla. Men en väldigt stor majoritet. De allra flesta känner tyvärr som du och du går troligtvis full tid eller lite mer. Kämpa på!

  • Guldnovan

    Nej det stämmer inte. Alla bör ju räkna två v innan och två veckor efter. Jag födde på dagen med första. Fjärde gick över 7 dar och det var välkommet. 4 jan är betydligt bättre än 28 dec.

  • Anonym (Olika)

    Nej, självklart inte. Det är vanligare att gå över tiden med första barnet, men exakt hur vanligt vet jag inte. Jag hade bekanta som absolut inte trodde hon skulle få i förtid. Barnet var beräknat till mitten av januari och de skulle flytta till nyåret. Knapert med tid kan tyckas, men de trodde de var säkra. Tji fick dom. På juldagen när de var bortresta började värkarna. Eftersom hon absolut ville föda på det sjukhus de tillhörde satte de sig i bilen och körde de 12 milen hem. Hon hann in, bekanta hjälpte till med flytten och allt gick bra ändå. Min poäng är att barn kommer när de kommer- inte när man själv vill eller tror. Glad

  • lövet2

    Jag hade också hört att alla går två veckor över tiden. Därför blev jag lite chockad, när jag fick värkar 12 dagar före bf. Fort gick det också, så det var en ren tur att jag hann till sjukhuset.

  • Anonym (G)

    Precis som lövet? 12 dagar före bf. Det enda jag fått höra hela graviditeten var att jag skulle ställa in mig på att gå över tiden för det blir såååå jobbugt mentalt annars (det är det säkert). Detta ställde till det för mig för jag var verkligen inte beredd. Dessutom en supersnabb förlossning. Så i efterhand hade jag verkligen sluppit alla som uppmanade mig att vara inställd på att passera bf.

    Och tittar man på statistiken så verkar det faktiskt ibte vara så många procent fler som föder efter bf. Inte så att man skall behöva uppmana alla förstföderskor till att räkna med att passera bf med 1-2 veckor iaf

  • Mrs Green

    37+0 kom min första. Jag blev jätteförvånad eftersom jag också hade räknat med att gå över minst någon vecka.

  • Anonym (ingen)
    nernu skrev 2021-09-25 17:05:06 följande:

    Nej inte alla. Men en väldigt stor majoritet. De allra flesta känner tyvärr som du och du går troligtvis full tid eller lite mer. Kämpa på!


    Stor majorietet? 10% är väl inte en stor majoritet?
Svar på tråden Går alla förstföderskor över tiden?