Inlägg från: Orolig över barn |Visa alla inlägg
  • Orolig över barn

    Ytterkläder - förskoleklass / grundskola

    vad ska barn ha för ytterkläder till förskoleklass / grundskola? Förskolan föredragit overaller eftersom det var smidigt. Men nu i skolan känns det krångligt med overall när de har korta pauser att vistas ute och därmed relativ kort tid att ta på/av overall + skor.

    Det känns bättre med jacka. MEN hur gör man när det är riktigt kallt ute?

    Idag har dottern haft på sig en tjock strumpbyxa nertill , och jacka ovanpå tröjan. Hon säger att det var precis lagom ute , men hon hade jättevarmt inne - utan jacka då förstås, men i de där tjocka strumpbyxorna, så hon vill inte gärna ha på sig så där tjocka strumpbyxor när de sitter inne. Men något tunnare funkar knappast, med tanke på utetemperaturen. Och hur gör man på vintertid?

    Någon tipsade om långjacka, såna som går enda ner till under knäna , men jag vet inte, låter som en br lösning men begränsar det inte rörigheten alldeles för mycket? Kommer det inte hindra barnet i leken?

  • Svar på tråden Ytterkläder - förskoleklass / grundskola
  • Orolig över barn

    Ja täckbyxor låter klokt. Men det ?jobbiga? är att hon måste ta av skorna för att kunna dra på säger hon . Men Nattviol har visserligen rätt i att de ska ha overall just för att inte strunta i att ta på byxorna. Men sammtidigt om man ser det ur tidsperspektiv har barnen knappt 10 minuter paus , största delen av tiden går åt för att klä sig på o av ...

Svar på tråden Ytterkläder - förskoleklass / grundskola