• Sun 3 Oct 2021 17:20
    4274 visningar
    34 svar
    34
    4274

    Skaffa schäfer, hjälp!

    Vad vill du träna?

    Schäfer är en arbetande ras som behöver träna hela livet för att må bra.

  • Mon 4 Oct 2021 21:50
    #9
    Blommise skrev 2021-10-03 21:29:42 följande:

    Lydnadsträning, alltså att hunden inte ska skälla och vara aggressiv mot andra hundar och människor och inte vara allt för beskyddande.


    Jovisst, men sen? Varför vill du ha brukshund, vad ska du använda hunden till?

    Det avgör ju också vilken grund du behöver lägga. Men generellt så behövs både socialisering (träffa folk) och miljöträning (bla ignorera folk).
  • Mon 4 Oct 2021 22:03
    #13
    Blommise skrev 2021-10-04 21:57:27 följande:

    Sällskapshund och vakthund är det jag har tänkt.


    Så det är inget som gör att du vill ha schäfer, mer än utseendet?

    Min fulla övertygelse är att man ska köpa brukshund om man har behov av arbetsdriften. Om man VILL träna/arbeta såpass att en sällskapsras inte räcker till. Att göra det och (på sin höjd) tänka att man ska träna för hundens skull är att köpa på sig problem i onödan.

    Skäller gör ju de flesta hundar. En hund med mer skarp vaktinstinkt kräver ju rejäl kunskap och lydnad för att inte bli farlig.

    Studera mh, mt (mentaltester) och hälsoundersökningar inom avelsprogrammet inför ditt köp. Och var öppen mot uppfödaren med kunskap och ambition.
  • Thu 7 Oct 2021 18:36
    #31
    Blommise skrev 2021-10-06 21:36:13 följande:

    Jag förstår inte varför det skulle vara en dålig idé för mig.

    Jag har aldrig haft hund själv men har bra erfarenhet av hundar då jag jobbat tidigare på en hund-kennel med draghundar. eftersom att jag spenderade tid med hundar flera timmar i varje dag fick jag bra erfarenhet och lärde mig allt man kan möjligtvis behöva kunna om hundar.

    Dessutom älskar jag att vara utomhus och spenderar timmar ute i skogen och promenerar.

    Det är väl bara att jag lär mig mer om just schäfrar, går en kurs och sen när jag känner mig redo är det väl inga problem med att skaffa hunden?

    Alla hundar kräver ju motion och lydnadsträning på olika vis, jag kan snabbt anpassa mig och lär mig väldigt snabbt nya saker. varför skulle jag inte kunna skaffa en schäfer?

    Jag ser människor som har hundra som knappt ens går ut och promenerar med dom, vilket är helt sjukt. jag hade en granne som hade en fågelhund som han bara släppte lös och lät den springa över hela området och sprang till min gård och andras gårdar. han hade ingen förmåga att gå ut med den och den enda träningen och uppfostran han kunde ge åt den vara att skrika åt den.

    Varför tror ni att jag skulle ge mig ut på att skaffa en hundras som jag inte skulle kunna ta hand om? jag kanske inte kan allt om rasen just nu men jag lär mig mer och kommer självklart att ta det på fullaste allvar och skaffar inte bara ett djur för skojs skull.


    Nej, du kan inte allt om hundar. Det är extremt viktigt att du lär dig direkt.

    Varför vill du jämföra dig själv med oansvariga hundägare som inte sköter sin hund ens enligt lag? Har du inte högre ambition än så?

    Varför vill du köpa på dig så mycket jobb som du inte verkar ha intresse för? Även om du säger att du kan träna för hundens skull.
  • Thu 7 Oct 2021 18:36
    #32
    Blommise skrev 2021-10-04 23:58:18 följande:

    Läs mina andra svar. nej, utseendet är inte den enda anledningen till att jag vill skaffa schäfer.


    Jag hade läst dina andra svar, därav min slutsats.
Svar på tråden Skaffa schäfer, hjälp!