Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Inga gåvobrev ,pengar till bonusbarn.

    fyrhjulsdrift skrev 2021-10-04 16:32:51 följande:
    Svenska arvslagar har blivit lättare att kringgå, om vi till exempel köper en lägenhet i Spanien som pensionär bor där vinter eller över 186  dagar så går man under Spansk arvsrätt om man väljer det, arvsskatten är mycket låg i vissa regioner och i princip avskaffad i Madrid o många övriga regioner. med fria reseregler är det i princip omöjligt att fastställa vart man bor största delen, utan följs efter det egna valet om vilket arvs lands regler som ska användas. Maka kan välja svensk, jag spansk.

    Där kan man testamentera på olika sätt, som ex välja en bröst arvinge, samt att maka ärver 1 tredjedel av mitt kvarlåtenskap,  man kan gynna bara ett barn med en extra andel, medans den bortvalda bara får dela på 1 tredjedel.
    På så sätt brukar dom flesta lägga ut en så kallad morot i testamentet, om bröstarvingen kan vänta till maka oxå går bort så får hon mer vid det tillfälle eller mycket mindre om hon vill begära det direkt.

    Många vill se det som att man uppsåtligt vill straffa barnen, men det handlar inte om att straffa utan att säkra upp för sin livskamrat, barnen har fått göra ett aktivt val ang förälder, på liknande sätt kan man nu göra ett aktivt val val ang arv.
    Nja om du är skriven i Spanien är det ju inte direkt att kringgå någon lag, man får ju välja lag då. Förstår inte riktigt varför du tycker det är bättre att kunna testamentera bort en tredjedel än hälften, om du nu vill ge max till din fru.  
Svar på tråden Inga gåvobrev ,pengar till bonusbarn.