• Ons 13 okt 2021 10:28
  18746 visningar
  38 svar
  +1
  Inlägg från sextiotalist Visa alla inlägg
  38
  18746

  Ohållbar sömnsituation - 2h läggningar

  Vosmosz12 skrev 2021-10-12 21:59:58 följande:

  Hej,

  Vi har en liten kille på strax över 2 år som har varit rätt jobbig på många sätt sedan han föddes. Han hade kolik och haft lite nattskräck och varit allmänt needy. Nattskräcken är i stort sätt borta nu. Läggningarna har varit det absolut värsta och har alltid tagit väldigt lång tid. Vi har provat lite olika saker men mest haft inställningen att det kommer bli bättre med tiden. Tyvärr har det varit tvärtom.

  Idag tar en läggning mellan 1,5-2h om man inkluderar det att vi lägger oss i sängen och läser. Då läser vi 3 böcker, sen sätter på bamsesaga på mobilen. Vi ligger kvar bredvid honom och släcker lampan. Vi kör varannan natt.

  Detta är för oss en ohållbar situation. En redan stressig vardag och denna stress att aldrig få någon lugn och ro, samt frustrationen att läggningarna tar så lång tid gör att man går under.

  Se nedan punkter:


  Han börjar tjafsa och vill hoppa ner, dricka mycket vatten och annan distraktion.
  När han är helt slut lägger han sig bredvid och vill hålla handen innanför tröjan på båda föräldrarna. Till slut somnar han, ca 1,5h efter vi släckt. Ingen överdrift.
  Han sover fortfarande på dagen. Vissa dagar har han sovit kortare men vi har inte märkt någon skillnad. Kanske prova att sänka mer eller ta bort helt? Dock är han väldigt trött efter lunch.
  Nej, han tittar inte på TV innan läggningen.

  Hur ska vi göra? Vi är desperata. Finns det någon man kan kontakta?

  Och om du inte haft ett problembarn och inte själv lider av 2timmarsläggningar i nästan 2 år i streck, tänk då att du inte riktigt förstår hur jobbigt detta är för oss så bespara gärna predikandet.

  Stort tack!
   
  ibland får man nog tänka om. Såg att flera här har skrivit att de låtit barnet hänga med tills det somnar av sig själv. 
  Vi har haft lätta nattningar, men hade vi t.ex försökt lägga sonen i den åldern vid 19-tiden, så hade vi garanterat haft mardrömsnattningar.

  En idé, om ni har möjlighet, släpp alla nattning under en vecka eller två, låt barnet följa sin egen rytm, och kolla av hur barnets rytm är. Även om den är helt åt skogen så den går emot allt som gör att man kan leva ett normalt liv (med jobb, egen sömn etc), så kan det vara bra att ändå börja där. Om barnet vill somna klockan halvtolv på natten och sova till 10, så kan man (är betydligt lättare sagt än gjort, det förstår jag) utifrån den tiden, sakta men säkert försöka få tiderna någorlunda fungerande med en vardag för alla
Svar på tråden Ohållbar sömnsituation - 2h läggningar
Logga in
Bli medlem