• Fri 5 Nov 2021 19:22
    43898 visningar
    206 svar
    206
    43898

    Under IVF-behandling - vill ni följas åt?

    senapp skrev 2021-11-05 14:54:28 följande:

    På måndag är det dags på första besöket på IVF-kliniken! Så pirrig och nervös. Hoppas att vi får starta direkt! Hur lång tid tog det för er att få starta behandlingen från första besöket? Utredningen är klar, men de kanske också vill ha ett spermaprov men det är det enda som skulle ta tid isåfall.


    Hej! Jag är i Umeå på livio är remitterad från mitt landsting, så utredningen är klar. Jag och sambon var på vårt första möte i måndags, då pratade vi mest och läkaren kollade på äggstockarna, gick igenom injektionen behandlingarna skrev ut medicinerna/injektionerna . sen ska man ringa till kliniken när första mensen kom. Min mens kom dagen efter :)) så jag började med gonal-f i 200 E igår och nu på tisdag ska jag på första ultraljudet för att kolla hur äggblåsorna utvecklas.
  • Sun 7 Nov 2021 00:14
    #23
    Edaa83 skrev 2021-11-06 21:35:27 följande:

    Tack för dina ord. :) just nu är vi på semester i Sälen. Vi valde att unna oss lite återhämtning innan ÄP på måndag.

    Har galet mycket humörsvängningar dagligen men maken pysslar om mig så gott han kan.

    Vi gör ivf via landstinget. Första omgången så var de fantastiska men sen vi tog kontakt med dem för försök nr 2 så har jag blivit enormt besviken. Men med det sagt så vill jagäven säga att besöket i onsdags (UL 2) så var de enormt omtänksamma.

    I onsdags hittade dom 8st bra äggblåsor på höger sida som kommer vara redo på måndag. På den vänstra sidan fanns spår av många små men ingen som ens var redo att mätas.

    Vi har tagit ledigt på måndag eftersom jag får väldigt ont av behandlingen och ÄP. Har precis tagit min OVITRELLE så nu håller vi tummarna för kommande vecka. :)

    Hur går det för dig med ruvning? Vilken dag är du på? Förstod inte riktigt vilken gång du blev gravid vid tidigare försök? <3

    Hur går det för er andra?


  • Sun 7 Nov 2021 00:21
    #24
    +1
    Mina pojkar 2 skrev 2021-11-07 00:14:05 följande:

    [/quote]

    [quote=81476808][quote-nick]Edaa83 skrev 2021-11-06 21:35:27 följande:[/quote-nick]Tack för dina ord. :) just nu är vi på semester i Sälen. Vi valde att unna oss lite återhämtning innan ÄP på måndag.

    Har galet mycket humörsvängningar dagligen men maken pysslar om mig så gott han kan.

    Vi gör ivf via landstinget. Första omgången så var de fantastiska men sen vi tog kontakt med dem för försök nr 2 så har jag blivit enormt besviken. Men med det sagt så vill jagäven säga att besöket i onsdags (UL 2) så var de enormt omtänksamma.

    I onsdags hittade dom 8st bra äggblåsor på höger sida som kommer vara redo på måndag. På den vänstra sidan fanns spår av många små men ingen som ens var redo att mätas.

    Vi har tagit ledigt på måndag eftersom jag får väldigt ont av behandlingen och ÄP. Har precis tagit min OVITRELLE så nu håller vi tummarna för kommande vecka. :)

    Hur går det för dig med ruvning? Vilken dag är du på? Förstod inte riktigt vilken gång du blev gravid vid tidigare försök? <3

    Hur går det för er andra?


    Hejsan! Oj vad spännande, då håller vi tummarna för dina 8 äggblåsor. Vad var det som hände på ert första behandling som gjorde att du blev besviken? Vi går också via landstinget. Jag har tagit Gonal-f tre kvällar nu. Känner trötthet och lite illamående. Ska på ultraljud på tisdag för att se hur allt utvecklas.
  • Sun 7 Nov 2021 19:21
    #26
    Znickers skrev 2021-11-07 18:51:35 följande:

    Hej men vad underbart med semester i Sälen och en hubby som tar hand om dig. Helt rätt. Njut och låt honom pampra dig.

    Så tråkigt att höra om din upplevelse och besvikelse vid 2a omgången. Jag kan relatera. Även om 85% av alla mina besök/behandlingar varit med otroligt fint bemötande (både landsting + privat) så har man ju också stött på otrevliga/stone face personal som absolut inte hör hemma inom den typen av vård. Men det goda har övervägt det dåliga som tur är.

    Jag hoppas att alla 8 blåsor innehåller fina mogna ägg som kan bli befruktade. Det är ju jättebra antal. Egentligen har jag hört av olika läkare att man inte vill ha fler än 8-12 ägg. Allt över det kan leda till överstimulering. Jag håller tummar och tår att ÄP går bra i veckan.

    Håll oss uppdaterade om du orkar :)

    Min son fick jag på vårt 2:a IVF försök via landstinget. Det var Han föddes augusti 2018. Nu gör vi syskonförsöket privat.

    Är på ruvardag 8 men inte vågat testa än. Teoretisk är jag 14 dagar efter äggplock. Jag gick tbx en blastocyst men har bara inte vågat testa än. Mensen har inga kommit heller - hade BIM i förrigår så jag får hoppas att det finns något som växer till sig där inne :)

    Vet inte när jag ska våga ta det jäkla gravtestet. Kanske bara skiter i det helt (sa ingen IVF:are någonsin) Hahah.


    Så känner jag också efter varje gång man ska ta en graviditetstest, jag skakar av rädsla och får ångest. Dom minuterna innan man får sitt resultat om testet är positiv eller negativ är fruktansvärt! Jag hoppas du finner styrkan att ta ett test, känns lovande och positivt då du redan gått förbi BIM :) återkom gärna, vi håller tummarna!
  • Sun 7 Nov 2021 20:41
    #28
    Znickers skrev 2021-11-07 19:51:46 följande:

    Ja den nervositeten är utan dess like. Och den eviga väntan framtill test. Jag har intalat mig själv att besvikelsen är större bör man får ett blankt gravtest än om mensen bara dyker upp. Men det är väl ett sätt att undvika ta testet. Jag har ikväll ändå börjat få lite småtecken (väldigt varm i området kring undergivet, temperaturskiftningar i kroppen och lite molande värk i underlivet/nedre delen av magen. Men vi får väl se :)

    Hur känns det för dig? Du har UL på tisdag för att kolla äggblåsorna. Är du precis i början av hormonbehandlingen? Vilket protokoll kör du? :)


    Jag förstår dig och känner likadant, värre med ett tomt blank test rakt i ansiktet. Ja precis i morgon ska jag lämna blodprov och på tisdag ska jag på första UL får vi se hur det utvecklas. Är min första behandling, kör korta protokollet. Provade förra månaden med letrozol då hade jag 14 ägg och 12 ägg på andra äggstocken, men dom var små så ägglossade aldrig. Känns tacksamt att få denna hjälp och behandling. Nu måste det bara gå vägen :)
  • Sun 7 Nov 2021 22:49
    #30
    Znickers skrev 2021-11-07 21:40:34 följande:

    Jahapp - ruvardag 8 och så fick jag lite blod på trosskyddet. Känns inte alls som mens för jag har inte den mensvärken jag brukar alltid få. Men så tog jag ett gravtest (clearblue early detection) och den visade ett STORT minustecken.

    Så jag antar att det är kört.

    Är det någon som varit med om/hört att någon på ruvardag 8 testat negativt men ändå varit gravid?

    Jag vill ju helst inte tro att jag fått min mens, blodet på trosskyddet är inte färskt (brunt!) och i storlek av en ?gammal? 5-krona.

    Känns så uppgivet just nu och söker greppa om minsta lilla strå för att få upp hoppet. Någon som har solskenshistoria? :,(


    Åh nej ;( fy så otroligt ledsamt och tråkigt. Hur länge ska man orka gå upp för denna jäkla uppförsbacke, så orättvist! Jag vet inte hur man räknar dagarna. Börjar man räkna ruvar dag 1 från samma dag insättningen är? Vilken dag satte dom in på dig? Dag 2,3 eller 5? Tänkte om det kan vara en nidblödning? Styrkekram
  • Mon 8 Nov 2021 00:06
    #32
    Znickers skrev 2021-11-07 23:05:09 följande:

    Det känns jobbigt och tungt. Jag har redan två missfall från i våras med FET. Orkar inte med fler bakslag :(

    Och nu var det färskt försök med blastocyst, 5-dagars som jag fick tbx. Jag vet att ruvardag 8 är fortfarande väldigt ofta för tidigt och jag skulle aldrig testat om det inte vore för den röda bruna fläcken i trosskyddet. Jag har löst överallt att ruvardag 8 är för tidigt. Och jag känner inte av att det är mens, inga känningar alls. Och jag har ALLTID kraftig mensvärk precis innan blodet rinner. Men nu var det som sagt en liten brun fläck. Så inget förskt blod. Vågar inte tro något! Så tungt bara. Får väl bara vänta ut.. och eventuellt testa igen på torsdag som är testdag.


    Okey, beklagar dina missfall. Har också haft två missfall under året och man går sönder varje gång. Jag vågar inte ta ut någon förhoppning, glädje. Är som att jag känner mig helt tom, vågar inte känna något. Utan gör det jag ska utan att gå in i känslan. Är hemskt, men är som det som gör mig stark i denna process. Kan du inte ringa till kliniken och rådfråga? Kanske är det vanligt. Tänker brunt blod betyder ju att blodet är gammalt. Tänker om det kan vara vanligt fenomen? Kanske är någon rest från äggplock? Eller kan det vara från lutinus? Läste att någon fått blödning pga det.
  • Tue 9 Nov 2021 14:54
    #36
    Znickers skrev 2021-11-08 11:24:33 följande:

    Hej allihopa,

    Jag hade behövt hjälp att tolka dessa knäppa fläckar. Jag har sedan igår haft levrat mörkbrunt blod i trosskyddet som kommit ut ihop med cyclogest (progesteronet). Jag har inga tecken på mensvärk (har för övrigt mensvärk deluxe och när den kommer så rinner det rött blod).

    Jag är på ruvardag 9 idag med en 5-dagars blastis.

    Vad betyder detta? Jag är så förvirrad för testet jag tog igår visade minus.

    Men jag har testdag på torsdag så mina HCG vården kanske inte ökat tillräckligt än. Eller så intalar jag mig själv bara.

    Har någon annan erfarenhet av att mörkbrunt/svart slem kommer ut på ruvardag 8-9.

    Snälla behöver all guidning som finns där ute.

    Har även ringt kliniken och de ska ringa upp under dagen. Får höra vad de säger också!


    Hur går det för dig? Har du fått något svar varför du fått bruna fläckar? Kanske är vanligt symtom av cyclogest? kan man inte få sköra slemhinnor av det?
  • Tue 9 Nov 2021 15:08
    #37
    Edaa83 skrev 2021-11-08 20:21:17 följande:

    Åhh, hur går det för dig. Fick du något besked idag?

    Vi har varit på ÄP idag. Morfin och tårar.. jag har problem sedan tidigare att gå på gyn-undersökningar för jag får så ont. Så jag hade ett fantastiskt team som gjorde allt för att lugna mig. Och maken satt och höll min hand hela stunden. Sov 1 timme innan vi åkte hem. Somnade ca 3-4 timmar till. Är öm och tar det väldigt lugnt idag...

    Dom plockade i alla fall 8 ägg. Imorgon vet vi mer kring kommande besök.

    Kan konstatera att teamet är fantastiskt men att viss personal på avdelningen inte har ett okej bemötande mot patienter tyvärr.Håller tummarna för UL imorgon, du får återkomma med svar <3

    Första omgången var fantastiskt med stöd, pedagogik och instruktioner. Denna gång är det ifrågasättande varför vi dröjt 2 år mellan försöken. När vi ställer frågor får vi inte svar. Idag när vi anlände till avdelningen fick vi inga instruktioner eller info i receptionen utan blev bara skickade till ett rum. STOOOOR skillnad från första behandlingen.


    Oj stackare, gör det så ont? Bra att du vilar och återhämtar dig i dag! Håller vi tummarna för dina ägg, du får gärna uppdatera hur det går :)

    Vad trist med ett sådant dåligt bemötande, är ju nog jobbigt att behöva gå igenom det här. Jag var på första ul idag, på dag 6 och jag hade 12 äggblåsor på ena och 15 på den andra sidan, men dom var små bara 10mm och slemhinnan var bara 4mm, men mensen slutade idag. Ska på nytt ulr på fredag. Hoppas att äggblåsorna har vuxit mer tills dess, hur stora var era äggblåsor på första ulr? Är inte 10mm lite litet? Ska fortsätta med samma dos på gonal-f
  • Thu 11 Nov 2021 21:49
    #41
    misspiggi skrev 2021-11-11 21:22:01 följande:

    Här är en tjej till som är mitt uppe i IVF-karusellen. Har två barn 10 och 13 år tack vare IVF med tidigare partner. Träffade en ny man som inte har barn sedan tidigare och eftersom jag fyller 40 nästa år var vi snabba på att köra på IVF (vi försökte bara 6 månader). Har kört 300E Gonal men hade dessvärre bara två blåsor på ul. Men på grund av min ålder får jag ändå göra äggplock i morgon. Min klinik har annars kravet att man ska ha minst 3 st på 15 mm. Känner mig redan ganska "misslyckad" och säker på att det inte blir nåt den här gången men åker ändå iväg för att se om blåsorna ändå kan innehålla nåt guldägg. I slutändan är det ju trots allt bara ett som behövs.


    Hej och välkommen :) precis behövs bara ett <3 håller tummarna att det ska gå bra! Jag blir också 40 nästa år, så jag förstår precis vad du menar. Vad hade du för storlek på dina ägg på första ultraljudet? Imorgon ska jag på mitt andra ultraljud, hoppas dom har vuxit lite mer sen första ult, dom var så bara på 10mm i tisdags.
  • Tue 28 Dec 2021 02:47

    Hejsan! Jag undrar om något fått menopur som behandling? Hur har det gått för er?

    Jag har haft gonal-f men blev totalt misslyckat. Fick 16 äggblåsor men alla var tomma utan 4 st men ovisst om de var mogna. 1 av dessa blev befruktade men slutade utvecklas dagen efter. När jag får mens ska jag prova menopur som behandling. Är mitt sista försök fyller 40 i februari, känns otroligt nervöst.

Svar på tråden Under IVF-behandling - vill ni följas åt?