• Anonym (X)

    Hashimotos (höga tpo ak) graviditet som håller?

    Fick Hashimotos post partum efter min första graviditet. Har efter den haft två missfall och är nu tidigt gravid igen? Håller tummar och tår att det går vägen denna gång, inte tagit mina TPO ännu men antar att jag får göra det vid inskrivning. De har tidigare legat på 1300 och 360? Har ätit extra D-vitamin sen förra missfallet då jag läst att det ska va bra om man vill få ner sina TPO?. 


    Att man har en högre risk för missfall visste jag, men upp till 8 ggr? Ouch, det va ingen rolig läsning 😢

  • Anonym (X)

    Ja det hoppas jag med, men man har ju en konstant oro över det här!
    Klart du får fråga, mina TSH värden har varierat en hel del, och då har T3 och T4 i regel stuckit iväg också. Min läkare på VC tar i regel bara TSH och ordinerar mitt Levaxin efter det? Och jag är lite svårinställd, har bara små dosor om 25 och 50 i Levaxin fördelat på olika dagar och ändå har mitt TSH hoppat mellan 0,01 och 8,0 det senaste året. 


    Men jag vet att de kommer kolla alla värden (TSH, T3, T4, TPO) hos BM sen, så just nu vet jag bara att jag ligger pressat i TSH 0,1 (har precis minskat Levaxin igen, så hoppas de stiger tills nästa kontroll). Dock låg mina värden perfekt vid första missfall i vecka 12 (TSH 1,6) och aningen högre i mitt missfall i vecka 7 (TSH 2,7) och i alla graviditeter har T3 och T4 legat bra, men ja, TPO har ju alltid vara där och förhöjda.  
    Ska iaf vara tydlig på inskrivningen hos BM att jag vill att de är generösa med provtagning, eftersom mina värden hoppar mkt (relaterat till stress tror min läkare på VC?). 🤷?♀️

  • Anonym (X)

    Så pedagogiskt har jag absolut inte fått det förklarat för mig och tycker som du att det är svårt att hitta information! Tack 🙏 Tycker det låter både logiskt och rimligt ♥️

    Hoppas det går bra på din utredning! När ska du göra den?

  • Anonym (X)
    Rosen3 skrev 2024-04-16 12:33:55 följande:

    Hut har det gått för er? Har höga TPO och 5 missfall :(


    För mig har det gått bra, är i v. 35 Hjärta  
    TPO låg på drygt 450 vid inskrivningen och sen kollade de inte det nåt mer. TSH har dock hoppat mellan 0,03-4,6 under graviditeten, så fått ta extra täta prover och justerat Levaxin dosen en hel del. 


    Men är så tacksam och lycklig, tredje gången gillt! 

  • Anonym (X)

    Jag har ätit 5000 IE D-vitamin extra per dag, om det var det som fick ner mina TPO-ak vet jag såklart inte. Har även försökt tänka mkt på vad jag äter.

    Låter bra att försöka få ner ditt TSH, min läkare menar att 1-2 är att föredra när det kommer till fertilitet. Sen vad ens missfall berott på får man väl egentligen aldrig reda på, men jag tror också att det var TPO-ak som var orsaken till mina missfall. 


    Lycka Till Hjärta

Svar på tråden Hashimotos (höga tpo ak) graviditet som håller?