Inlägg från: Embla twopointoh |Visa alla inlägg
  • Embla twopointoh

    Håravfall trots lång tid efter förlossning

    LilaNejlikan skrev 2021-10-19 21:08:47 följande:

    Hej alla mammor där ute!

    Snälla, ni som varit i samma sits, dela gärna med er.

    Håller på bli tokig snart!

    Min dotter är 16 månader nu och jag har fortfarande rikligt med håravfall. Det började dock ca: 6 månader efter förlossningen medan det sägs att det börjar när man slutat amma eller efter 3-4 månader. Hårbotten syns tydligt på flera ställen och mängden hår per dag är nog garanterat till och med understruket MER än 100 hårstrån som sägs vara normalt per dag. När jag duschar, när jag borstar, när jag sätter upp/släpper ut håret, när jag ligger på kudden eller när jag gör INGENTING. Avloppet fylls med hår, i kylskåp och diskmaskin hittar man hår. Sängen, spjälsängen. Munnen, munnarna?. ÖVERALLT!

    Jag har blivit tokig och tappat tålamodet. Så pass att man vill raka av sig allt hår (vilket såklart jag aldrig skulle kunna göra). Men jag känner att det påverkar mig så pass mycket. Framförallt för bebisens skull. Har ALDRIG utsläppt, eller det blir väl en lögn med tanke på när man duschar eller borstar håret, men ni hänger med, oftast bara uppsatt. Jag är tvungen av flera anledningar.

    När började erat håravfall och hur länge pågick det? Gjorde ni något speciellt för att minska på det? Fungerar ?hårkoll? vitaminerna på riktigt? Att ha mössa eller sjal hela tiden är inte ett alternativ då jag redan har irriterad hårbotten som kliar och fäller hud (inte mjäll) SAMT att jag faktiskt har ont när man rör hårbotten.

    Tester är gjorda och enligt värdena finns ingen förklaring till avfallet. Kan stressen påverka såhär mycket? Jag menar, jag har varit stressad i åratal men aldrig tappat såhär mycket hår?! Och nej, jag överdriver inte. Man och mor reagerar mycket på detta också då det är hår vart man än tittar eller går.

    Snälla. Ge mig tips. Står inte ut längre! Och snälla, var gulliga! Mycket man redan vet och förstår men ös mig med egna erfarenheter och tips.


    Jag tappade massor med hår efter min senaste graviditet, jag överdriver inte när jag säger att 2/3 av håret försvann. Lite har det säkert att göra med att jag inte tappade så mycket under själva graviditeten (hade ovanligt tjockt och friskt hår då). Det var först efter ungefär tre år som det stabiliserades, numera tappar jag kanske lite mer än normalt, men håret har börjat växa ut igen och återfått lite av sin glans och släthet.

    Jag tycker att kosttillskott för hår hjälpte, när jag började med det slutade jag tappa sådana mängder. Dessutom har jag tagit för vana att varje gång jag schamponerar håret, tar jag mig tid att massera hårbotten ordentligt.
Svar på tråden Håravfall trots lång tid efter förlossning