Inlägg från: Jag är bara jag |Visa alla inlägg
  • Jag är bara jag

    Håravfall trots lång tid efter förlossning

    Jag minns inte riktigt när håravfallet började. Hade så många andra bekymmer i början ( extrem sömnbrist tex) så jag förträngde det nog ett tag. Men det blev ett tydligt faktum till slut att jag tappat ca hälften av håret. Inte strövis utan tussvis! Jag klippte av ca 2 dm. och strax efter det efter drygt ett halvår efter förlossningen slutade jag tappa såna enorma mängder. Det började växa ut av sig självt. Och växte gjorde det! Nu är det märkligt nog tjockare än jag nånsin haft. Och lockigt blev det också. Inte hela håret utan de tussar som växte ut. Skrattande

    Jag vet inte hur det varit för andra för det är sällan nåt man pratar om. Det kanske är fullt normalt att det tar så där lång tid. Jag vet inte. Men jag tycker det låter lite som nåt annat med tanke på klådan och hårbotten. Kanske dags gå till en hudläkare istället? Fjällande hud låter som fiskfjällsjukan. Det kanske kan utlösas av en graviditet och ökad stress.

    Vitaminer tror jag extremt lite på. Det hår man redan har påverkas ju definitivt inte. Ständigt uppsatt hår nöter faktiskt också pga snodden. Jag vet att det tar emot att klippa, men fjösigt hår är ju ingen hit. Jag grät nästan när jag fick klippa av det, men det såg ju bättre ut än de tunna testarna.

  • Jag är bara jag

    Jag tror det där med hudläkare är en bra idé. Provat nopoo-metoden? Dvs inget schampo alls utan tex balsam eller annat. Ju mindre åverkan på håret och hårbotten desto bättre. Men är det nåt bakomliggande kanske det behövs medicin eller behandling.

Svar på tråden Håravfall trots lång tid efter förlossning