Inlägg från: Anonym (Civilingenjör) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Civilingenjör)

    Universitetsstudier vs. KY/Folkis/m.m.

    Jag läste civilingenjör (fysik). Ångrar inte mitt val av utbildning men det var ingen stor koppling till relevant arbetsliv (bortsett från arbete vid sidan av studierna samt sommarjobb men det var en annan del av arbetslivet) precis som för dig.

    Vad jag däremot känner besvikelse/ånger över är hur lite behov arbetslivet har av mina kunskaper, driv och förmågor. Jag använder i princip ingen direkt universitetskunskap i mitt dagliga arbete. Det är frustrerande att inte utvecklas och få mentala utmaningar.

    Arbetslivets behov har jag hört ofta är en besvikelse för arbetstagare.

  • Anonym (Civilingenjör)
    VeraVill skrev 2021-10-25 08:49:33 följande:

    Jag är ingen yrkesvägledare men fick bara en spontan tanke efter att ha läst det du skrev: tror du att du hade trivts med forskning eller liknande vid högskola/universitet? Tänker att du då får möjlighet att återigen grotta in dig och utvecklas inom ditt område?

    Jag tror att vi känner likadant gällande det där, har också fått uppfattningen av att universitetsstudier leder till en ökad förväntan på arbetsmarknaden, större krav på ett självständigt arbete med stimulerande och varierade arbetsuppgifter och ett sådant arbete har inte jag heller hittat än.


    Jag har försökt att blir industridoktorand genom jobbet men det projektet blev tyvärr inte av. Det är något jag tänkt på och tror kan ge mer.

    Samtidigt är lite av problemet för mig iallafall att återkopplingen från arbetsgivarna är att de uppskattar mitt arbete och inte önskar ha mig på någon annan plats. Det blir ett problem när man själv önskar utvecklas medan arbetsgivaren är nöjd med leveransen.

    Jag hoppas du finner något stimulerande. Egentligen företag skulle också kunna vara ett alternativ men då ska man ha enigs affärsidé först och det saknar jag.
Svar på tråden Universitetsstudier vs. KY/Folkis/m.m.